reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Anetka ja tylko macanie męża toleruje [emoji23]

Om 11 tc 5 dz [emoji255][emoji254][emoji258][emoji272][emoji294]️
Usg 10 tc 4 dz [emoji175][emoji166][emoji322][emoji323][emoji307]
W zasadzie ja też. Ja jestem w dość specyficznej sytuacji, bo po kilku poronieniach i kilku latach starań wiec z tego względu nie umiem zwrócić uwagi mojej mamie. Tym bardziej ze nie jest natarczywa bo wie jak reaguje na innych [emoji38]

[emoji127] 28.10.2017

Olak to moze byc infekcja ale nie musi. Tez taka mialam kolo 8 tc pobral lekarz wymaz z szyjki i nie bylo nic groznego.
Mnie tez pytaja jak sie czuje ale chca slyszec ze jest dobrze. Nie chcia innych odpowiedzi slyszec.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie tez strasznie wysypalo... i dostalam skierowanie na mikrobiologiczne badanie czystosci pochwy, o co z tym chodzi? ;)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie! Pozwólcie że się dołącze ;-) wiem że juz trochę późno ale jak to mówią lepiej późno niż wcale... Także jestem :) To mój 11 tydzień i 1 dzień ciąży:) termin mam wstępnie na 13.10 :) Pozwólcie ze pokrótce opowiem Wam nasza historie... O dzidzie staraliśmy sie 1,5 roku, pol roku chodziliśmy do kliniki leczenia niepłodności. Pierwsze trafiliśmy na lekarza w klinice w Krakowie który stwierdził ze mam endometriozę przy macicy i konieczna jest laparoskopia... Oczywiście terminy na NFZ takiej operacji były ponad pol roku i nie wytrzymalibysmy tego psychicznie wiec znaleźliśmy prywatny szpital w Katowicach gdzie spotkałam mojego obecnego lekarza prowadzącego ciąże :) jak sie okazało w laparoskopii totalnie wszystko było ok a endometrioza była wymysłem lekarza z 1 kliniki... Ale dalej nie byłam w ciązy.. badania były ok, dawali nam jeszcze 4 miesiące od laparoskopii na starania a po tem miała byc inseminacja... Ale w ostatnim cyklu sie udało !!! także zobaczyć wkoncu dwie kreseczki to było dla nas największe marzenie! :) O ciązy dowiedzieliśmy sie 3 dni przed terminem miesiączki, ja juz czułam ze jestem w ciązy i zrobiłam test :) wcześniej mieliśmy troszkę nerwów bo w 9 tygodniu obawiałam sie ospy wietrznej, która dopadła mojego siostrzeńca, a ja nie chorowałam nigdy i z całego stresu (prawdopodobnie) zaczęłam mieć lekko brązowe plamienia... Także od razu izba przyjęć, gdzie mnie uspokoili ze z dzieckiem wszystko ok, po 3 dniach wizyta u lekarza prowadzącego. Z dzidzia wszystko w porządku ale dostałam większa dawkę duphastonu 3x1 i magnez 3x2 i 2 tygodnie leżenia w domu... W środe znów sie pojawiło plamienie i znów izba przyjęć, nasza panika i na szczęście z dzidzia wszystko dobrze, miała wtedy 3,9cm (10 tc 6d). Lekarka twierdzi ze podobno takie plamienia sie zdarzają do końca 3 miesiąca i nie jest to niepokojące i mam odpoczywać.. W środe mam wizytę u mojego lekarza a 3 kwietnia prenatalne :-) do tej pory męczą mnie koszmarne mdłości i brak apetytu... Mam nadzieje ze Was nie zanudziłam :-))

Anetka no zrozumiałe... pewnie cieszy się conajmniej tak samo jak Wy :)

Nataliaaa witaj :)

Om 11 tc 5 dz [emoji255][emoji254][emoji258][emoji272][emoji294]️
Usg 10 tc 4 dz [emoji175][emoji166][emoji322][emoji323][emoji307]

reklama
Witajcie Olek i Natalia [emoji4]
Ja z racji tego, że na razie prawie nikt nie wie, że jestem w ciąży to mam spokój i z pytaniami o samopoczucie i dotykaniem brzucha [emoji4] ale myślę sobie, że pytania potem będą i to męczące, z racji mojego wieku. Dla pocieszenia, zakładam, że z tego samego powodu nie będą mnie po brzuchu macać, wiek=respekt [emoji38]
Madagos, zgadzam się z Hajmal, myślę, że to dobrze o lekarzu świadczy, że skierował Cię na badania bo nie jest czegoś pewny, będzie mógł lepiej dopasować leki, jeśli masz jakąś Infekcję, a nie czeka aż się coś wykluje. Będzie dobrze[emoji4]
Olak, ja myślę, że poza przyspieszeniem wizyty, możesz jeszcze badanie moczu zrobić, na wszelki wypadek.

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry