reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Aniu mi lekarka wymierzyla szyjke jakos tak
w 15 - 4,5
W 16-4,12
W 17-4,49
W 18-4,17
Moge sie mylic na mm bo jest noc i nie mam jak sprawdzić. Wydaje mi sie ze wszystko zalezy od tego jak sie tam pouklada w srodku. Raz jest prosta innym razem wygieta.
Musisz ja kontrolowac, i przyjmuj koniecznie luteine dopichwowa. Wszystkie dziewczyny z problemami szyjkowymi biora lutke bo utwardza szyjke, magnez i nospe. Lekarz mi powiedzial ze problem jest ponizej 2,5 cm

Mineralna w Polsce tez ceny spiochow podchodza pod 50 zl zwlaszcza jakies fajne. Tylko daj spokoj kup choc by 7 par spiochow, body, spodni i sweterkow na te 3 miesiace a potem na nastepne 3 od nowa to samo. Rozgladnij sie moze sa tam gdzieś u Ciebie gieldy rzeczy uzywanych. Czasem ludzie chca sie zwyczajnie pozbyc ubranek za bezcen.

Bum wez podejdz do lekarza niech zrobi moze usg. Mam nadzieje ze to nic groznego.

Ewi Jak sie dzidzis urodzi to tez zainwetuje w takie uzadzenie. Przy takiej ilosci progesteronu obrastam jak małpa.

U mnie byla okropna burza. Caly ogrodek i moje jarzyny plywaly.
Dobrej nocki

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja swojemu powiedzialam ze jak juz nie bede widzieć swoich nóg to będzie mnie golil a on ze spoko ;o trochę się zdziwilam że taki chętny ale zobaczymy :d w sumie teraz tak mysle samej chyba też da radę z lusterkien w ręce ;p
Samej pewnie też sie da, przecież są ciężarne, które mają partnerów w rozjazdach (nawet tutaj są takie mamusie) i jakoś sobie muszą radzić. Z pewnością jest to mniej wygodne niż jak zrobi to partner. W poprzedniej ciąży mąż się tym zajął, teraz też to będzie jego zadanie jak już sama nie dam rady.

Idę spać, jutro mała wstanie przy dobrych wiatrach po 8, a ja lubię spać. Jeszcze mój mąż...normalnie od kilku dni tak chrapie, że mnie coś trafia. Budzę go na okrągło, że ja też chce spać!!! Ten przeprasza i mówi że już nie będzie po czym ledwo skończy zdanie i traktor znów włącza. Masakra. On prawie zawsze chrapał, ale zawsze normalnie sobie spałam (czasem tylko go szturchłam). A teraz...no tak mi to przeszkadza, że nieumiem spać.

Hej, obudziłam się o 5 i nie mogę zasnąć...
Jak tak Was czytam to będę musiała poprosić lekarza o zbadanie szyjki (ostatnie miałam robione w 8 tyg), boję się czy coś się z nią nie dzieje bo mam czasami takie kłucia w pochwie, zwłaszcza jak trochę pochodzę, dzisiaj na zakupach była masakra, nie dość że kręgosłup boli to jeszcze te kłucia...
Tym bardziej się boję bo moja mama w ciąży ze mną musiała mieć zakładany szew chyba w 5 miesiącu bo miała problemy z szyjką
A wizyta dopiero 15.05

W tym czasie co teraz jestesmy sprawdzanie szyjki jest bardzo wazne. Najlepiej co wizyte kontrowac. Moj lekarz twierdzi ze klucia nie sa niebezpieczne, ja mu w to nie do konca wierze ale odkad biore luteine, asmag i sporadycznie nospe to sie nie zdazaja.

W tym drewnianym przewijaku jest to fajne ze tam jest tylko kilka kantowek, wystarczy rozmierzyc, wyciac, przeczyscic z klaczkow drewno, pomalowac i skrecic. Zejdze max jedno popoludnie i to nie liczac czekamia na wyschniecie oleju. Rok temu byl tylko jeden rodzaj, jeden poroducent i ceny byly ponad tysiac a teraz widze ze jest juz lepiej ze schodza nizej z cenami.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Link do: Wymagana kontrola bezpieczeństwa

Zobaczcie jakie cudowne rzeczy dziewczyna na szydełku robi!!! I ceny całkiem w porządku :-)

Ależ cudeńka wyhaczyłaś... No takie śliczniutkie to wszystko= ojeju jeju :)
Ogarniam się do chrześniaka na komunię. Pogoda pod psem
A tak mi się nie chce domu wynurzać.
Miłego dnia Mamusie!
Bum daj znać co tam z Tobą czy jakiejś torbieli tam nie masz- mi w ciąży zaczęły się robić torbiele tylko trochę niżej( w okolicy kroku raczej).
Buzka!

Hej dziewczyny ! :-)
Wkoncu udało mi sie Was nadrobić
Śliczne ubranka pokupowalyscie :) My zaczniemy kupować po prenatalnych, maż sie śmieje ze najlepiej 1 czerwca w dzień dziecka bo bedą przeceny zapewne
Xbumx zdrówka życzę, daj znac jutro jak sie czujesz.
Kornelcia ja bym chyba tak nie szalała na Twoim miejscu z wycinaniem w ciązy, jeśli ten pieprzyk nie rośnie. Może skonsultuj to jeszcze z jakimś dermatologiem ?
Ja dzisiaj zmęczona bardzo po 11 godzinach pracy... Nogi mnie tak strasznie bolały ze musiałam moczyć z godzinę w szarym mydle zeby troche im ulzyc. Mam nadzieje ze jeszcze ze dwa miesiące wytrwam w pracy, na szczęście to 3 dni w tygodniu
Ja teraz jestem na zwolnieniu do 15 maja. Muszę zacząć wypisywanie swiadectw i mam nadzieję, ze do 23 czerwca dam radę pracować[emoji6]potem juz wakacje i 3 miesiace odpoczynku przed porodem.

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kochane . ,

Mnie mniej boli, ale ta taka mala kulke chyba mam dalej pod skórą [emoji52] obejrze czy jak pochodze to mnie to nie będzie np bardziej bolec tak jak wczoraj.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t4d [emoji272]

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry