reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Odkąd jestem w ciąży budzę sie ok 5 i już zasnąć nie moge. Wczoraj poszlam spać przed 23 myslalam że sobie pospie a tu juz po 5 sie obudzilam i ogladam tv.
Chyba te gorsze dni juz mi minęły bo od 4-ech dni czuje się dobrze.
Mam pytanko czy moge używać zwykłych balsamow m.in do smarowania brzucha typu nivea, ziaja czy muszą być dostosowane do kobiet w ciąży? Koleżanka mi ostatnio powiedziała ze te mogą szkodzić dziecku

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie wiem skąd te pomysły z kosmetykami. Każda kosmetyczka wie, że prawie nic nie przenika przez skórę właściwą. Balsam działa Ci na naskórek, super balsam na cellulit może wniknac w głębsze warstwy naskórka( bo jest ich 5), ale to nie ma jak zaszkodzić dziecku. To samo z twarzą. Zabiegi, które wnikaja głębiej, czy kwasy mogą zaszkodzić, ale 90% kosmetyków działa tylko na powierzchni.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Dziewczyny. Ja dziś spałam 11 godzin! :O Tak uwielbiam spać... I te ciążowe sny, takie realistyczne, zawsze jestem ciekawa co mi się przyśni :D
Uspokoiłyście mnie z tą toxo. Ja niestety kuwetę sprzątam sama, mąż pracuje za granicą. Ale wczoraj kota zawiozłam do mamy a sama dziś w nocy wyruszam do męża na 10 dni. Także majówka w Danii. Trochę się martwię moimi bólami brzucha.
Czy któraś miała coś takiego - ból nisko, nad jedną pachwiną, boli jak ruszam przeciwległą nogą, najbardziej po wstaniu z krzesła - boli kilka pierwszych kroków, potem ból jest lżejszy. Przy siedzeniu nie boli. Lekarz podejrzewa, że to może być przepuklina (może od tego kaszlu) ale no cholibka, ja nie widzę żadnego bąbla, guzka, zgrubienia. Nic mi się tam nie pojawia. Akurat po powrocie z Danii mam umówioną wizytę u gina. Myślicie, że on może mi dac skierowanie do chirurga? Czy tylko internista?

A co do balsamów - ja smaruję każdym jakim mam :p na rozstępy mąż zafundował mi Bio-Oil, już połowa dużej butelki zużyta... Ale smaruję też innymi, z garniera, z venus, z avonu...
A Wy macie jakieś sposoby na rozstępy?
Buziole!

Gabi gratulacje!! :-)

Słyszałyście coś o tym, że nie wolno jeść winogron w ciąży?

Ja nie słyszałam, ale i tak nie przepadam za winogronami, więc na szczęście mogę ich nie jeść i wcale nie będzie mi ich brakować :-)

Kurde wypilam mleko z czosnkiem i miodem i tak mi się zrobiło gorąco... można się tak rozgrzewac w ciąży ? Myślicie, że to nie zaszkodzi dziecku??

Kurde wypilam mleko z czosnkiem i miodem i tak mi się zrobiło gorąco... można się tak rozgrzewac w ciąży ? Myślicie, że to nie zaszkodzi dziecku??
chyba nie. Ja też się tak rozgrzewałam.
Ważne żeby nie mieć gorączki i nie rozgrzewać brzucha termoforem.

Ja uwielbiam winogrona. Słyszałam kiedyś że pestki z nich powodują skurcze. Dlatego kupuje bezpestkowe heheh. A tak poważnie jem je dosyć często i jakoś nie pamiętałam o tych pestkach.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, jestem właśnie po obejrzeniu filmu o szczepionkach. Czy któraś z was robiła szczepienia nie w wyznaczonym terminie?

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

A za przechowywanie tej krwi pepowinowej to nie trzeba płacić ? I to nie mało?

Ja już ugotowałam zupkę kalafiorowa [emoji5]miałam robić jeszcze bigos na sobotę Ale nie mogę stac przy stole żeby cokolwiek pokroić. Tak więc czekam na męża obiecał ze pomoze jak wróci z pracy.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się i ja w ten pochmurny niestety dzień :) jutro w końcu upragniona wizyta i już się doczekać nie mogę :D
Powiedzcie mi czy któraś z was spotkała się z kontrolą z ZUS ciężarnej? Ja jestem na zwolnieniu od samego początku ze względu na rodzaj wykonywanej pracy, nie ze względu na zagrożona ciążę czy złe samopoczucie. Wczoraj wyczytałam że mimo że mam l4 chodzone to mam obowiązek być ciągle w domu :O bo może być kontrola... Dla mnie to absurd bo przecież spacery w ciąży tez są ważne.... Poprostu szok. Teraz jeszcze chcemy na tydzień do rodziny do Niemiec jechać i mam pewne obawy co do tego... Macie jakieś doświadczenia z ta przykra instytucja jaka jest ZUS?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry