reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
@Madzix88 nie każde ubezpieczenie pokrywa. Moje ubezpieczenie akurat tak, pokrywa NIPT (potocznie Nifty - hehehe widzę, że nie tylko ja coś wiem w tym temacie [emoji6]). Pewnie będę musiała zrobić. Tak samo jak echokardiogram (tak to chyba po polsku jest) w okolicy 20-22 tygodnia i jeszcze raz później ze względu na historię rodzinną i arytmię córeczki jeszcze w ciąży.

@październikowe_love zablokuj sobie neta i nie czytaj statystyk. Niepotrzebnie cie to nakręca. Wiadomo, że po 12 tygodniu ryzyko poronienia znacznie spada.

@Amica20 zawsze znajdzie się ktoś, kto nie ma swojego życia i czyta/zajmuje się czyimś. Ale im bliżej do terminu tym bardziej osobisty pytania i to dobry pomysł by pomyśleć o zamkniętym. Jest bardzo dużo dziewczyn, które tylko podczytują, a same nic nie piszą. Jak będzie się tworzyć forum zamknięte to nagle się ujawnią.

W sumie to nie wiem ale dzwoniłam do poloznej mojej gin, ona z nią rozmawiała i mam kupić femisept uro i w poniedziałek powtórzyć mocz

Możliwe, że to uti, zapalenie układu moczowego, jeśli masz krew w moczu. Miałam bardzo często w poprzedniej ciąży. Raz praktycznie mocz był krwisto czerwony. Czasami resztka moczu może zabarwić śluz na czerwono.

@patkapateczka mam kilka kocyków bambusowych po córeczce i uwielbiam. Urodziła się w sierpniu i były jak znalazł. Moje dzieciaczki zawsze uwielbiały być w nie owinięte. Na październik chyba taki cieplejszy kupię.

Mąż chce po prenatalnych powiedzieć rodzinie A ja nie i najlepiej to do porodu bym nic nie mówiła. Nie chce zapeszac i nie którzy to mają coś w sobie że się wszystko później psuje.

Mam bardzo podobnie. Ale nie z powodu zapeszania, tylko braku chęci podzielenia się informacją. Nie boję się reakcji rodziny, bo to nie ich ciąża i każdemu, kto mi coś na ten temat powie czy skomentuje nieciekawie powiem że się mogą ..... [emoji48] zbyt wiele mam na głowie i ten tydzień jeszcze się nie skończył, a dobił mnie kompletnie (nowe auto do kasacji m.in.).

@Patrusia witaj! Też miałam plamienia i wyszło, że mam za mało progesteronu, co grozi mi poronieniem. Po tym jak zaczęłam brać plamienia ustały. Czego tobie z całego serca życzę. Za pierwszym razem to przeraża. Wiem. Nie stresuj się, na tyle ile to możliwe. Pytaj, jak czegoś nie wiesz. Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi [emoji12]

Pierwsza pierworódka na forum? [emoji6] czy jest więcej?

reklama
Do góry