reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja już po :) Z maleństwem wszystko dobrze, gin potwierdziła - będzie synuś <3 Mąż jaki uradowany, że tak wszystko było widać jak się ruszał :) Łożysko mam na przedniej ścianie więc dlatego pewnie z tymi ruchami jest różnie. A to nasze 342g szczęścia <3 Zobacz załącznik 808449

Ale cudaśnie! :) Na tym zdjęciu wygląda jakby sobie kciuk ssał :)
Gratuluję! :)

reklama
Gratuluję synusia !

Dobrze że robicie te listy zakupów- i ja skorzystam ;)

Wybudziłam się właśnie z drzemki. Idę ogarnąć jakiś obiad j chyba pójdę jeszcze spać. Nie wiem czy przez te emocje weekendowe jestem taka padnięta czy przez co bo już nie narzrkalam na ospałość.

Linomag , alantan mam do pupy
Oilatum mam do kapania
Oliwka
Patyzki do uszu
Płatki dla niemowląt
Gaziki
Octanisept
Kupilam jeszcze aphtin na plesniawki
Dla maluha to raczej wszystko

Potem to wiadomo pampersy , chusteczki.
Obcinaczki do pazurkow
Szczotka + grzebyk
Termometr butelki [emoji56]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 22t0d [emoji594]
Ja do pupy polecam właśnie albo linomag albo masc z wit.A taka biało-czerwona tubka z czarnym napisem za ok 2zł[emoji4]bo tego dużo schodzi[emoji4]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam taką listę kosmetyków. Nie wiem czy jest ona trafiona bo robię na bieżąco i skorzystałam z cudzej też listy, uzupełniam co wyczytam i co usłyszę ale może się przyda jako baza :) Oczywiście z racji tego, że to mój pierwszy maluch to bladego pojęcia nie mam jak to się sprawdzi :D

gaziki jałowe 20
gaziki 50
płyn do kąpieli (babydream, emolium) 1
krem do pupy bez cynku (babydream, alantan) 1
krem na odparzenia z cynkiem (hipp) 1
chusteczki suche (tami mybaby) 3 op.
Alphanova bebe mleczko do mycia 1
chusteczki nawilżane (babydream, beaming baby) 3 op.
krem ochronny na zimę (hipp, babydream) 1
octanisept 1
gruszka do nosa (Katarek) 1
waciki 1 op.
patyczki do uszu szerokie 1 op.
nożyczki lub obcinacz do paznokci 1
płyn/proszek do prania (biały jeleń, dzidziuś, jelp, bobini) 1
wanienka 100 cm 1
termometr do pupy 1
ręczniki z kapturkiem 2
szczotka do włosów 1
Gazików to sobie kup takie duze opakowanie 100szt ok 5zl, sol fizjologiczna w ampulkach ok 20szt, ja do nosa fride używałam

Witam nowe Mamusie[emoji4]ale nas już dużo jest[emoji4]

Super, że dzisiejsze wizyty udane, gratuluję zdrowych dzieciaków. Zdjęcia też piękne.

Ja po pracy zaliczylam biedronke, nakupilam borowek i malinek. Teraz obiad zjadłam:młode ziemniaczki z koperkiem, pulpeciki ze słoika zawekowane sposobem Ewci(pyszne) i młody kalafior z bułką, bo mi zostało dużo[emoji4]ale jestem pełna.

Też muszę zrobic listę kosmetyków, trochę tego bedzie.

Maluchy tak maja ze poszaleja i cisza. Zreszta one ruszaja sie ciagle tylko my tego nie czujemy

Tez mam juz od dawna smaka na pieczonego pstraga. Musze meza niego wyslac.

Mi pieski nie przeszkadzaja, troche sie czasem boje tych nie koniecznie duzych puszczonych samopas zwlaszcza kolo mlodego, wiecie dziecko to dziecko, pies to pies - ograniczone mam zaufanie do jednych i drugich.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wlasnie widzialam gazetke z Rossmana, w promo beda podklady do przwijania, chusteczki nawilzane babydream calendula i plyn do kapieli hipp[emoji4]

Dziewczyny wlasnie co polecacie do codziennej pielegnacji pupy...
Jak syn byl maly to uzywalam masc posladkowa przeciw odparzeniom firmy ziajka...linomag...
Czytalam tez ze ta masc posladkowa babydream jest nuezla i sklad naturalny...

reklama
Ja już po :) Z maleństwem wszystko dobrze, gin potwierdziła - będzie synuś <3 Mąż jaki uradowany, że tak wszystko było widać jak się ruszał :) Łożysko mam na przedniej ścianie więc dlatego pewnie z tymi ruchami jest różnie. A to nasze 342g szczęścia <3 Zobacz załącznik 808449

Gratuluje synka :)

Maluchy tak maja ze poszaleja i cisza. Zreszta one ruszaja sie ciagle tylko my tego nie czujemy bo sie przyzwyczajamy.

Gratulacje "przejsca" przez obrone. Wazne ze juz po.

Tez mam juz od dawna smaka na pieczonego pstraga. Musze meza niego wyslac.

Mi pieski nie przeszkadzaja, troche sie czasem boje tych nie koniecznie duzych puszczonych samopas zwlaszcza kolo mlodego, wiecie dziecko to dziecko, pies to pies - ograniczone mam zaufanie do jednych i drugich.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

My naszej Mili nie spuszczamy samopas ze smyczy. Ona jak widzi dzieci to chce z nimi się bawić... a to duży i ciężki pies, więc nie chcemy ryzykować. Krzywdy raczej by nie zrobiła... ale to tylko pies, więc nigdy nie wiadomo.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry