reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny umowilam sie w poniedzialek na Nifty...koszt 2300...drogo jak cholera ale musze to zrobic zeby wiedziec na czym stoje...
Nie dopuszczam do siebie mysli ze cos znowu moze sie nie udac...ale jak nie sprawdze czy dziecko jest zdrowe nie bede potrafila cieszyc sie ta ciaza...
Super :) teraz tylko trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze ✊✊

reklama
Ewka a ja tam wole wiedziec...nie wiem co zrobie kiedy okaze sie ze dziecko jest chore... Wiem ze to okropne ale rozwazam kazda opcje...
Tak sie latwo mowi...jak czlowiek nie stoi przed takim wyborem...ze mysi zdecydowac czy przerwac ciaze czy czekac do porodu zeby urodzic dxiecko ktore bedzie zylo 10 min...
Zespol downa to calkiem inna rzecz...ale wychowanie dziecka chorego to wielkie poswiecenie i wierzcie mi nie kazdy potrafi to uniesc...

Ewka a ja tam wole wiedziec...nie wiem co zrobie kiedy okaze sie ze dziecko jest chore... Wiem ze to okropne ale rozwazam kazda opcje...
Tak sie latwo mowi...jak czlowiek nie stoi przed takim wyborem...ze mysi zdecydowac czy przerwac ciaze czy czekac do porodu zeby urodzic dxiecko ktore bedzie zylo 10 min...
Zespol downa to calkiem inna rzecz...ale wychowanie dziecka chorego to wielkie poswiecenie i wierzcie mi nie kazdy potrafi to uniesc...

Każdy ma swoje spojrzenia na taką sytuację... duży wpływ ma religia... Linczuje się in vitro, pomimo że nikt nie wie ile trzeba poświęcić by w ogóle chociaż raz podejść do transferu. Ja zrobiłam Nifty i nie żałuje. Dużo kosztuje, ale spokój do końca ciąży jest bezcenny. Gdyby okazało się, że dziecko jest chore raczej nie urodziłabym. Niejednokrotnie widziałam poświęcenie mam dla chorych dzieci - mam bo ojcowie nie wytrzymują i zostawiają rodziny. Niestety rezygnacja ze swojego życia, pracy, przyjaciół i poświęcenie go dla dziecka... w tej chwili czasy są bardzo ciężkie a utrzymanie dwóch, trzech osób za rentę 400 zł graniczy z cudem.

Nie martw się. Będzie dobrze. Mi mówili, że wyniki otrzymam po 9-11 dniach, a były już po 7.

Natasza dziekuje za cieple slowa..jestem tego samego zdania...majac chore dziecko trEba poswiecic mu sie calkowicie..inne dzieci praca i wszystko schodzi na dalsze tory...

Witajcie dziewczynki :):)
Ja od rana na nogach bo najpierw córę do szkoły wyszykowałam a potem na zakupy się wybrałam, kupiłam sobie dwie sukienki na większy brzuszek i jak wróciłam do domu to jedna przestała mi się podobać, ale niech będzie koło domu o_Oo_O
Justa nie zamartwiaj się na zapas, ja też bym zrobiła amniopunkcję dla świętego spokoju i zapewne też bym już same czarne myśli miała ale ze mnie to straszna panikara, za Ciebie mocno trzymam kciuki :tak::tak:
Malinka super córa, pamiątka na resztę życia :):)
Spark no niezłego córa guza nabiła
Ja też mam dosyć tego leniuchowania i oszczędzania się ale cóż można innego zrobić, wyjdę z psem na spacer to wracam z zadyszką i nawet jakbym chciała coś porobić to albo bóle mnie łapią albo zadyszka, organizm sam pokazuje żeby wyluzować, zresztą u mnie też były plany że dłużej popracuję, ale po wylądowaniu w szpitalu organizm zadecydował za mnie.
Jutro chyba wybiorę się na badania bo we wtorek wizyta i trzeba już z wynikami się stawić :):)
To nie córka, ja w pierwszej, wyczekanej ciąży :) to w pracy :/ jestem OD

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja z innej beczki ...
Ale mi sie tęskni do wizyty ! [emoji52]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 16t1d [emoji272]

Hej dziewczyny :) bylam dzis w Lidlu i hm jedno wielkie *****, nic :( dzis pierwszy raz poczulam dzidziusia, chyba :D wlasnie, patrzac tak na wasze zdjecia brzuszka zastanawiam sie dlaczego moj jest taki malutki :o pokazuje moj brzuszek i przedstawiam Filipcie, mojego kroliczka ktory bardzo chcial byc na tym zdjeciu :D
1492623437-aaaaaa.jpeg

Ostatnio waga mi skacze, schudlam 1 kg, teraz przytylam, nie wiem czy to dobrze? Jak tam wasze wizyty? :) piekne zdjecia bobaskow, zazdroszcze wszystkich ciuszkow, piekne, az zaluje ze ja sie nie zalapalam :( a teraz ide ogladac odcinek Pierwszej Milosci, zawsze ogladam przedpremierowo, kocham ten serial :D jakies plany na wieczor? :)

12.10.2017 [emoji480]

Justyna musi być dobrze, myślę że limit nieszczęść już wyczerpaliście.
Ja padam na ryjek, dobrze, że taki dzień jest już ostatni.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry