reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Słyszałyście coś o tym, że nie wolno jeść winogron w ciąży?
o!
tak mnie zaciekawiło Twoje pytanie, że aż wkliknęłam w googlu i znalazłam coś takiego (że można, ale nie za dużo):
"
  • Winogrona – owoce zawierające spore ilości flawonoidów, które chronią przed chorobami serca oraz zapewniają prawidłowe ukrwienie łożyska. Są bogatym źródłem witamin z grupy B oraz błonnika poprawiającego przemianę materii. Winogrona zawierają spore ilości węglowodanów, dlatego nie powinno się ich spożywać w dużych ilościach - maks. 1 szklanka dziennie. Szczególnie na ilość spożywanych winogron powinny zwrócić uwagę kobiety, u których wystąpiła cukrzyca."
  • źródło: znaleźione na stronie parenting

reklama
Wdrapałam się na poddasze i zrobiłam zdjęcia mojego wózka, nie jest moze on taki kolorowy jak te niektóre ale ja go tu upstrzę :)
1493197854-aaaaaa.jpeg

1493197865-aaaaaa.jpeg

1493197879-aaaaaa.jpeg

Zapielam tylko podstawowe elementy.
Jest do odswiezenia, wyczyszczenia bo stoi na poddaszu juz rok
Bardzo ładny :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

My na majówkę planów brak, jeszcze mąż 2.05 musi iść do pracy więc tym bardziej lipa :/ O tych winogronach to pierwsze słyszę [emoji50]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej[emoji4]
U nas też dzisiaj paskudna pogoda co chwile pada a wczoraj było tak ładnie i ciepło ale podobno od 1 maja będzie już poprawa pogody. Mam nadzieję ze się sprawdzi bo wyjeżdżamy na całą majówkę [emoji4] A wy jakie macie plany na długi weekend?
Zdrówka dla was mamusie i waszych pociech.[emoji272]

Ewkap biedna ta Twoja psinka mam nadzieję ze wszystko dobrze się skonczy.
Miłego dnia wszystkim [emoji1]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.
Ja.zastanawiam się czy gdzieś się z mamą nie wybrać na 3 dni, kiedyś jezdzilysmy do Zakopanego pochodzić po górach, popluskac się w termach, ale teraz to zbytnio nie pochodzę, więc myślę co wymyślić we w miarę normalnej cenie :)
Chciałam Warszawe ale ta pogoda mniee nie nastraja do wyjazdu [emoji14]
Hej Wam! Uwielbiam chleb w jajku z serem, pyycha
Synek czuje się dzisiaj dużo lepiej wiec jestem szczęśliwa :)
Pogoda jak zwykle beznadziejna chociaż zapowiadało się ładnie
Z tymi badaniami to tez musiscie się najeździć, ja chodzę do lekarza co 4 tygodnie i wtedy mam od razu krew i siki. Krew nie za każdym razem, także wcale nie odczuwam tych wizyt bo wszystko w jednym miejscu :)
Połówkowe mam bodajże 20 maja jakos tak
Dziś muszę trochę ogarnąć mieszkanie zrobię jakiś obiadek a popołudniu koleżanka do mnie przychodzi wiec czas super zleci
Miłego dnia

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny!
U nas dzień rozpoczął się od 7. Córka do żłobka, my robiliśmy obiad a w międzyczasie jeszcze przytulanki, bo tak pogoda nastraja [emoji6]
Pogoda jest do kitu a moja Kinga wciąż marzy o huśtawkach... no cóż ale pozwalam jej na szaleństwa w domu (codziennie jest malowanie rękami miliona "dzieł picassa").
O winogronach słyszałam tylko odnośnie dużej ilości węglowodanów- dużo cukru i wody a więc dla nas w umiarze.

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 16+1
om 16+6

Winogron przy cukrzycy nie powinno sie jesc, tak jak gruszek :)

Ale wam zazdroszcze tych wszelkich zakupow:D maz steka ze jeszcze za wczesnie, mysle ze jak zacznie sie 3trymestr to zrobimy wszelkie zakupy:) chociaz wlasnie zal mi jak widze okazje kolo nosa;) np cybex aton q z basa na izofix za 650zl ! Od corki sasiadow... ale nie nie i nie, to nie:p

U mnie tez szaro buro a do tego Maly ma goraczke i jest drugi dzien w domu i jest ciezko :(

I chyba w koncu tez zaczynam czuc ruchy !:)

Dziś natknęłam się na wywiad z jakimiś lekarzem, który przestrzega przed jedzeniem winogron w ciąży:

Winogrona w ciąży mogą wpłynąć na problemy z sercem płodu
Zdaniem lekarza zawarte w winogronach substancje mogą powodować kłopoty z sercem płodu.
- W późniejszym czasie u dziecka może pojawić się problem z przewodem tętniczym, tzw. przewodem Botalla - wyjaśnia dr Jacek Tulimowski. - Jest to taka struktura u płodu, która się automatycznie zamyka, i przez substancje zawarte w winogronach może pojawić się kłopot, że ten przewód nie chce się odpowiednio zamknąć po porodzie.
Wówczas noworodek zostanie objęty badaniem kardiologicznym. W najgorszym przypadku istnieje konieczność chirurgicznego zamknięcia tego przewodu u nowonarodzonego dziecka, czyli po prostu operacja serca maluszka.

U nas majówka będzie spontaniczna- zależna od pogody. Marzy mi się grill gdzieś w górach.

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 16+1
om 16+6

Ja o tych winogronach nic nie słyszałam. Ale też ich nie jem ostatnio wgl więc chyba jest ok [emoji5] my w sobotę mamy imieniny teścia. A w niedzielę i poniedziałek bd odpoczywać [emoji5]

A tak wgl to chyba wieczorem pojedziemy z mężem na IP z tymi plecami bo boli coraz bardziej. Nawet mycie podłogi mopem jest nie do zniesienia. Nie mam też tu nikogo z kim mogłabym jechać już teraz A sama samochodem to też nie bardzo.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kornelcia na długi weekend chcemy jechać z młodą do zoo ale czy pogoda bedzie ...

natasza ponoć z cukrzycą jak sa problemy to nie bardzo ja jem w tej ciąży bo sa mega pyszne hehe , ale przy końcówce ciąży mi odradzali jak byłam w szpitalu z małą, ze wywołuje poród [emoji54]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 17t1d [emoji272]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry