reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej [emoji5]ja też już przeglądam Internety [emoji3] maz mi herbatke przyniósł i kazał wypoczywać jakbym coś innego robiła [emoji6] dziś w planach mam tylko zakupy Ale to pewnie popołudniu i na 100%teść nas dziś odwiedzi [emoji23] a tak po za tym nie robię nic [emoji3]. Miłego dnia Wszystkim

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczynki.
Ale źle spałam, tak obolała jeszcze nigdy nie bylam kręgosłup mnie boli jak cholera, głowa cmi od kiedy tylko otworzyłam oczy... a miałam jechać dziś na targ kupić sobie jakieś spodenki hawajki na gumkę... Chyba z zakupów nici...

Faktycznie moze Cie najstarszyl. Moj mi kazal isc do diabetologa, poszlam do endo bo nawet nie wiedzialam ze mnie poprowadzi. Pamietam ze pisalas ze masz kupic glukometr a ja go dostalam w raz z ksiazeczkami i ladna torebka. Moja endo mowila ze na czczo cukier nie powinien przekroczyc 95 a po posilku 125 albo 135 nie pamietam

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jednak glukometr dostałam za darmo w aptece ;-)
Tylko byłam u rodzinnego po receptę na paski.

Ja tez mam w piatek. Ale tak sobie myśle, ze chyba cudownie bedzie w dzien matki dowiedzieć sie, czy to chłopczyk, czy dziewczynka :rolleyes: mam przynajmniej taka nadzieje:D

Mi najpierw kazał na polowkowe przyjechać w piątek, ucieszyłam sie i powiedziałam, ze super, ze w dzień matki, ale zaraz się poprawił o kazał przy jechać w czwartek, bo do czwartku mam zwolnienie. Tak więc nie będzie niespodzianki na dzień mamy, tylko dzień wcześniej. W sumie to i lepiej, bo juz nie moge sie doczekac :-D

Wrrrr czyli u mnie znów coś ...

To jest nie mozliwe , ze jest 22 a ja juz w łóżku leże , moje dziecię spi i ja chyba tez ide [emoji5]

To ile nas w pon wizytuje? Duzo dzieciaczkow poznamy [emoji4]
1. Ja
2. Sunday

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t3d [emoji272]
Ja również mam wizytę :)

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry wszystkim mamusiom [emoji4] powiedzcie mi czy Wy też dostajecie skierowanie na kolejne usg czy po prostu termin następnej wizyty? Ja za każdym razem mam skierowanie bo ginekolog inny gabinet usg też i się zastanawiam bo nie mam nic napisane że to polowkowe. Jest tak jak zawsze usg ciąży i tyle. Nie wiem teraz a jak nie zrobi połówkowego tylko znów takie zwykłe? Dużo się różni takie badanie od zwykłego?

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry wszystkim mamusiom [emoji4] powiedzcie mi czy Wy też dostajecie skierowanie na kolejne usg czy po prostu termin następnej wizyty? Ja za każdym razem mam skierowanie bo ginekolog inny gabinet usg też i się zastanawiam bo nie mam nic napisane że to polowkowe. Jest tak jak zawsze usg ciąży i tyle. Nie wiem teraz a jak nie zrobi połówkowego tylko znów takie zwykłe? Dużo się różni takie badanie od zwykłego?

U mnie na zwyklym usg lekarz mierzy dlugosc ciemieniowa i dlugosc kosci udowej, sprawdza czy bije serduszko i tyle... a na USG polwkowym mierzy dokladnie wszystkie komory i przestrzenie w mozgu, sprawdza ciaglasc kosci, ulozenie oczodolow, sprawdza czy nie ma rozszczepu warg, baaaardzo dokladnie serduszko, wszystkie zastawki slucha i oglada, plucka, nerki, zoladek, pecherz, watrobe, paluszki w raczkach i nozkach, sprawdza pepowine, tetnice maciczna, ilosc wod plodowych... no wszystko wszystko wszystko...

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry wszystkim mamusiom
emoji4.png
powiedzcie mi czy Wy też dostajecie skierowanie na kolejne usg czy po prostu termin następnej wizyty? Ja za każdym razem mam skierowanie bo ginekolog inny gabinet usg też i się zastanawiam bo nie mam nic napisane że to polowkowe. Jest tak jak zawsze usg ciąży i tyle. Nie wiem teraz a jak nie zrobi połówkowego tylko znów takie zwykłe? Dużo się różni takie badanie od zwykłego?

Mnie po prostu wpisał na kolejny termin wizyty ale żadnego oznaczenia dodatkawego nie wpisał.
U mnie na ostatniej zwykłej wizycie mierzył m.in. serduszko, główkę i nóżki tak z 5 do 10 minut mnie trzymał, połówkowe przede mną ale z tego co wiem to potrafi trwać ono nawet do pół godziny bo lekarz musi posprawdzać wszystko u maluszka :)

Ja po prostu bym powiedziała lekarzowi wyraźnie że umawialiście się na połówkowe:D

Hej kochane ! [emoji4]

Tak ostatnio na Lena wam narzekalam , ze przychodzi do nas do łóżka i od 4 dni spokój ! [emoji4] jeszcze spi u siebie a matka wyspana i to po 8 [emoji3][emoji3]
Oby tak juz jej zostało [emoji5]

Ide sobie wlosy malnac , jakies śniadanko [emoji5]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t3d [emoji272]

Bum, moja też przychodzi, ale tak dopiero o 6stej. Ale ja to nawet wole jak przyjdzie, bo sie przytuli i wszyscy śpimy do 8mej. A dzis to nawet ja wstałam, a ona dalej spała.
Ale jak wam sie lepiej spi jak nie przyjdzie, to może sie powoli "oduczy".

Hejmal, pozdrów Sandomierz od mnie. Bawcie sie dobrze [emoji6]to moje rodzinne miasto. A Ty gdzieś blisko jesteś?

Ewka, dzięki za linka. Ja narazie nie mam przebarwień, tylko strasznie przesuszona skórę - takie suche, czerwone plamy mam. Wczoraj to już wzięłam krem na odparzenia pupci od córki z cynkiem i to troche pomogło. Moja skóra chyba jakoś bardzie wrażliwa sie zrobiła, a ja zawsze miałam skłonności do uczuleń.

Mąż zabrał córkę do babci i na zakupy, a ja wstaje prysznic, nogi ogolić i chałupę na gości ogarniać. Maja być na 14.00 - jak mi sie nie chce....

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry