reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Słyszałyście coś o tym, że nie wolno jeść winogron w ciąży?
o!
tak mnie zaciekawiło Twoje pytanie, że aż wkliknęłam w googlu i znalazłam coś takiego (że można, ale nie za dużo):
"
  • Winogrona – owoce zawierające spore ilości flawonoidów, które chronią przed chorobami serca oraz zapewniają prawidłowe ukrwienie łożyska. Są bogatym źródłem witamin z grupy B oraz błonnika poprawiającego przemianę materii. Winogrona zawierają spore ilości węglowodanów, dlatego nie powinno się ich spożywać w dużych ilościach - maks. 1 szklanka dziennie. Szczególnie na ilość spożywanych winogron powinny zwrócić uwagę kobiety, u których wystąpiła cukrzyca."
  • źródło: znaleźione na stronie parenting

reklama
Wdrapałam się na poddasze i zrobiłam zdjęcia mojego wózka, nie jest moze on taki kolorowy jak te niektóre ale ja go tu upstrzę :)
1493197854-aaaaaa.jpeg

1493197865-aaaaaa.jpeg

1493197879-aaaaaa.jpeg

Zapielam tylko podstawowe elementy.
Jest do odswiezenia, wyczyszczenia bo stoi na poddaszu juz rok
Bardzo ładny :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

My na majówkę planów brak, jeszcze mąż 2.05 musi iść do pracy więc tym bardziej lipa :/ O tych winogronach to pierwsze słyszę [emoji50]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej[emoji4]
U nas też dzisiaj paskudna pogoda co chwile pada a wczoraj było tak ładnie i ciepło ale podobno od 1 maja będzie już poprawa pogody. Mam nadzieję ze się sprawdzi bo wyjeżdżamy na całą majówkę [emoji4] A wy jakie macie plany na długi weekend?
Zdrówka dla was mamusie i waszych pociech.[emoji272]

Ewkap biedna ta Twoja psinka mam nadzieję ze wszystko dobrze się skonczy.
Miłego dnia wszystkim [emoji1]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.
Ja.zastanawiam się czy gdzieś się z mamą nie wybrać na 3 dni, kiedyś jezdzilysmy do Zakopanego pochodzić po górach, popluskac się w termach, ale teraz to zbytnio nie pochodzę, więc myślę co wymyślić we w miarę normalnej cenie :)
Chciałam Warszawe ale ta pogoda mniee nie nastraja do wyjazdu [emoji14]
Hej Wam! Uwielbiam chleb w jajku z serem, pyycha
Synek czuje się dzisiaj dużo lepiej wiec jestem szczęśliwa :)
Pogoda jak zwykle beznadziejna chociaż zapowiadało się ładnie
Z tymi badaniami to tez musiscie się najeździć, ja chodzę do lekarza co 4 tygodnie i wtedy mam od razu krew i siki. Krew nie za każdym razem, także wcale nie odczuwam tych wizyt bo wszystko w jednym miejscu :)
Połówkowe mam bodajże 20 maja jakos tak
Dziś muszę trochę ogarnąć mieszkanie zrobię jakiś obiadek a popołudniu koleżanka do mnie przychodzi wiec czas super zleci
Miłego dnia

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny!
U nas dzień rozpoczął się od 7. Córka do żłobka, my robiliśmy obiad a w międzyczasie jeszcze przytulanki, bo tak pogoda nastraja [emoji6]
Pogoda jest do kitu a moja Kinga wciąż marzy o huśtawkach... no cóż ale pozwalam jej na szaleństwa w domu (codziennie jest malowanie rękami miliona "dzieł picassa").
O winogronach słyszałam tylko odnośnie dużej ilości węglowodanów- dużo cukru i wody a więc dla nas w umiarze.

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 16+1
om 16+6

Winogron przy cukrzycy nie powinno sie jesc, tak jak gruszek :)

Ale wam zazdroszcze tych wszelkich zakupow:D maz steka ze jeszcze za wczesnie, mysle ze jak zacznie sie 3trymestr to zrobimy wszelkie zakupy:) chociaz wlasnie zal mi jak widze okazje kolo nosa;) np cybex aton q z basa na izofix za 650zl ! Od corki sasiadow... ale nie nie i nie, to nie:p

U mnie tez szaro buro a do tego Maly ma goraczke i jest drugi dzien w domu i jest ciezko :(

I chyba w koncu tez zaczynam czuc ruchy !:)

Dziś natknęłam się na wywiad z jakimiś lekarzem, który przestrzega przed jedzeniem winogron w ciąży:

Winogrona w ciąży mogą wpłynąć na problemy z sercem płodu
Zdaniem lekarza zawarte w winogronach substancje mogą powodować kłopoty z sercem płodu.
- W późniejszym czasie u dziecka może pojawić się problem z przewodem tętniczym, tzw. przewodem Botalla - wyjaśnia dr Jacek Tulimowski. - Jest to taka struktura u płodu, która się automatycznie zamyka, i przez substancje zawarte w winogronach może pojawić się kłopot, że ten przewód nie chce się odpowiednio zamknąć po porodzie.
Wówczas noworodek zostanie objęty badaniem kardiologicznym. W najgorszym przypadku istnieje konieczność chirurgicznego zamknięcia tego przewodu u nowonarodzonego dziecka, czyli po prostu operacja serca maluszka.

U nas majówka będzie spontaniczna- zależna od pogody. Marzy mi się grill gdzieś w górach.

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 16+1
om 16+6

Ja o tych winogronach nic nie słyszałam. Ale też ich nie jem ostatnio wgl więc chyba jest ok [emoji5] my w sobotę mamy imieniny teścia. A w niedzielę i poniedziałek bd odpoczywać [emoji5]

A tak wgl to chyba wieczorem pojedziemy z mężem na IP z tymi plecami bo boli coraz bardziej. Nawet mycie podłogi mopem jest nie do zniesienia. Nie mam też tu nikogo z kim mogłabym jechać już teraz A sama samochodem to też nie bardzo.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kornelcia na długi weekend chcemy jechać z młodą do zoo ale czy pogoda bedzie ...

natasza ponoć z cukrzycą jak sa problemy to nie bardzo ja jem w tej ciąży bo sa mega pyszne hehe , ale przy końcówce ciąży mi odradzali jak byłam w szpitalu z małą, ze wywołuje poród [emoji54]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 17t1d [emoji272]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry