reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witajcie, wczoraj sie nie odzywałam bo byłam wlasnie na usg polowkowym, Pan doktor wszystko uważnie posprawdzal pomierzyl, zważył i potwierdził płeć tak wiec nasza dziewczynka pozostaje napewno dziewczynka wazy 486 g. Śmialiśmy sie ze rączki trzymała złożone jak do modlitwy :) Co do imienia dla chłopca mieliśmy odrazu wybrane a dla dziewczynki wybrał tatus ma byc Agatka i koniec. Zaliczyłam wczoraj tez zakupy ale teraz wszystko takie letnie w sklepach sukienusie, rampersy. Kupiłam tylko pajacyk i śpioszki ale zawsze to cos ;)

reklama
Ja nadal nie czuję ruchów :( Ale wczoraj mi się wydawało, że widziałam, że mi się brzuch rusza koło pępka. Jak byłam na usg, to dziecko było bardzo nisko, też tak macie?

Witajcie Mamuśki i nową mamusię Fiolke witam :)

JustaKacper nie dziwię się, że się wkurzyłaś! Dzieciaki są teraz (nie wszystkie) okropne strasznie! Wziąć za łeb trzeba!

Lili a jak robisz taki farsz do naleśników żeby się nie rozlecial ,z jakimś sosem?

U mnie też pochnurno i tylko 18 stopni podobno.. :(

Ja cytologi jaszcze nie miałam ale na następnej wizycie poproszę o zrobienie bo 1 powinna być obowiązkowo..

Ewkap dużo roboty wczoraj ogarnęłaś, ja tylko 1 półkę w szafie zrobiłam, gdyż więcej mi się nie chciało.. No i pluszaki wyprałam ,bo kurz zbierały :)

Dziś leniwie..
Wymoczę sobie nóżki w wodzie , może paznokcie ogarnę, jakiś obiados i jak to sie mówi " dzień na luzaku " ..

Nie pamietam czy dziś jakieś wizyty będę? Jeśli tak to życzę udanych wizytacji :)
Kurczaka i papryke kroję w mega malutka kostkę tak żeby się fajnie wlozylo w naleśnik. Co do sosu to ja smaruję naleśnik sosem czosnkowym żeby nie było zbyt sucho [emoji6]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny!

Witam nową mamę :)
Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków:) I oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! :)

My jeszcze w ogóle nie rozmawialiśmy o imieniu dla małej. Czekaliśmy do połówkowych, więc chyba coś trzeba będzie wybrać. Jakoś żadne imię dla dziewczynki nie trafiło do mnie od razu, więc chyba będziemy mieć duży problem.o_O Jakoś męskie imiona bardziej mi się podobają. Dziwne... :)

My mamy już wybrane dziewczynka bd Milenka A chłopiec Aleksander albo Antoni. Ja jestem za Alkesandrem A mój jeszcze się nie może zdecydować [emoji16]

Lili prywatnie Cie przyjmie. Umow sie a najwyżej odwolasz

Ja tez teraz nie pozwole na odwiedziny zaraz po cc. Kaze mężowi zapowiedziec ze jak wydobrzeje to wtedy. No i żadnych nosicieli spikow, katarow i kaszlow nie chce widziec w domu.
Wrzesien pazdziernik to bedzie juz jesien. Trzeba bardziej uwazac zwlaszcza na nie domownikow. To samo żadnych przymusowych pomocy przy kompaniu, noszenia dziecka itd.
No i musze sobie wycwiczyc tekst na dobre rady.

Madagros cudowne zapasy.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie też bardzo irytowały odwiedziny po porodzie ale nie potrafiłam powiedzieć że ich nie chce ale na "pomaganie" na siłę nie pozwoliłam. Teściowa się obraziła, że nie chce żeby mi pomagała przy kąpaniu synka ale od początku robiłam to z mężem żeby potem nie musieć rezygnować z wspaniałej pomocy. Teraz już nie mieszkam u teściów ale po sąsiedzku i też na pewno będzie za częstym gościem ale na pewno nie pozwolę jej się wyręczać i znowu będą wojny.

Hej to ja pytałam o te ciała ketonowe w moczu :) Ale ja się absolutnie nie głodzę ;) Ciekawe jaką teorię będzie miał mój lekarz. Powtórzę badanie moczu tak dla siebie pod koniec przyszłego tyg, bo i tak będę w labo, bo muszę zrobić wyniki do endokrynologa.

Dziewczyny a co myślicie o wyjeździe w góry? Chodzi mi konkretnie o Karpacz, czyli niezbyt wysoko. Co roku jeździmy z mężem w Tatry i ostro się wspinamy, w tym roku wiem, że wysokie góry odpadają, ale takie lekkie piesze wycieczki chyba mogą być co? Któraś też się wybiera?
Sorki, że rzadko się odzywam, ale teraz mam straszny nawał w pracy i szczerze się przyznam, że wczorajszy dzień nadrobiłam baaardzo pobieżnie...

ja bylam 2tyg temu (18tc) Błędne Skały i Skalne Miasto w Czechach i dałam rade, weszlismy tez na Szczeliniec Wielki to juz troche wyzej i po prostu robilysmy czesciej przerwy, zebym zadyszki nie miala. Nic sie nie dzialo wszystko w porzadku, wiec jak sie czujesz na silach to mozesz ruszac :)

My z mężem mamy kilka typów imion dla oby płci, ale zgodnie postanowiliśmy ostatecznie wybrać, jak się urodzi. No tak jakoś ja się obawiam, że spojrzymy na dzidziusia I ni jak wybrane imię nie będzie nam pasować. Może przesadzam, ale to pierwsze dziecko. I w sumie w ten sposób unikniemy pytań, dlaczego zmieniliśmy imię, w razie gdyby w ostatniej chwili coś nam się jeszcze spodobało...

My dla chlopca mielismy tez jedno wybrane a dla dziewczynki kilka opcji i teraz jak sie okazalo ze to chlopiec to zamiast sie cieszyc ze mamy imie nie trzeba wiecej myslec to wlasnie sie zastnawiamy czy na pewno to, tez tak mysle czy jak sie urodzi i spojrze na niego to sie nie okarze ze nie pasuje :-D

Ale się dziewczyny wkur... obok nas mieszka taka kobieta z mężem i od jakiegos czasu non stop chce żebym z nią gdzieś jeździła. Na początku to ok. Bo do miasta jest kawałek A oni auta nie mają. Ale ostatnio to już zaczyna przesadzać bo ciągle pisze żebym z nią jechała do sklepu który mamy 500m od domu. I dziś też mi pisze czy z nią pojadę popołudniu ja się patrzę a do niej przyjechała inna dziewczyna. I zamiast się jej zapytać to mnie ciągnie na taki gorac na chodzenie po sklepie. No myślałam ze padne jak to zobaczyłam. Napisałam jej ze mnie dziś popołudniu nie ma... Bo do paliwa się nie ma komu dołożyć A jeździć by chciał każdy. W tej ciazy to się chyba ze mnie wredota robi

My mamy już wybrane dziewczynka bd Milenka A chłopiec Aleksander albo Antoni. Ja jestem za Alkesandrem A mój jeszcze się nie może zdecydować [emoji16]

O jeeee Aleksander....i Aleksandra to dwa imiona, które kocham, nie są ładne -są piękne! Niestety nie podobają się mojemu mężowi :(

reklama
O jeeee Aleksander....i Aleksandra to dwa imiona, które kocham, nie są ładne -są piękne! Niestety nie podobają się mojemu mężowi :(
Ja tylko mam nadzieję ze tesciowie nic nie bd mieli do tych imion bo u nich w rodzinie wszyscy swiete imiona mają [emoji23][emoji6]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry