reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Na zakupy polecam też smyk.pl mają fajne promocje. Ja zamówiłam dziś z odbiorem w sklepie bo mam 200 metrów a jak przyjdzie paja to pokaże co kupiłam ni to tanio

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Super, dziękuję :) na pewno będę tam polować

Sent from my LG-D722 using Forum BabyBoom mobile app
Czasem mi głupio ze tak co chwile coś doradzam ale ja nie znam się na tych lekach i ogólnie temacie zagrożonej ciąży bo udało mi się przejść przez każda bez problemów wiec nie mam doświadczenia i mogę Was tylko wspierać dobrym słowem :)
Dlatego staram się nadrabiać 'pomoca' jeśli chodzi życie czy promocje w Niemczech bo tu mieszkam i wiem o co chodzi
Tak jak z ta stronka np to ja kupiłam super wózek dla synka, był jak nowy a jakieś 60% tańszy niż w sklepach, albo bujaczek dla niego który sam się kołysał wibrował i miał w sobie melodie i szumy za 20€!!! Dlatego chce to przekazać dalej :)

Co dodajesz jeszcze do tego kompotu?? U mnie jabłek pod dostatkiem :-D jeszcze z 300 ton zamknięte, może sobie i ja ugotuje kompocik :-)

Powinno się pić często, ale po kilka łyczkow, podobno wtedy najlepiej nawadnia sie organizm i nie przelatuje jak przez sitko. Ja jak za 1 zamachem wypije 2 szklanki to też ciągle biegam siku :-)
Co kawałek staram się pół szklanki, ale i tak w miare często muszę sikac, lekarz nie pozwolił mi wstrzymywac moczu.
Obrałam 2 jabłka, dodałam 3 kopiaste łyżeczki cukru i ok. 1,2litra wody i był pyszny. Taki delikatny, a pije sie znacznie lepiej niż zwykła wodę także polecam :-)
XBUMX może Ci sie jeszcze utrzymywać taki poziom zaraz po antybiotyku jeśli niedawno go skończyłaś tak gdzies czytałam a potem podobno spada wiec czasem warto odczekać i powtórzyć to CRP :-)
My kupiliśmy ten misiowa kocyk ostatnio w pepco jest naprawdę śliczny :))

Czasem mi głupio ze tak co chwile coś doradzam ale ja nie znam się na tych lekach i ogólnie temacie zagrożonej ciąży bo udało mi się przejść przez każda bez problemów wiec nie mam doświadczenia i mogę Was tylko wspierać dobrym słowem :)
Dlatego staram się nadrabiać 'pomoca' jeśli chodzi życie czy promocje w Niemczech bo tu mieszkam i wiem o co chodzi
Tak jak z ta stronka np to ja kupiłam super wózek dla synka, był jak nowy a jakieś 60% tańszy niż w sklepach, albo bujaczek dla niego który sam się kołysał wibrował i miał w sobie melodie i szumy za 20€!!! Dlatego chce to przekazać dalej :)
Ja jestem bardzo wdzięczna, bo jestem tu dosłownie 2 tygodnie i na dodatek nie znam niemieckiego, tylko angielski, takze ciężko mi tu czegokolwiek szukac. Bardzo mi pomagasz, bo jak pytam mamy na jakimś forum, to wszystkie buzia na kłódkę i nic nie chcą powiedzieć.

Sent from my LG-D722 using Forum BabyBoom mobile app

Hej :D
U mnie pół dnia w rozjazdach, wróciłam mega zmęczona a dodatkowo "przyszła" teściowa mnie zdenerwowała :mad: mam wrażenie że od momentu jak dowiedziała się o ciąży to stałam się dla niej wrogiem... co chwile jakieś uszczypliwości i wtrącanie się we wszystko, a to że jeszcze brzucha nie za bardzo widać bo ona to już w tym tygodniu to miała duży (jakby to ode mnie zależało), a to że niepotrzebnie chcemy iść zobaczyć maleństwo na usg 3d, a to że dla naszego bezpieczeństwa nie chcę jechać ponad 100 km na komunię jakiegoś dziecka co 2 razy na oczy widziałam itp .... Już mam dość tego jej gadania, dzięki Bogu że nie muszę z nią mieszkać bo bym nerwowo nie wytrzymała. Na szczęście mój stoi twardo po mojej stronie, najgorsze jest to że przy nim nie porusza takich tematów i jest bardzo milutka, myślałam że po tylu latach już ją zdążyłam poznać ale się chyba myliłam :baffled:

Ale dość marudzenia ;) na pocieszenie kupiłam sobie coś co kobiecie zawsze poprawi humor, w ccc mają naprawdę fajną wyprzedaż do -35% z kartą także bardzo się opłaca wybrać się po wiosenne buciki (bo w botkach mimo to nie są ocieplane już się zaczęłam męczyć) :D

Jej my dopieroooo w domu z tesco wrocilismy a po drodze tajskie zarelko - uwielbiam ten makaron [emoji169]
1493738449-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t0d [emoji272]

reklama
Mnie też przeraża pępek, ja ogolnie mam taki odruch że nie lubię jak ktoś mnie dotyka po pepku nawet mąż, takie nie miłe uczucie to jest dla mnie i na myśl o pielęgnacji pępka u malucha gesiej skórki dostaje, juz mowilam mężowi że on się będzie tym zajmował ;p
Haha ja mam to samo z moim pępkiem. Mąż się śmieje, że jest to najbardziej intymna część mojego ciała, którą nie można dotykać. Jak widać nie tylko ja jestem nienormalna :-D:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry