reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja dzis ogladam od rana oferty wozkow i zawezilam wybor do 2...mianowicie anex sport...i roan bass soft...
Wolalabym bardziej ten pierwszy ale opcja 3w1 kosztuje nawet 3000 zl i wiecej...wiec nie wiem czy warto...
A ten drugi jest tez fajny i tanszy...

Ooo... ROAN BASS SOFT to nasz typ :-) mój ideał :-) tylko ja chce kupić sama gondole , a spacerowke parasolke koło kwietnia dopiero :-)

reklama
Natasza ze mna to samo, cos tam chodze ale 20% tego co bardzo leniwego dnia. Dzis troche pochodzilam za duzo. Bylam na badaniu krwi a potem w tesco na zakupach i w decatlonie po spodnie. Wroilismy do domu to padlam i spalam 3 godziny tak sie zmeczylam. Mnie dopadaja bardziej chwilowe klucia brzucha, bol rzadko ale tez czasem. Zauwazylam ze boli jak sie mi zbiera na wizyte w toalecie, albo jak jestem pochylona do przodu.
Jaak mocne masz te bole? ja mam tak 3 na 10 w skali do porodu. Wczoraj po wymiotowaniu mi naprzyklad przeszlo. Dlatego mam nadzieje ze to wplyw jelit, moze uwieranie czy cos tego typu. Dopiero w piatek lekarz zbada co z szyjka czy dobrze.

Madagros my kiedys kupilismy chicco parasolke 4 w 1. Cwiczylismy starszy model i do punto miescil sie, zostawalo miejsce na torby podrozne. Tylko nie wiem jak to z tymi sciezkami bo kolka ma plastikowe.

Paulinka sliczne sie tuli

Justa a jak robili usg to co mowili, mi wczoraj maz wybral te wyniki ale czekam do piatku bo z nich nic nie wiem.
Bedzie dobrze nie martw sie

Kupilam sobie dzis sweterek w paski na wyprzedaży w tesko i dwa wieksze biustonosze, dwie pary dresow w decatlone chyba do jogi, jedne dlugie a drugie do kolan, sa fajne bo pasek ladnie otula brzuch i nie uwiera bo nie ma gumki.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam porównania bólu porodowego do obecnego. Ale boli mnie tak, że chodzę czasami chodzę do łazienki zgięta wpół. Jak położę delikatnie rękę z lewej strony brzuch to boli mnie tak jakby mi ktoś solidnie przywalił. Lekarz mnie ostrzegał, że po usunięciu ciąży pozamacicznej może mnie mocno boleć... ale nie przypuszczałam, że aż tak. Tym bardziej, że mocniej boli mnie z lewej strony, a ciążę miałam w prawym jajowodzie. Zobaczę co powie mi w piątek. Tak się stresuje...

Moja ma rok i 5 miesięcy i nosi 23 więc zależy czy wy jesteście wysocy [emoji1]

Justa nie martw się napewno bedzie dobrze a nie wolalabys zrobić nifty.

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.

Justa nie denerwuj się... Ja ja nie robiłam Pappa i całe szczęście... lekarz na us g prenatalnym powiedział, że wszystko w porządku, wszystko jest na miejscu, NT wyszło 1.0 i nie robiłam żadnych dodatkowych badań. Pewnie gdyby lekarz miał jakieś wątpliwości, to zrobiłabym Pappa albo Nifty, ale nie było powodów, nie zrobiłam i jestem spokojna :-)
A u Ciebie na Nifty nie jest już za późno? MoŻe idź po prostu na USG 3d prywatnie? Niech dokładnie wszystko posprawdzaja, wymierza? Wiele wad można właśnie po USG wykluczyć, lub potwierdzić.

Najważniejsze żebyś była dobrej myśli. I nie gadaj tu głupot, że wózek nie będzie Ci potrzebny! Będzie Ci potrzebny! Wszystko będzie dobrze. Idź na prywatne usg, bo amniopunkcja jednak nie jest bezinwazyjna i wiąże ze sobą ryzyko... A zanim dostaniesz wyniki Nifty to oszalejesz.

U mnie pisze preeklampsja przed 34 tc > 1:4

A widzisz moze te nasze bole sa spowodowane jakimis zrostami czy czyms takim ja po cc i dwóch czyszczeniach

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój dwulatek ma rozmiar bucików 23 :)[/QUOTE
Właśnie to zależy od dziecka jaki rozmiar nóżki w jakim wieku :) w każdym razie troszkę poczekają w szafie ;-)
Dziewczyny dzieki za slowa otuchy...
Nt bylo w normie...ale jak nie zrobie tego nifyy albo amniopunkcji to do konca ciazy chyba w psychiatryku wyladuje...
Zrob Niftę Justa i wybierz sie na prywatne usg jakieś lepsze. Szkoda od razu narażać dziecko
amniopunkcja. Ten wynik z pappa o niczym nie przesądza i nie mozesz myślec negatywnie. Zwłaszcza ze dziecko może byc zdrowe a Ty swoimi nerwami mozesz mu zaszkodzić. Dlatego postaraj sie uspokoić i Umówić na badania jak najszybciej.

Dziewczyny dzieki za slowa otuchy...
Nt bylo w normie...ale jak nie zrobie tego nifyy albo amniopunkcji to do konca ciazy chyba w psychiatryku wyladuje...
Jeśli mogę coś doradzić to zrób może nifty jeśli masz fundusze bo te drugie badanie niesie juz za sobą ryzyko utraty ciąży a tego byś przecież nie chciała :) podobno nifty to bardzo dokładne badanie pod kątem chorób genetycznych a nie jest inwazyjne i daje niemal 100 procent pewności, w razie gdyby coś w tym badaniu wyszło dopiero możesz dalej myśleć. Głowa do góry! :)

reklama
Justa nie denerwuj się... Ja ja nie robiłam Pappa i całe szczęście... lekarz na us g prenatalnym powiedział, że wszystko w porządku, wszystko jest na miejscu, NT wyszło 1.0 i nie robiłam żadnych dodatkowych badań. Pewnie gdyby lekarz miał jakieś wątpliwości, to zrobiłabym Pappa albo Nifty, ale nie było powodów, nie zrobiłam i jestem spokojna :-)
A u Ciebie na Nifty nie jest już za późno? MoŻe idź po prostu na USG 3d prywatnie? Niech dokładnie wszystko posprawdzaja, wymierza? Wiele wad można właśnie po USG wykluczyć, lub potwierdzić.

Najważniejsze żebyś była dobrej myśli. I nie gadaj tu głupot, że wózek nie będzie Ci potrzebny! Będzie Ci potrzebny! Wszystko będzie dobrze. Idź na prywatne usg, bo amniopunkcja jednak nie jest bezinwazyjna i wiąże ze sobą ryzyko... A zanim dostaniesz wyniki Nifty to oszalejesz.
Moje NT tez 1.0 :) test Pappa zrobiłam bo tak wymyślił lekarz. Jak miałam termin to najpierw pobrano mi krew a wtedy przeziernosc, gdyby było odwrotnie to absolutnie nie robiłabym Pappa (na szczęście wyszła dobrze)
A wiecie ile kosztuje test Nifty? A amniopunkcja tez jest płatna? Bo jednak ta druga niesie za sobą ryzyko, tak jak napisała koleżanka gdzieś wyzej jak stać na Nifty to lepiej najpierw zrobić to, w ostateczności amniopunkcję

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry