reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny was tez tak strasznie pieką sutki?? Chwilami mam ochotę ściany gryźć :/ swędzi Was skóra na brzuchu i piersiach czy tylko ja jestem jakaś dziwna ?
Nie ostatnio 2 dni tak mega draznily , ale sie uspokoiło[emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 16t1d [emoji272]

reklama
Dziewczyny dzieki za slowa otuchy...
Nt bylo w normie...ale jak nie zrobie tego nifyy albo amniopunkcji to do konca ciazy chyba w psychiatryku wyladuje...
Czesc, przepraszam miałam problem z kompem ;-) jeśli pozwolicie, dolacze do Was. Mam skończony 16 tc. troszkę się interesowałam badaniami prenatalnymi. jeśli chodzi o wynik pappa to pomiędzy 1:300 a 1:1000 mówimy o tzw ryzyku pośrednim, nie jest ono duże , ale zaleca się dalsza diagnostykę nieinwazyjna w celu weryfikacji. W Polsce możemy zrobić nadania wolnego dna jak: NIFTY, Harmony, Panorama lub MaterniT (może cos jeszcze o czym nie doczytałam;-). Trzeba pamietac , ze nie sa to badania diagnostyczne jak np amniopunkcja. Ale amniopunkcja niesie ryzyko poronienia. Nie jet ono duże - rozne zrodla podaja od 0,5 do 2 %. Ja mam ryzyko trisomii 21 1:630 i zdecydowałam się na badanie nieinwazyjne. Aktualnie czekam na wyniki. Nie wiem JustaKacper co Ty zrobisz. Trudno radzic bo ryzyko jest Twoje. W każdym razie Twój wynik to nie jest wysokie ryzyko wystąpienia tej wady. Pozdrawiam serdecznie.

Ewka a ja tam wole wiedziec...nie wiem co zrobie kiedy okaze sie ze dziecko jest chore... Wiem ze to okropne ale rozwazam kazda opcje...
Tak sie latwo mowi...jak czlowiek nie stoi przed takim wyborem...ze mysi zdecydowac czy przerwac ciaze czy czekac do porodu zeby urodzic dxiecko ktore bedzie zylo 10 min...
Zespol downa to calkiem inna rzecz...ale wychowanie dziecka chorego to wielkie poswiecenie i wierzcie mi nie kazdy potrafi to uniesc...

Justa nie myśl o najgorszym, bo piszesz tak, jakbyś już stanęła przed takim wyborem... 1:500 ileś tam to i tak są naprawdę małe szanse na to , że Twoje maleństwo jest chore :-) będzie dobrze ;-)

Hej dziewczyny :) bylam dzis w Lidlu i hm jedno wielkie *****, nic :( dzis pierwszy raz poczulam dzidziusia, chyba :D wlasnie, patrzac tak na wasze zdjecia brzuszka zastanawiam sie dlaczego moj jest taki malutki :o pokazuje moj brzuszek i przedstawiam Filipcie, mojego kroliczka ktory bardzo chcial byc na tym zdjeciu :D
1492623437-aaaaaa.jpeg

Ostatnio waga mi skacze, schudlam 1 kg, teraz przytylam, nie wiem czy to dobrze? Jak tam wasze wizyty? :) piekne zdjecia bobaskow, zazdroszcze wszystkich ciuszkow, piekne, az zaluje ze ja sie nie zalapalam :( a teraz ide ogladac odcinek Pierwszej Milosci, zawsze ogladam przedpremierowo, kocham ten serial :D jakies plany na wieczor? :)

12.10.2017 [emoji480]

Fajny brzuszek i fajny królik ;-)

Też dopada Was apetyt wieczorami? W ciągu dnia nie jestem jakoś szczególnie głodna, ale wieczorem... drzwi lodówki się nie zamykają :D Pochłaniam wszystko :p

Ja cały dzień ile bym nie zjadł a, to chodzę głodna :-) wieczorami już nie tak bardzo, bo chyba dociera do mojej głowy, że limit na cały dzień juz dawno zjadłam ;-)

Czesc lola...
Ja tez zrobie nifty...jestem juz na poniedzialek umowiona wiem ze ryzyko nie jest duze ale jest...
Ewkaa wiem moze spanikowalam...ale wiecie jak to jest...ja przezylam strate dziecka i nie cjcialabym tego przezyc jeszcze raz...
Takze lola czekamy na wyniki...chyba podobny termin mamy...bo u mnie tez 14 tydz...

Piec to mi nie piecze. Ale piersi i brzuch czasami zaswedza :) oprócz tego mam obrosniety brzuch, lekarz mówił że to przez progesteron będę miała więcej włosów niż mąż :)

Nie Ty jedna masz ten problem :-) ja przed ciąża miałam jasny meszek na brzuchu, a teraz dookoła pępka normalnie są ciemne. Mój lekarz też mówi, że to przez ten progesteron. A jakie dawki przyjmujesz??

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry