reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

U mnie dzisiaj 6+0, wczoraj byłam w pracy i powiem wam, że świruję w robocie. Cały czas myślę czy wstrząs albo stres nie zaszkodzi fasolce, a jak pod wieczór przestały boleć piersi a zaczął brzuch to już faza totalna, zastanawiałam się czy nie iść dzisiaj na betę znowu... No ale nie lecę, bo 13 i tak idę do gina, bez sensu się nakręcam. Teraz tylko non stop bym spała.

Hej. Ja mam podobnie. Czasem bolą mnie piersi, a czasem nie. To nie oznacza, że dzieje się coś złego. Bądź dobrej myśli.

reklama
@carla89 witam:) gratulacje fasolki ! Mamy zbliżone terminy bo ja na 3.10 . Plecy też mnie strasznie bolały nie mogłam leżeć , wysiedzieć w pracy przy kompie ale teraz jest o wiele lepiej :) skąd jesteś? 3mam kciuki za wizytę. Daj znać po:)
Dziewczyny a właśnie macie może problemy z drętwieniem nóg i rąk?

@carla89 witam:) gratulacje fasolki ! Mamy zbliżone terminy bo ja na 3.10 . Plecy też mnie strasznie bolały nie mogłam leżeć , wysiedzieć w pracy przy kompie ale teraz jest o wiele lepiej :) skąd jesteś? 3mam kciuki za wizytę. Daj znać po:)
Ja mam szczególnie dokucza mi dretwienie rąk, w poprzedniej ciąży też tak miałam, chyba nawet bardziej niż teraz.

Dziękuję :) Jestem ze Śląska, a Ty? Mam siostrę, która 2 lata temu urodziła i powiedziała, że pożyczy mi poduszkę ciążową, podobno pomaga na bóle pleców :) Jeśli chodzi o drętwienie rąk i nóg, to czasem tak mam jak za długo przebywam w jednej pozycji. Ogólnie uwielbiam ćwiczyć jogę i ona pomagała mi na wszelkie dolegliwości, ale czekam aż minie pierwszy trymestr. Na pewno się odezwę po wizycie.

Dziękuję :) Jestem ze Śląska, a Ty? Mam siostrę, która 2 lata temu urodziła i powiedziała, że pożyczy mi poduszkę ciążową, podobno pomaga na bóle pleców :) Jeśli chodzi o drętwienie rąk i nóg, to czasem tak mam jak za długo przebywam w jednej pozycji. Ogólnie uwielbiam ćwiczyć jogę i ona pomagała mi na wszelkie dolegliwości, ale czekam aż minie pierwszy trymestr. Na pewno się odezwę po wizycie.
Ja z zagłebia konkretnie Zawiercie:)

@Annka_167 no właśnie też zaczynam mieć z tym problem. Ciekawe czym dokładnie jest to spowodowane. Podpytam lekarza na następnej wizycie
Mi lekarz mówił o niedoborach magnezu albo potasu a poza tym w ciąży niektóre kobiety mogą mieć zespół cieśni nadgarstka, chociaż to raczej na późniejszym etapie. Przez hormony woda w organiźmie się zatrzymuje i to powoduje drętwienia. Mimo wszystko lepiej sama zapytaj też lekarza :)

8+4
Cześć dziewczyny!
Ja dzisiaj mam wizytę, stresuję się, ale do 13 muszę wytrwać, będziemy widzieć. Trzymajcie kciuki.
Odezwę się po. [emoji16]

reklama
7+0
Witam nowe mamusie,
Kciuki za wizyty

Ja dzis okropnie się czuję, spałam cała noc a czuje się jakbym nic nie spała.....

Zajrzę potem....

Do góry