reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzień dobry!
Chyba wczoraj mi eś zdążyłam nic napisać[emoji85][emoji85][emoji85] ale czytałam na bieżąco.
Gratuluję udanych wizyt!!!

U mnie dziś pogoda pod psem, tyle, że nie leje jak u Kasi, ale padało w nocy i wieje. I chłodniej jest.
Umówiłam się na pedicure, mogłabym sama sobie zrobić, ale mi się nie chce [emoji38]
Chciałam też posadzić jakieś kwiaty i zioła na okna, ale nie wiem czy mi się będzie chciało iść po sadzonki[emoji1]
Na popołudnie umówiłam się z koleżanką na ploty.
Dziś miły dzień [emoji4]
Hej to ja pytałam o te ciała ketonowe w moczu :) Ale ja się absolutnie nie głodzę ;) Ciekawe jaką teorię będzie miał mój lekarz. Powtórzę badanie moczu tak dla siebie pod koniec przyszłego tyg, bo i tak będę w labo, bo muszę zrobić wyniki do endokrynologa.

Dziewczyny a co myślicie o wyjeździe w góry? Chodzi mi konkretnie o Karpacz, czyli niezbyt wysoko. Co roku jeździmy z mężem w Tatry i ostro się wspinamy, w tym roku wiem, że wysokie góry odpadają, ale takie lekkie piesze wycieczki chyba mogą być co? Któraś też się wybiera?
Sorki, że rzadko się odzywam, ale teraz mam straszny nawał w pracy i szczerze się przyznam, że wczorajszy dzień nadrobiłam baaardzo pobieżnie...
Ja mieszkam w Jeleniej Górze, co prawda nie latam po górach jak Ty, ale dość aktywna jestem. Myślę, że możesz w te nasze górki przyjechać. Myślę, że nawet bardziej Szklarska Poręba, niż Karpacz, bo stamtąd to masz i Karkonosze w jedną stronę i Izery w drugą.

Miłego dnia dziewczyny!

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

reklama
Czesc dziewczyny...
Ja dzis bardzo slabo spalam w nocy...
Przed snem sie wkurzylam jak duabli...dzwonila do mnoe kolezanka ze szkoly...mojemu synowi znow w szkole dokuczaja...wyzywaja go i w ogole masakra...nie wiem czy zastraszyli go ze sam bal mi sie powiedziec...
A dzus rano wpadlam do szkoly i narobilam rabanu...moze wreszcie zrobia z tym wszystkim spokoj...a jak nie to wezme ti w swoje rece i wtedy nie bedzie tak kolorowo...
Nie pozwole zeby gnebili moje dziecko...
A tak w ogole to u mnie dzis zimno i wieje...
Trzymam kciuki za wizyty...

Hej [emoji5]Ja też już wstałam jakiś czas temu bo mi mysz tak buszje za lodówka ze chyba wyjdę z siebie i postoje. Już kosz wynioslam na balkon Ale jej jest mało. Tak się wkur... że masakra.
Wrrr
U mnie dziś znów żar z nieba płynie [emoji3] chyba pójdę z koleżanką i jej córka na plac zabaw to sie trochę rozerwe [emoji5]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Jakieś plany na obiad dziś ? Ja chyba zrobię naleśniki z kurczakiem papryką i kukurydzą. Uwielbiam [emoji39]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Hej laseczki , byłam spuścić krew i oddać mocz.
U mnie pogoda pasukudna leje i leje ....
Dobrze , ze mlodej nie bralam w ogole jeszcze spi ! [emoji4][emoji38]

Jeju tak mnie ukula , ze po tyle krwi mi wyleciało, ze masakra...

Kciuki za dzisiejsze wizyty ! [emoji110][emoji110]

lili u mnie dziś jajko sadzone , kalafior z maselkiem , młode ziemniaczki z koperkiem + maslana [emoji23][emoji23]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t0d [emoji594]

Hej dziewczyny ;-) Melduję wczorajsze prenatalne za udane ;-) Dzidzia jest całkowicie zdrowa, wazy 363 gram, nadal wyprzedza termin z OM i jest to 20t.+2 dzień :)) wkoncu potwierdziła sie nam płeć i będziemy mieć synusia ❤️❤️❤️
Mały był wypięty pupą i cieżko go było zmierzyć, pozniej udało sie go podejrzeć ;) Pierwsze chwile gdy pokazał buzię rozbawiły nas i doktorkę, dziecko sobie ewidentnie ziewało zasłaniając raczka usta To sie nazywa kultura od małego :D
Wkoncu tętno dziecka jest wyższe i wynosiło 157 uderzeń/minutę :))

A przed Wami nasze szczęście - Szymonek :)

Zobacz załącznik 807818
Zobacz załącznik 807817

Gratulacje :) !!!!

U mnie dzisiaj botwinkowa dzień drugi :-D jak mąż wróci pojedziemy do rodziców (pojechali do babci, bo ta w szpitalu). Nie ma ich już tydz i nie wiadomo kiedy wrócą więc jedziemy z kwiatami już na dzień mamy i od razu na mszę za dziadka bo akurat dzisiaj jest. Więc dzień zleci :)

reklama
Hejka i ja już nie śpię z pół godzinki. Dopadł mnie strach że nie damy rady wybrać imion dla dzidziusia zanim się urodzi... Na nic nie możemy się zdecydować :( mam nadzieję że jak poznamy płeć to jakoś łatwiej będzie, ale z drugiej strony też trzeba mieć wybrane awaryjnie. Koleżanka z pracy przez całą ciążę przez różnych lekarzy miała określane na dziewczynkę. Dopiero na ostatnim usg tuż przed porodem powiedzieli że chłopiec i urodziła synka :o
Dzisiaj przyjeżdża do mnie mama z siostrą na obiadek, potem. Jakieś ciasto zjemy i miałam zamiar iść z nimi spacerkiem do sklepu ale pada więc chyba pojedziemy autem.
Idę jeść bo strasznie głodna jestem.
Miłego dnia :*

My z mężem mamy kilka typów imion dla oby płci, ale zgodnie postanowiliśmy ostatecznie wybrać, jak się urodzi. No tak jakoś ja się obawiam, że spojrzymy na dzidziusia I ni jak wybrane imię nie będzie nam pasować. Może przesadzam, ale to pierwsze dziecko. I w sumie w ten sposób unikniemy pytań, dlaczego zmieniliśmy imię, w razie gdyby w ostatniej chwili coś nam się jeszcze spodobało...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry