reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzień dobry Drogie Październikówki :)
Czytam Was regularnie od ok. 600 postu, teraz zdecydowałam się dołaczyć, bo zaczynamy wraz z mężem wierzyć, że tym razem się uda.
O pierwszego potomka staramy się od ok. 2 lat, to jest moja III ciaża, wcześniejsze straciłam w pierwszym trymestrze. Teraz biorę Luteinę, Acard i Femibion I wydaje się, że jest ok :):):) Termin porodu wyznaczono na 19.10.

Czytajac Was dowiedziałam się o wielu rzeczach zwiazanych z ciaża i maleństwami, o których nie miałam pojęcia- jesteście super !

reklama
Czytam Was regularnie od ok. 600 postu, teraz zdecydowałam się dołaczyć, bo zaczynamy wraz z mężem wierzyć, że tym razem się uda.
O pierwszego potomka staramy się od ok. 2 lat, to jest moja III ciaża, wcześniejsze straciłam w pierwszym trymestrze. Teraz biorę Luteinę, Acard i Femibion I wydaje się, że jest ok :):):) Termin porodu wyznaczono na 19.10.

Czytajac Was dowiedziałam się o wielu rzeczach zwiazanych z ciaża i maleństwami, o których nie miałam pojęcia- jesteście super !
Witaj nowa Mamusiu[emoji6]
Trzymam kciuki zeby tym razem się udało[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Apropo staran o dziecko....mam koleżankę, ktora poronila 10razy. Po 8 latach się poddali i zapisali na invitro. Mają 5 letnią córkę[emoji2]Kiedy mała miała niecale 2 lata zapisali się na kolejne invitro, juz wtedy bylo refundowane, ale okazało się że jest w ciąży[emoji6]ciąża bezproblemowa i jest 2.5letni synek[emoji6]

cześć dziewczyny, u mnie dziś w miarę ładna pogoda więc mycie okien i sprzątanie, bo w niedzielę mam komunię syna w domu więc czeka mnie mega sajgon. jeszcze kupa sprzątania, prasowania:baffled:.
A wieczorem mam dziś wizytę u gina, zobaczymy co tam u małej i czy wszystko ok, napewno dokladnie mi też opowie o moich wynikach Nifty.
;)

Pamiętacie jak "wróżyłyśmy" sobie ze zdjęć usg ok 12 tyg. Jestem ciekawa czy potwierdził Wam to potem lekarz?

Pamiętacie jak "wróżyłyśmy" sobie ze zdjęć usg ok 12 tyg. Jestem ciekawa czy potwierdził Wam to potem lekarz?
Mi nie wrozylyscie[emoji12]
1494233482-aaaaaa.jpeg

Chyba 9 jeśli dobrze kojarzę, ale pewna nie jestem ;-)

Ja to chyba prosto z mostu bym powiedziała;-)
Zapytajcie, czy nadal chce mieć rodzeństwo i jak powie, ze tak, to powiedzcie, ze będzie mial już niedługo ;-) jak tak czeka, to nie powie, ze że nie chce chyba? ;-)

Ja to juz w.myslach układam odpowiedzi na pytania typu skąd się biorą dzieci :-D

Jednak usnelam jeszcze na godzinę. Chyba trochę mniej czuje ta głowę, ale jednak jeszcze do końca nie przeszło. Humor niestety mi się nie poprawił. Coś czuje, ze cały dzień będę nadęta chodzić...
Tak, ma 9, miesiąc przed terminem porodu będzie miał 10.
U nas sytuacja taka, że on ma 2 domy, jest pół tygodnia u nas a pół u matki. No i ona już go uświadamiała, skąd się biorą dzieci. Także przynajmniej ten temat z głowy. On rzeczywiście chciałby mieć rodzeństwo, a mój M nie wiem czemu ma straszne opory, żeby mu powiedzieć, chyba się jakoś na wyrost boi jego reakcji. No wiadomo, życie się zmienia, jak się przestaje być jedynakiem, ale to go i tak prędzej czy później czeka, bo matka też coś planuje. Ja tez byłam wiele lat jedynaczką i jak rodzice mnie wreszcie obdarzyli siostrą, to byłam szczęśliwa.

Marta ja przytylam już 5 kg i też niestety w nic się nie mieszcze... spodnie już dawno noszę ciążowe, znaczy przeważnie legginsy. Kurtke kupiłam w hm z regulacją pod biustem, żeby nie była tylko na chwilę. Wczoraj sukienki jak mierzylam, to byłam przerażona, bo w niektóre 40 nie mogłam się dopiac... A nosiłam rozmiar 36/38! Rozmiar stanikow już chyba 3 razy zmienialam, wczoraj kupiłam już 80G! Masakra jakaś... zastanawiam się, czy nie powynosic większości ciuchów z sypialni do garderoby, bo mało ubrań w szafie jest na mnie dobrych...
Spodnie ciążowe z panelami to kupiłam już jakiś czas temu, bo nie znoszę, jak mnie coś w brzuch uciska. Teraz rozumiem, dlaczego te ubrania ciążowe w Lidlu miały takie dziwne rozmiary, coś co normalnie jest L nazywało się M... One właśnie są na mnie dobre, a reszta się robi za mała ;) Stanik 75F miałam przed ciążą, teraz się boję sprawdzać :p Chodzę tylko w sportowych. A spodnie sprzed ciąży spakowałam w worek próżniowy i tez wyniosłam. Chyba teraz zrobię tak z częścią bluzek, za dużo tego w szafie, a ubranek dla dziecka nie mam gdzie wkładać.

Witaj! Czasem lepiej, czasem gorzej, ale jakoś brniemy do przodu ;) Razem raźniej :D

Czesc Zoyka...
Gratulacje...uda sie nas tu wiele jest po przejsciach pewnie juz zauwazylas...wspieramy sie nawzajem i doradzamy....ja z rana mam taki rytual ze jak tu nie zajrze to z lozka nie wstane...

Ewka mialam ci napisac ze wczoraj znalazlam nowy sklep u siebie z wyprawka dla dziecka...
Flaming sie nazywa..narazie tylko przez neta patrzylam...ale jak sie wybiore to dam znac co i jak...bo z tego co zerknelam to akcesoria dla bobasa w miare cenowo bylo...

reklama
Czesc Zoyka...
Gratulacje...uda sie nas tu wiele jest po przejsciach pewnie juz zauwazylas...wspieramy sie nawzajem i doradzamy....ja z rana mam taki rytual ze jak tu nie zajrze to z lozka nie wstane...

Ja czytam Was obowiazkowo "na dobranoc", a jak w ciagu dnia nie zdarzyłam zajrzeć, to rozmiar wieczorem lektury bywał imponujacy.
My staraliśmy się 2x przez 9-11 miesięcy, po drugim poronieniu pojawiły się watpliwości czy nie poczekać na pełna diagnostykę, więc daliśmy spokój staraniom, kalendarzom, monitoringowi itp. i zaszłam w aktualna ciazę w drugim cyklu po poronieniu:);)
Gin się śmiała, że natura wie, co robi:biggrin2:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry