reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczyny, ja dzisiaj zrobilam 160 km samochodem i mam dosc, ale zawiozlam w koncu swoja prace i w czerwcu czeka mnie obrona :) kolezanka mi mowila że promotor kazal jej jedno slowo zmienic w pracy i musi od nowa dac ja do oprawienia masakra ...
Wczoraj i dzisiaj też slabo czulam ruchy, nawet po słodkim, dodatkowo też mialam chyba pierwszy ten skurcz, bezbolesny ale brzuch mi sie z dolu zrobil jak kamien, polozylam sie i przeszlo
Teraz po jedzeniu maluch delikatnie laskocze :D

reklama
Dziewczyny wrzuccie tą listę kosmetyków do wątku o wyprawce... To bedzie niedługo wszystkim potrzebne a tu do jutra zdąży już się zgubić pod innymi postami
Ja już po obiadku. Dziś były frytki z kawalkami kurczaczka i surówka [emoji4] najedzona idę w popołudniową drzemkę

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja odczuwam jak leżę na plecach takie dziwne odczucie jakby skurcz ale brzuch mięciutki cały czas. Moze to wzdęcia? W poprzedniej ciazy rzeczywiście jak miałam skurcze to brzuch jak kamień a teraz ani razu nie miałam kamienia ,cały czas miekki tylko wrażenie takie dziwne. Niewiem może jelita czy cus... Dziwne.

O też sobie potem spisze na kartce wszystko. Ja zakupy napewno zrobię w aptece internetowej Gemini. :)

Oooo z tą listą w temacie wyprawkowym to dobry pomysł bo tyle drukujemy że nie będzie można poźniej odszukać a ja jestem zielona w tym temacie:) też zamierzam na gemini zamawiać

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja89, Kasia- Gratulacje kolejnych udanycn wizyt i ujawnień! Sami synowie ;)

Witam też nowe mamusie!
A może by... - słuchaj lekarza i licz wg OM ;) wyprawkę z nami zrobisz w mig ale możesz też skorzystać z aplikacji "wyprawka dla noworodka"
Apple- też mam jeszcze 27 lat i też mam w brzuszku synusia :)

Przez te choróbsko nie mam ani siły ani weny żeby gotować... może polecicie mi pomysł na jakiś szybki obiad?

xBUMx- to teraz trochę bardziej na luzie z tematem porodu ;) potem tylko skierowanie i termin?
U mnie 2,5 kg na plusie- walczę jak mogę, ciekawe kiedy wymięknę [emoji14]

Talala- u mnie identycznie z choróbskiem... uważaj na siebie i lecz się od zaraz!

Lenna- gratulacje pierwszego zakupu!

Ewii- super, że praca oddana i już masz wyznaczoną obronę! Trzymam kciuki za przygotowania ;)

Co do kosmetyków dla dzidziusia- listę zrobiłyście super! Moja pokrywa się z Waszymi. Tyle, że część rzeczy mam po córce (szotka, obcinak itp.).
JustaKacper- u mnie właśnie do pupy albo Ziajka albo Babydream :)

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Michał - 21+4

Witam też nowe mamusie!
A może by... - słuchaj lekarza i licz wg OM ;) wyprawkę z nami zrobisz w mig ale możesz też skorzystać z aplikacji "wyprawka dla noworodka"

Przez te choróbsko nie mam ani siły ani weny żeby gotować... może polecicie mi pomysł na jakiś szybki obiad?

xBUMx- to teraz trochę bardziej na luzie z tematem porodu ;) potem tylko skierowanie i termin?

Talala- u mnie identycznie z choróbskiem... uważaj na siebie i lecz się od zaraz!

Ewii- super, że praca oddana i już masz wyznaczoną obronę! Trzymam kciuki za przygotowania ;)

Co do kosmetyków dla dzidziusia- listę zrobiłyście super! Moja pokrywa się z Waszymi. Tyle, że część rzeczy mam po córce (szotka, obcinak itp.).

[emoji173] Michał - 21+4

Zazdroszcze z tym 2.5kg ! Mnie po porodzie czeka bardzo ciężka praca z dietą i ćwiczeniami i samą ze sobą ...
Musze sie doprowadzić do stanu przed ciąży z Leną .
Tak skierowanie bede miała juz od 36tc a mam nadzieje , ze z terminem tez szybko pojdzie bo dzisiaj tak troche zagadalam do gina bo mi on z Leną robił cc , że duża szansa jest na to , ze z nim bede umówiona na cc [emoji4] powiedzialam mu , ze barzo bym chciała by on mi zrobił [emoji5]
Kojarzysz Wieczorka?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 22t0d [emoji594]

Ja właśnie wróciłam z miasta, w UK dzisiaj wolny dzień wiec korzystam. Kupiłam truskawki, mogłabym jeść kilogramami.
A tak w ogóle to chodzą za mna pierogi z jagodami!

Mój Maluch to niezły akrobata. Pielęgniarka śmiała sie w głos bo jak tylko zaczęła robić usg to bąbel na głowie stał. Bardzo ale to bardzo ruchliwy, i paluszki u stop długie po mamusi ma :)
Czuje ruchy nieśmiało bo dla mnie to nowość, cudowne uczucie.

Vanja ugotuj makaron rurki lub tagliatelle. W międzyczasie zrób sos czosnkowy ze śmietany lub jogurtu żeby się trochę przegryzlo z czosnkiem , dodaj do niego trochę majeranku, lub ziół prowansalskich.
Podsmaż szynkę (lub boczek jeśli masz) w małych kawalkach z cebula w kostkę, wymieszaj wszystko razem i obiad gotowy ;-)
To takie moje coś a'la oszukana carbonara ;-)

Mam zamrożony gotowany boczek ze świątecznego zurku, może jutro zrobię taki obiad ;-)
Mąż niby chciał makaron z kompotem, ale to może pojutrze mu zrobię, bo naszła mnie ochota na oszukana carbonare; -)

Zazdroszcze z tym 2.5kg ! Mnie po porodzie czeka bardzo ciężka praca z dietą i ćwiczeniami i samą ze sobą ...
Musze sie doprowadzić do stanu przed ciąży z Leną .
Tak skierowanie bede miała juz od 36tc a mam nadzieje , ze z terminem tez szybko pojdzie bo dzisiaj tak troche zagadalam do gina bo mi on z Leną robił cc , że duża szansa jest na to , ze z nim bede umówiona na cc [emoji4] powiedzialam mu , ze barzo bym chciała by on mi zrobił [emoji5]
Kojarzysz Wieczorka?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 22t0d [emoji594]
Ja też mam zapowiedzianą cesarkę. Sama nie wiem, czy się cieszyc czy nie, ale ponoc w moim przypadku to jedyna opcja (przez wczesniejsze oparacje ginekologiczne).

reklama

Witam też nowe mamusie!

[emoji173] Michał - 21+4
Ja juz tez tracę venę do wymyslania obiadów :( u nas dzisiaj zupa z czerwonej soczewicy z wkładką :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry