reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
A jakie Wam się podobają? Raczej te starsze czy raczej te nowoczesne?
Popularne czy raczej te mało spotykane?

Ooooooch gdybym miała miec córeczkę to byłaby Łucja, Ula, Basia, Gabrysia...
Ale będzie chłopiec! i Zupełnie z mężem nie mamy pomysłu!
Ja chciałam Sławek albo Bruno, ale mąż się absolutnie nie zgadza :(
Chcę koniecznie uniknąć popularnych w ostatnich latach imion. pracuję w przedszkolu i to naprawdę ciężkie mieć w grupie dwóch MAteuszów, dwóch Tomków, dwie Maje itd bo trzeba imieniem i nazwiskiem wołać co chwilę :p
Luiza mi się też bardzo podoba!
lili91 - biednaś... ja sobie nie wyobrażam żyć z moją teściową pod jednym dachem. To złota kobieta ale traktuje mnie w ciąży jak inwalidkę... Może Twoja jest normalniejsza :) Cieszę się, że na co dzień mieszkam sama, co 2-3 tygodnie mąż przyjeżdza a w pozostałe weekendy jade do swojej mamy.
Mi dentysta też mówił o krwawiących dziąsłach. Mi tak nie krwawią, ale pomóc może zdjęcie kamienia nazębnego podobno.

Ostatnia edycja:
Hej Wam, ja wczoraj nie mogłam zasnąć przez chrapanie mojego męża, ale za setnym kopnięciem jakby zamilkł :) i wtedy zasnęłam.
Dzisiaj pogodę mamy beznadziejna, rano padało, teraz już trochę lepiej ale wciąż zimno także siedzimy z małym w domu, trochę ogarnę pralkę włączę i przedpołudnie zleci. Potem już jest córka i mąż także zawsze coś wymyślamy.
Jutro planujemy jechać na zakupy bo musimy kupić córce ta sukienke która miała mieć już wczoraj no i garniturek dla synka.
Nie miałam nigdy jęczmienia ale tez słyszałam o tej obrączce
Lili mam nadzieje ze dziś już masz lepsze nastawienie :) dla wszystkich to będzie nowa sytuacja i tak jak Ewka pisała może nawet lepiej ze się 'poznacie' sporo wcześniej a nie tuż przed samym porodem, będzie dobrze:)

Ja miałam 2 koszmary w nocy i ledwo żyje teraz. Właśnie jem na śniadanie buleczki z pasztetem podlaskim i pomidorkiem :D
Dzisiaj zapowiada się długi dzień. Mąż wróci o 21 znowu, a ja o 24 jadę do Polski na tydzień.
Mamy dylemat, bo był wczoraj na rozmowie w sprawie pracy i też by jeździł, Ale z paletami i 6-16, Ale za 150euro mniej miesięcznie. Teraz się zastanawia. Ja bym była za tym, bo u niego w pracy ciągle jakieś jaja i problemy, a i tak chce pomyśleć żeby razem dorobić, więc o te pieniądze się tak nie martwię. Sama nie wiem, czy ma iść do tej nowej czy nie.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

150 e to dużo (przynajmniej dla mnie) ale warunki pracy też są ważne!
No właśnie dlatego sama nie wiem. Ale będzie pracował do 16 i soboty wolne. Teraz niby też pracuje od 6 do 16 i od 8 do 18, Ale co najmniej godzinę lub 1,5 się to przesuwa i ciągle są jakieś problemy.

Hejka zara ide na wizyte , mam. Nadzieję ze mocz i morfologia oki wyszła .
Miłego dnia .

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t2d [emoji272]

reklama
To dość ciężko. Długo tak będziecie w rozlace?

Koło 1.5 roku może do 2 lat. I w zasadzie życie będzie plynelo od urlopu do urlopu. Wiem ze muszę dac radę bo to wszystko dla nas żebyśmy mogli żyć jakoś później w Polsce razem. Ale boli jak cholera sama myśl ze ja w Polsce a on tutaj. A jak zostanę z nim we Francji to do Polski wcześniej niż za parę lat nie wrócimy. I wrócimy z niczym. Bo z jednej pensji nic nie odlozymy. Mało tego będziemy się zastanawiać jak przeżyć z miesiąca na miesiąc. Życie jednak jest ciężkie. I wiem ze to jest jedyna słuszna decyzja żeby przez jakiś czas żyć na odległość. Tylko cholernie trudna.
Chyba jeszcze do tego wszystkiego dochodzą hormony i tak marudze...

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry