reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
@Czoperka też zakupiłam spodnie z lidla a co do sweterka zastanawiałam się ale nie wzięłam bo miałam wrażenie że te zapinania na guziczki będą się rozłazić.

Ah dziewczyny chciałabym tylko Was podpytać: miałyście zlecone badanie na cytomegalie?
Ja dopiero będę miała 8marca zlecone badania natomiast lekarz kazał mi przynieść badania które zlecił mi w październiku po poronieniu więc chyba nie będę musiała ich powtarzać miałam wtedy na cytomegalie toxoplazmoze i inne.

Ja dopiero będę miała 8marca zlecone badania natomiast lekarz kazał mi przynieść badania które zlecił mi w październiku po poronieniu więc chyba nie będę musiała ich powtarzać miałam wtedy na cytomegalie toxoplazmoze i inne.
Generalnie w mojej karcie ciąży nie ma wzmianki o badaniu na cytomegalie, miałam już badania na początku ciąży (morfologia, tsh itd.) i lekarz mi jej nie zlecił. Ja oczywiście zapomniałam zapytać a kolejna wizyta dopiero za 3 tygodnie. robiłam badanie na cytomegalie w marcu zeszłego roku, ale na własna rękę, prywatnie, bo lekarz nie chciał mi wówczas dać skierowania. I zastanawiam się jak to u Was jest i czy robić badanie na własna rękę czy nie.

6+5
Czy wam tez sie cera popsula?ja mam w miare normalna cere,pryszcze to przed okresem,a teraz jakies czerwone krostki wyskoczyly buuu

Loli mam też sporadycznie przed okresem A od kilku dni na twarzy i ciele podobno to przez hormony i przejdzie wyczytałam to na aplikacji ciąża+
MamaLove ja miałam to badanie na NFZ Ale do lekarza chodzę prywatnie zaprosił mnie do szpitala po skierowanie. Zapytaj na kolejnej wizycie.

reklama
@Czoperka hahahha chyba żartujesz [emoji28] toż ja im więcej proponuję jak Amerykankom [emoji28]nie robię nigdy problemu, kiedy potrzebują wolne. Daję im płatne wakacje i nie wymagam prania czy sprzątania. Nawet obiad ma pod nos podsunięty, tylko trzeba młodej podać. Wiem, coś o pracy dla Polaków i wyzysku, dlatego zawsze staram się traktować każdego jak trzeba. Płacić tez. Nie jestem zachłanna. Wiesz do tej pory mam pracowników pod sobą [emoji12] wiem jak się z ludźmi dogadać. Chyba na zadupiu mieszkamy i ciężko poprostu kogoś znaleźć. Pan z agencji mi powiedział, że z taką sumą jaką mam na myśli za każdy tydzień nie powinno być problemu. Jest nadzieja. jeszcze trochę i zwariuję z młodą i pracą w domu.
Heheheh tak samo wykorzystuję nieletnich [emoji23]
@Magierowa nie każdy musi mieć takie podejście jak ty. Nawet po poronieniach. Nikomu nie musisz kazać pukać się w głowę. Forum jest od wyrażania opinii. Kulturalnie. Sprawdź sobie co oznacza selekcja naturalna. Nie każdy płód ma szansę przetrwać.
@MamaLove witamy! U mnie przyjęta data to 7+2. Tak jak u ciebie. Ale cesarka wcześniej.

To moje trzecie dziecko i w poniedziałek to chyba była moja (niech pomyślę...) 7? wizyta? Normalnie jak karma. W poprzedniej narzekałam na raz, dwa razy w tygodniu wizyty co tydzień. A tu masz [emoji33] wczoraj jeszcze się dowiedziałam, że mam za mało progesteronu...

Do góry