reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jesli chodzi o chusteczki to najlepsze skladowo sa te rozowe babydream z rossmana[emoji6]mam juz niezly zapas. Przy okazji najtańsze. A kosmetyki tez babydream, hipp i w sumie Nivea. Uważajcie na ziajke, niby dla maluchów a sklad okropny[emoji17]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A wiecie co, rozmawiam z mężem o usg i mówię mu, ze tym razem idę do Berbeki bo ten mój wtedy ma wolne. A mąż mówi, że to syn tego Berbeki himalaisty, ktory zginął w 2013r na Broad Peaku[emoji4]no i sprawdzilam, rzeczywiscie tak jest, przy okazji jest swietnym lekarzem podobno.

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Brzuch "się stawia" to czujesz że Ci tak mocno stwardniał i jest taki naciągnięty. Na pewno nie przeoczysz ;) nie boli ale jak jest dłużej, albo częściej to jest to męczące bo raczej nie komfortowe uczucie. Koło 20 tyg sie pojawia. Sporadycznie nie jest groźny-to normalne przygotowywanie się macicy do porodu. Trzeba zgłosić lekarzowi na wizycie. Jeśli jest uciążliwe to szybciej niż zaplanowana normalna wizyta.
Hmm no to chyba nie to. Jest taki jakby mocno wzdęty, napompowany i w sumie skóra jest naciągnięta, ale nie jest twardy jak kamień i tak trwa raczej większość dnia i wczoraj i dzisiaj. Może po prostu rośnie intensywnie i się tak jakoś naciągnął. A wzdęcia swoją drogą. Zresztą wizyta we wtorek, to o wszystko wypytam.

No w ciąży mi sie prawe żebro przesunęło ...
Młody sie rozbija [emoji14]

A co do łożyska mi wpisała dzisiaj , ze na przedniej ścianie macicy wysoko.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t5d [emoji272]

Haha niezły rozrabiaka od początku mamie daje dosłownie w kość ;-)

Przez internet ;) dokładnie tak jak napisała Ewka firmy Pinokio :D

Pamiętam te wzory z pracy w hurtowni niemowlecej ;-) przepiękne ubranka miała jeszcze firma Sofija, ale ceny dość wygórowane. A jak chcecie ciuszki z fajnymi napisami to firma MROFI ma całkiem duży wybór ;-)

my jednak zdążyliśmy na mszę o 17 i właśnie wracamy do domu. Jeszcze w Kościele zakupu dokonałam!! :-) haha. Był jakiś poeta amator, który wydał 11 książek takich dla maleństw i starszych dzieci. Ewangelie rymowane, śmieszne z fajnymi rysunkami ;-) kupiłam część "ROZBRYKANY ZWIERZYNIEC" i ten Pan nawet wpisał dedykację ;-) "Podobno to Dzieciątko jest już poczęte, a te rymy są do czytania- tak na zachętę!:-) "

Wracam padnieta i bardzo zadowolona ;-)

Z Jasiem prałam na początku chusteczki, suszyłam a potem używałam do wycierania młodego i wyrzucałam , oczywiście wszyscy ze mnie kpili ale z tej perspektywy która mamy teraz to moje podejrzenia były prawdziwe ze to niezły syf. Tym razem nikt nie będzie widział, kupie chusteczki i też będę prała, na początku zmoczę przegotowana wodą a potem spróbuje z naparem z rumianku.

Z Jasiem prałam na początku chusteczki, suszyłam a potem używałam do wycierania młodego i wyrzucałam , oczywiście wszyscy ze mnie kpili ale z tej perspektywy która mamy teraz to moje podejrzenia były prawdziwe ze to niezły syf. Tym razem nikt nie będzie widział, kupie chusteczki i też będę prała, na początku zmoczę przegotowana wodą a potem spróbuje z naparem z rumianku.

A to ma sens kupować akurat te chusteczki i je prać? Można pociąć większą pieluszkę flanelową, albo tetrę i będą takie małe chusteczki w sam raz do wycierania. I pewnie taniej. A jeszcze je potem znowu można wyprać i używać tylko ten jeden zestaw. I ma się pewność, że syfu nie dotykały. W Ikei tez mają takie małe ręczniczki własnie jako myjki dla dzieci, już obrębione, cały zestaw za chyba koło 10 zł. No ale to jak mówię można samemu pociąć coś innego i najwyżej obszyć krawędź i jest taniej.

Hmm no to chyba nie to. Jest taki jakby mocno wzdęty, napompowany i w sumie skóra jest naciągnięta, ale nie jest twardy jak kamień i tak trwa raczej większość dnia i wczoraj i dzisiaj. Może po prostu rośnie intensywnie i się tak jakoś naciągnął. A wzdęcia swoją drogą. Zresztą wizyta we wtorek, to o wszystko wypytam.
To pewnie poprostu zjadłaś coś i taki efekt...może jakieś połączenie czegoś z czymś Ci niesłuży.

reklama
A to ma sens kupować akurat te chusteczki i je prać? Można pociąć większą pieluszkę flanelową, albo tetrę i będą takie małe chusteczki w sam raz do wycierania. I pewnie taniej. A jeszcze je potem znowu można wyprać i używać tylko ten jeden zestaw. I ma się pewność, że syfu nie dotykały. W Ikei tez mają takie małe ręczniczki własnie jako myjki dla dzieci, już obrębione, cały zestaw za chyba koło 10 zł. No ale to jak mówię można samemu pociąć coś innego i najwyżej obszyć krawędź i jest taniej.

Też sie nad tym zastanawiałam, tylko wiesz samo siku to tak ale mi sie nie chce ciapać w kupkach a taki noworodek to co pompek to pełno w pampku.

Jeszcze mam czas ale takie rzeczy jak sliniaczki, myjki co ciała to właśnie mam zamiar uszyć ze starych ubranek czy pieluszek.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry