reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Niech mnie jeszcze ktoś na krzyż przybije bo np będę chciała z niemezem na piwo iść albo koncert [emoji15] a nie daj Boże wyjadę na weekend SAMA

@monami uwielbiam Twoją duszę buńczuczną :-p
Jestem bardzo ciekawa jak będzie mówiła i jakie będziesz miała nastawienie jak Twoje Maleństwo pojawi się na świecie.
Może okazać się, że będzie Ci ciężko wyjść bez Niego z tej miłości ;-)
To moja pierwsza ciąża . Nie wiem jak to jest.
Wyobrażam sobie, że czasami to jest zmęczenie i chęć wyrwania się ale też ogromna miłość i instynkt, który działa z taką siłą nie do zahamowania.

:-D

reklama
To zszokuje Cię jeszcze bardziej , są mamy które nie kp bo nie , bo nie chcą [emoji15] te to już chyba w ogóle czyste zło, gorzej niż matki studentki
A ja jakbym powiedziala ze chce sobie po tym calym karmieniu silikony w cyce walnac i mogloby to sie wiązać z tym ze drugie dziecko nie pilo by z cyca to w ogole chyba bym byla skreślona z pozycji super matki [emoji45][emoji45] no coz...

Jestem bardzo ciekawa jak będzie mówiła i jakie będziesz miała nastawienie jak Twoje Maleństwo pojawi się na świecie.
Wyobrażam sobie, że czasami to jest zmęczenie i chęć wyrwania się ale też ogromna miłość i instynkt, który działa z taką siłą nie do zahamowania.

Na pewno. Ja już się zastanawiam jak to będzie jak będę wracać do pracy po roku. Nie ukrywam ze możliwe ze nawet jak zarobki niemeza pozwolą to wolałabym ciut dużej pobyć w domu. Ale tez nie chce zdziadziec siedząc tylko w domu. Nawet moja mama mi mówiła ze po macierzyńskim to jakby zdziczała bo rzadko gdzieś wychodziła (tata mój wyjeżdżał pracować za granice), wiec ja chciałabym pogodzić spotkania towarzyskie jakoś :)

Aga, też właśnie patrzę na to z przymknietym okiem, bo pojawienie się dziecka duuuuużo zmienia w myśleniu. Ja twardo stałam przy dziecku zasypiajacym samodzielnie, kp pół roku i wychodzenie na imprezy w weekend. A skończyłam z dzieckiem w łóżku, karmiac dwa lata i będąc mama 24 na dobę. I nie zamienilabym tego na nic innego :)

A ja jakbym powiedziala ze chce sobie po tym calym karmieniu silikony w cyce walnac i mogloby to sie wiązać z tym ze drugie dziecko nie pilo by z cyca to w ogole chyba bym byla skreślona z pozycji super matki [emoji45][emoji45] no coz...

Ostatnio dużo się w tym temacie dzieje na instagramie w sensie „nie idealnego macierzyństwa” po tym jak zlinczowali jedna instamame za to ze na weekend bez dziecka pojechała

Dodam najwieksza zalete.... czlowiek bardziej sie wysypia, ja spalam z malym obok..i tylko cyc wystawialam..bez wstawania... bez palenia światła... bez wyparzania....choc mozna kupic 4 butelki..i wszystko z rana wyparzyc... ale wstac trzrba.. ja w nocy w polsnie karmilam... jakbym wstala..palila swiatlo..trzymala butle....to bym soe chyba rozbudzila....a wyspana mama to szczesliwa mama :)

I ja tak samo robiła ;) karmiłam córki w półśnie i praktycznie w nocy nie wstawałam (jedynie do przebrania pieluchy) i było to mega wygodne rozwiązanie dla mnie :) Teraz jak by się udało też chciała bym jak najdłużej karmić piersią.

@NaturalnaMama ja tez odczytalam ten wpis Szalonej jakby te kobiety co chca isc spokojnie do szkoły i wziac cyce ze soba były nieodpowiedzialnymi nastolatkami. I tez sie mnie to tyczylo. I zgadzam sie w 100% z @monami. A to z dojarka nie obraza innych to tylko takie odczucia, bo ja w sumie bym sie tak czula gdybym nie mogla wyjsc z domu bo cyce musza zostać :(

reklama
Do góry