reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Anetka ja tylko macanie męża toleruje [emoji23]

Om 11 tc 5 dz [emoji255][emoji254][emoji258][emoji272][emoji294]️
Usg 10 tc 4 dz [emoji175][emoji166][emoji322][emoji323][emoji307]
W zasadzie ja też. Ja jestem w dość specyficznej sytuacji, bo po kilku poronieniach i kilku latach starań wiec z tego względu nie umiem zwrócić uwagi mojej mamie. Tym bardziej ze nie jest natarczywa bo wie jak reaguje na innych [emoji38]

[emoji127] 28.10.2017

Olak to moze byc infekcja ale nie musi. Tez taka mialam kolo 8 tc pobral lekarz wymaz z szyjki i nie bylo nic groznego.
Mnie tez pytaja jak sie czuje ale chca slyszec ze jest dobrze. Nie chcia innych odpowiedzi slyszec.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie tez strasznie wysypalo... i dostalam skierowanie na mikrobiologiczne badanie czystosci pochwy, o co z tym chodzi? ;)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie! Pozwólcie że się dołącze ;-) wiem że juz trochę późno ale jak to mówią lepiej późno niż wcale... Także jestem :) To mój 11 tydzień i 1 dzień ciąży:) termin mam wstępnie na 13.10 :) Pozwólcie ze pokrótce opowiem Wam nasza historie... O dzidzie staraliśmy sie 1,5 roku, pol roku chodziliśmy do kliniki leczenia niepłodności. Pierwsze trafiliśmy na lekarza w klinice w Krakowie który stwierdził ze mam endometriozę przy macicy i konieczna jest laparoskopia... Oczywiście terminy na NFZ takiej operacji były ponad pol roku i nie wytrzymalibysmy tego psychicznie wiec znaleźliśmy prywatny szpital w Katowicach gdzie spotkałam mojego obecnego lekarza prowadzącego ciąże :) jak sie okazało w laparoskopii totalnie wszystko było ok a endometrioza była wymysłem lekarza z 1 kliniki... Ale dalej nie byłam w ciązy.. badania były ok, dawali nam jeszcze 4 miesiące od laparoskopii na starania a po tem miała byc inseminacja... Ale w ostatnim cyklu sie udało !!! także zobaczyć wkoncu dwie kreseczki to było dla nas największe marzenie! :) O ciązy dowiedzieliśmy sie 3 dni przed terminem miesiączki, ja juz czułam ze jestem w ciązy i zrobiłam test :) wcześniej mieliśmy troszkę nerwów bo w 9 tygodniu obawiałam sie ospy wietrznej, która dopadła mojego siostrzeńca, a ja nie chorowałam nigdy i z całego stresu (prawdopodobnie) zaczęłam mieć lekko brązowe plamienia... Także od razu izba przyjęć, gdzie mnie uspokoili ze z dzieckiem wszystko ok, po 3 dniach wizyta u lekarza prowadzącego. Z dzidzia wszystko w porządku ale dostałam większa dawkę duphastonu 3x1 i magnez 3x2 i 2 tygodnie leżenia w domu... W środe znów sie pojawiło plamienie i znów izba przyjęć, nasza panika i na szczęście z dzidzia wszystko dobrze, miała wtedy 3,9cm (10 tc 6d). Lekarka twierdzi ze podobno takie plamienia sie zdarzają do końca 3 miesiąca i nie jest to niepokojące i mam odpoczywać.. W środe mam wizytę u mojego lekarza a 3 kwietnia prenatalne :-) do tej pory męczą mnie koszmarne mdłości i brak apetytu... Mam nadzieje ze Was nie zanudziłam :-))

Anetka no zrozumiałe... pewnie cieszy się conajmniej tak samo jak Wy :)

Nataliaaa witaj :)

Om 11 tc 5 dz [emoji255][emoji254][emoji258][emoji272][emoji294]️
Usg 10 tc 4 dz [emoji175][emoji166][emoji322][emoji323][emoji307]

reklama
Witajcie Olek i Natalia [emoji4]
Ja z racji tego, że na razie prawie nikt nie wie, że jestem w ciąży to mam spokój i z pytaniami o samopoczucie i dotykaniem brzucha [emoji4] ale myślę sobie, że pytania potem będą i to męczące, z racji mojego wieku. Dla pocieszenia, zakładam, że z tego samego powodu nie będą mnie po brzuchu macać, wiek=respekt [emoji38]
Madagos, zgadzam się z Hajmal, myślę, że to dobrze o lekarzu świadczy, że skierował Cię na badania bo nie jest czegoś pewny, będzie mógł lepiej dopasować leki, jeśli masz jakąś Infekcję, a nie czeka aż się coś wykluje. Będzie dobrze[emoji4]
Olak, ja myślę, że poza przyspieszeniem wizyty, możesz jeszcze badanie moczu zrobić, na wszelki wypadek.

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry