reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Słoneczny Dzieńdoberek!!!
Ale sie dziś wyspałam! Wczoraj wymieniliśmy łóżko na twardsze i od razu lepiej mie się spało. Nawet na siku sie nie obudziłam..
Dopiero po 8 wstałam :)
Na tak cudowną sobotę w planach mamy spacer, obiad a po te m grill u znajomych połączony z urodzinami 3-latka..
A ja też dostaje skierowanie na nfz na usg i np. Połówkowe mam 31.05 a wizyte u gin mialam 11.05 a terax dopiero 29.06.... I jak dzwoniłam sie zapisywać to od razu mówiłam że na polowkowe. O i wszystko sprawdzam wg takiej listy co dostalam od gon-co sie kiedy nam nalezy..

Załączniki

• 1495263914711.jpg
    1495263914711.jpg
    213,6 KB · Wyświetleń: 91
  • 1495263949125.jpg
    1495263949125.jpg
    173,5 KB · Wyświetleń: 103
Bum, moja też przychodzi, ale tak dopiero o 6stej. Ale ja to nawet wole jak przyjdzie, bo sie przytuli i wszyscy śpimy do 8mej. A dzis to nawet ja wstałam, a ona dalej spała.
Ale jak wam sie lepiej spi jak nie przyjdzie, to może sie powoli "oduczy".

Hejmal, pozdrów Sandomierz od mnie. Bawcie sie dobrze [emoji6]to moje rodzinne miasto. A Ty gdzieś blisko jesteś?

Ewka, dzięki za linka. Ja narazie nie mam przebarwień, tylko strasznie przesuszona skórę - takie suche, czerwone plamy mam. Wczoraj to już wzięłam krem na odparzenia pupci od córki z cynkiem i to troche pomogło. Moja skóra chyba jakoś bardzie wrażliwa sie zrobiła, a ja zawsze miałam skłonności do uczuleń.

Mąż zabrał córkę do babci i na zakupy, a ja wstaje prysznic, nogi ogolić i chałupę na gości ogarniać. Maja być na 14.00 - jak mi sie nie chce....

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Wiesz ona jest juz duża i wole , zeby nie przychodziła bo mi jest teraz nie wygodnie i ciągle sie wierce + jak sie młody urodzi to on bedzie z nami zapewne pospawal w nocy to dopiero sie nie pomiescimy w 4 .
Wiec niech spi u siebie [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t4d [emoji272]

No to mamy wizyte w poniedziałek :
Ja
Sunday
Sylwuska
Borutka
Eglentine - już 5 [emoji4][emoji4]

Dziewczyny a jak oni tą szyjkę mierzą na usg?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t4d [emoji272]

Dzień dobry!
U mnie dziś pochmurno, ale ciepło i nie pada. Na razie...[emoji6]
Dziś dzień odpoczywający... Wczoraj chyba przesadziłam [emoji2]
Udanej soboty nam wszystkim życzę!

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

A mnie to od wczoraj tak pobolewa brzuch jak na okres. Nie bardzo ale mnie tak cmi co jakiś czas. Nwm czy to normalne?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja we wtorek nareszcie umówiłam sie na usg połówkowe. To bedzie prawie 21tydz. Oni na tym usg badają pod względem genetycznym?
Mam nadzieje ze bedzie dobrze.

To powinno być bardzo szczegółowe badanie podczas którego można wyłapać ewentualne wady rozwojowe. Sprawdza się dokładnie niemalże całe dziecko, bo i serce, mózg, płuca, kręgosłup, jamę brzuszną, ogląda głowę dziecka i również szuka ewentualnych zmian, czy anomalii. I jeśli chodzi o zmiany genetyczne, to również podczas badania lekarz sprawdza, czy takie występują. Mierzy długość kości nosowej, kark, długość kości udowych i pewnie jeszcze ze sto innych rzeczy, po to, by zyskać jak najpełniejszy obraz tego, jak rozwija się maluszek i czy jest zdrowy.
Ja chciałabym mieć to już za sobą. Stresuję się na myśl o tym badaniu- pewnie dlatego, że podczas ostatniego lekarz miał dla mnie raczej słabe wieści.. Wprawdzie z całej reszty budowy dziecka lekarze byli wtedy zadowoleni i wierzę, że w tej kwestii nic się nie zmieniło i maluszek jest zdrowy jak mały konik ;) Ale i tak się trochę denerwuję.
A tak w ogóle, to cześć dziewczyny! U mnie zapowiada się kolejny piękny dzień:) Zabieram się teraz za odkurzanie domu, posprzątam łazienkę, później na 13:30 na 2h muszę podjechać do szkoły, a po zajęciach pewnie dokończę sprzątanie i zajmę się nic nie robieniem :) :)
Spokojnej soboty drogie Panie ;)

Jenny tak zrobie, mieszkam tak bardziej na poludniowy zachod w polowie drogi do Tarnowa.

Bum szyjke mierza dopochwowo.

Lili wez nospe i magnez, no i lez az przejdzie

Posprzatalam dom i mam juz dosc. Zmeczylo mnie to strasznie. Moje prenatalne dopiero za tydzien.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej:) wczoraj sie gotowaliśmy a dziś u nas 15° i pochmurno. Dobrze że sprzątanie zostawiłam sobie na dzisiaj[emoji5] w nocy średnio dobrze mi sie spało bo nie dość ze tak jak myslalam nie moglam zasnąć to jeszcze ciagle sie budzilam[emoji52] ooo ile wizyt w poniedziałek [emoji5] Miłego dnia[emoji5]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry