reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
O Boże, igusiad ;(;(;( to jest takie okropne... :( a tal nagle? Miała prenatalne wcześniej? Było wszystko ok? Jestem przerażona

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Igusia bardzo mi przykro, to takie niesprawiedliwe :(

Roza nie ma się czego wstydzić, z takim kredytem na te wszystkie potrzebne rzeczy to bardzo dobry pomysł, wszystko kupisz a kaske powoli będziecie spłacać, nie ty jedna decydujesz się na takie rozwiązanie
Ja zakupy sobie 'porcjuje' bo tez byłoby ciężko wszystko nasz kupić :)

Igusiad to straszne :( rozumiem że krwawienia nie było i tylko dzięki temu słuchaniu serduszka się okazało... przeraża mnie to okropnie.. idziesz na usg zobaczyć maleństwo, a tu się może okazać że od 2 tygodni serduszko nie bije, a ja nadal czułam i myślałam że noszę dzieciątko pod sercem... tam bardzo się tego boję :( dobrze ze wizyta już w poniedziałek :(

Roza nie ma czego się wstydzić :-) jak mówisz, ze nie potraficie odkładać, to naprawdę super wyjście :-) my kredytu nie będziemy brać, bo mamy na raty mój telefon i iRobota, więc gdyby doszła kolejna rata, to byłoby niefajnie jakby tak co miesiąc 5-6 stowek z konta znikało. Mamy trochę swoich oszczędności, ale u nas jest tak, że mamy kartę do konta męża taty i korzystamy z niej tyle ile potrzebujemy. Narazie nic nie narzeka, że za duzo wydajemy. Przy wyprawce dla wnuka też nic nie powie, on jest taki że na dzieci nie żałuje. Bliźniakom drugiego syna kupił wózek za 10.500 !!

Ostatnia edycja:
reklama
Roza ja uważam że to najlepszy pomysł tym bardziej jak nie umiecie nic odłożyć. Sama bym tak zrobiła, ale mamy jeden kredyt na mieszkanie, drugi na remont i wiele innych opłat więc to nie wchodzi w grę, bo się zagrzrbiemy. Ja kiedyś umieram odłożyć pieniądze, przed ślubem dużo odłożyłam, potem też potrafiłam. A teraz nie wiem co się dzieje.. co prawda mamy dodatkowo ten kredyt na remont, telefon na raty, ale no bez przesady. A poprzedni miesiąc to już wgl była jakaś masakra. W tym miesiącu mam zamiar na prawdę oszczędzać. Zero kebabow, pizzy i tym podobnych, bo na to też dużo pieniędzy potrafi pójść. Zobaczmy jak mi pójdzie w tym miesiącu. Najbardziej dobija nas finansowo uczelnia. Studiujemy razem, a każde z nas musi zapłacić 600 zł za miesiąc. Powinni dać nam zniżkę jako malzenstwu i płacić jak za jedną osobę

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry