reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A ile ma lat? :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba 9 jeśli dobrze kojarzę, ale pewna nie jestem ;-)

Ja to chyba prosto z mostu bym powiedziała;-)
Zapytajcie, czy nadal chce mieć rodzeństwo i jak powie, ze tak, to powiedzcie, ze będzie mial już niedługo ;-) jak tak czeka, to nie powie, ze że nie chce chyba? ;-)

Ja to juz w.myslach układam odpowiedzi na pytania typu skąd się biorą dzieci :-D

Jednak usnelam jeszcze na godzinę. Chyba trochę mniej czuje ta głowę, ale jednak jeszcze do końca nie przeszło. Humor niestety mi się nie poprawił. Coś czuje, ze cały dzień będę nadęta chodzić...

reklama
Marta ja przytylam już 5 kg i też niestety w nic się nie mieszcze... spodnie już dawno noszę ciążowe, znaczy przeważnie legginsy. Kurtke kupiłam w hm z regulacją pod biustem, żeby nie była tylko na chwilę. Wczoraj sukienki jak mierzylam, to byłam przerażona, bo w niektóre 40 nie mogłam się dopiac... A nosiłam rozmiar 36/38! Rozmiar stanikow już chyba 3 razy zmienialam, wczoraj kupiłam już 80G! Masakra jakaś... zastanawiam się, czy nie powynosic większości ciuchów z sypialni do garderoby, bo mało ubrań w szafie jest na mnie dobrych...

Marta ja przytylam już 5 kg i też niestety w nic się nie mieszcze... spodnie już dawno noszę ciążowe, znaczy przeważnie legginsy. Kurtke kupiłam w hm z regulacją pod biustem, żeby nie była tylko na chwilę. Wczoraj sukienki jak mierzylam, to byłam przerażona, bo w niektóre 40 nie mogłam się dopiac... A nosiłam rozmiar 36/38! Rozmiar stanikow już chyba 3 razy zmienialam, wczoraj kupiłam już 80G! Masakra jakaś... zastanawiam się, czy nie powynosic większości ciuchów z sypialni do garderoby, bo mało ubrań w szafie jest na mnie dobrych...
Ja mam taki pomysl zeby narazie z sypialni wyniesc ubrania sprzed ciąży, te typowo szczupłe. Tak mialabym miejsce na kolejne rzeczy dla malucha[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

A stanik wladnie zalozylam taki sportowy z Lidla, ktory maz kiedys mi kupil za wielki i nareszcie jest dobry[emoji6]

Córka miała isc do przedszkola ale za pozno wstalysmy i już teraz nie bedziemy jechac. Jutro juz musi isc bo jakies proby mają na dzień rodzinny[emoji6]

My naszej 4 latce powiedzieliśmy odrazu jak tylko my się dowiedzieliśmy. Na początku chyba nie ogarniała co do niej mówimy. Jak wybraliśmy imiona (a zrobiliśmy to bardzo szybko) to odrazu podłapała brata. I tylko mówi Oliś. Ostatnio przytula się do brzuszka, całuje go i mówi "kocham Olisia".
Mam nadzieję, że jej przeczucie się sprawdzi skoro tak tylko o bracie mówi. Ostatnio gin niby powiedziała, że chłopiec. Zobaczymy czy potwierdzi za tydzień.

Te szczupłe ubrania spakowałam już jakiś czas temu i mąż wyniósł do piwnicy. Ja generalnie lepiej czuje się w takich dopasowanych ubraniach to też szybko zaczeło mnie uciskać.
Majtek ciążowych nigdy nie miałam. W poprzedniej ciąży normalnie chodziłam w tych nkrmalnych nic mnie nie uciskało,teraz też mi nie przeszkadzają. Jedynie to na okres poporodowy te wielorazowe "siateczki".

Mojej czterolatce powiedzielismy chyba w 8tc jak juz serduszko biło. Ona mowila od roku o rodzenstwie, wspolnie namawialysmy męża[emoji6]az udalo się[emoji2]cieszy się bardzo, codziennie przytula się do brzuszka i pyta jak tam dzidziuś. Zazdrość pewnie będzie ale miłość też[emoji173]

Cześć dziewczyny, witam się dziś z rana, bo mam jeszcze luzik (córka w żłobku a S. w pracy).

xBUMx - nieźle Cię Mikołaj urządził! Rozpycha się mały rozrabiaka! Musisz mu tam więcej miejsca zrobić [emoji12]

Anaconda - spóźnione życzenia wszystkiego co wymarzone i uoragnione oraz zdrowia dla Ciebie i "pasażera"!

Powiem Wam, że piękne zakupy zrobiłyście- zarówno dla dzieciaczków jak i dla siebie! U mnie na razie cisza z zakupami [emoji6]
jedynie dla córki kupiłam 4 pary legginsów i następne majtusie- wyrosła strasznie i wszystkie galoty za krótkie! No a majtusie to codziennie już, tak jak my do prania! Pampki tylko na noc! Hura!

My na komunię wybieramy się incognito- tylko na mszę do kościoła, bo żadnego "komunisty" w rodzinie już nie ma.

Wczoraj byłam w kinie na Pięknej i Bestii- coś cudownego (oczywiście łzy płynęły strumieniami)! Znam tę historię od dziecka, ale z aktorami, tymi kostiumami, nową muzyką- ach czuję się dopieszczona [emoji7]

Na razie przerzuciłam się na legginsy i tuniki, ale będę kupować też jeansy ciążowe, bo tyle mi bluzek leży (krótkich do leginsów nie lubię nosić). Właściwie to resztę mam normalnych ubrań.

Moja Kinga dowiedziała się wcześnie o "dzidzi" (bo tak mówi i pokazuje, że jest u mnie w brzuszku)- kiedy byłam w 8tc i znalazła zdjęcie usg. Od tamtej pory chce oglądać dzidziusia w aplikacji. Wybierała już z nami wózek, zabawki, a teraz podekscytowana składała z tatą dostawkę i ciągle trajkotała "dzidzi tutaj spać" [emoji23][emoji8]

Miłego dnia!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+6

Mojej czterolatce powiedzielismy chyba w 8tc jak juz serduszko biło. Ona mowila od roku o rodzenstwie, wspolnie namawialysmy męża[emoji6]az udalo się[emoji2]cieszy się bardzo, codziennie przytula się do brzuszka i pyta jak tam dzidziuś. Zazdrość pewnie będzie ale miłość też[emoji173]

No ja też się boje tej zazdrości. Lenusia jest taką przytulanką. Jest zazdrosna jak biore na kolana 2 letnią córeczkę koleżanki, więc będzie ciężko. U nas był to 6 tc serduszko też już biło.

Hejka.
Anaconda Wszystkiego co najlepsze :-)
Ja narazie noszę normalne ubrania. W sumie dalej mam 1kg na minusie. Chociaż siostra powiedziała mi że cycyki mi urosły.
Mój syn dzisiaj poszedł do szkoły po 2 tyg wakacji wiosennych i ciężko nam było wstać rano. Ja potem jeszcze na chwilę się położyłam ale tylko na chwilę bo jutro do pracy a wieczorem nie mogła bym zasnąć.
Też mam usg w piątek jak AnScarlett :-) I to będzie usg połówkowe. Wszyscy już odliczamy dni :-)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny! Dopiero udało mi się nadrobić te Wasz posty ;) Wczoraj popołudniu powaliła mnie taka migrena, że szkoda gadać :/ W ogóle w tej ciąży bardzo często męczą mnie migreny. Napieprza mnie wtedy głowa tak, że się opisać nie da. Do tego wymiotuje i generalnie nie nadaję się do niczego. Jak pomyślę, że jeszcze tyle miesięcy mi tej ciąży zostało, to na samą myśl o migrenach, które mogą wystąpić robi mi się słabo :/ Któraś z Was może też ma ten problem?
Zazdroszczę Wam zbliżającego się połówkowego. Ja w czwartek mam wizytę i pewnie dopiero na niej ustalimy termin usg. Właśnie zaczynam 18 tydzień, więc pewnie jeszcze z 2-3 tygodnie będę musiała poczekać :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry