- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
JustaKacper1986
Fanka BB :)
Anetka ja tylko macanie męża toleruje [emoji23]
Om 11 tc 5 dz [emoji255][emoji254][emoji258][emoji272][emoji294]️
Usg 10 tc 4 dz [emoji175][emoji166][emoji322][emoji323][emoji307]
To tak jak ja!!
anetka303
W zasadzie ja też. Ja jestem w dość specyficznej sytuacji, bo po kilku poronieniach i kilku latach starań wiec z tego względu nie umiem zwrócić uwagi mojej mamie. Tym bardziej ze nie jest natarczywa bo wie jak reaguje na innych [emoji38]Anetka ja tylko macanie męża toleruje [emoji23]
Om 11 tc 5 dz [emoji255][emoji254][emoji258][emoji272][emoji294]️
Usg 10 tc 4 dz [emoji175][emoji166][emoji322][emoji323][emoji307]
[emoji127] 28.10.2017
hajmal
Olak to moze byc infekcja ale nie musi. Tez taka mialam kolo 8 tc pobral lekarz wymaz z szyjki i nie bylo nic groznego.
Mnie tez pytaja jak sie czuje ale chca slyszec ze jest dobrze. Nie chcia innych odpowiedzi slyszec.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie tez pytaja jak sie czuje ale chca slyszec ze jest dobrze. Nie chcia innych odpowiedzi slyszec.
madagos
Mnie tez strasznie wysypalo... i dostalam skierowanie na mikrobiologiczne badanie czystosci pochwy, o co z tym chodzi?
Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
Witajcie! Pozwólcie że się dołącze ;-) wiem że juz trochę późno ale jak to mówią lepiej późno niż wcale... Także jestem To mój 11 tydzień i 1 dzień ciąży termin mam wstępnie na 13.10 Pozwólcie ze pokrótce opowiem Wam nasza historie... O dzidzie staraliśmy sie 1,5 roku, pol roku chodziliśmy do kliniki leczenia niepłodności. Pierwsze trafiliśmy na lekarza w klinice w Krakowie który stwierdził ze mam endometriozę przy macicy i konieczna jest laparoskopia... Oczywiście terminy na NFZ takiej operacji były ponad pol roku i nie wytrzymalibysmy tego psychicznie wiec znaleźliśmy prywatny szpital w Katowicach gdzie spotkałam mojego obecnego lekarza prowadzącego ciąże jak sie okazało w laparoskopii totalnie wszystko było ok a endometrioza była wymysłem lekarza z 1 kliniki... Ale dalej nie byłam w ciązy.. badania były ok, dawali nam jeszcze 4 miesiące od laparoskopii na starania a po tem miała byc inseminacja... Ale w ostatnim cyklu sie udało !!! także zobaczyć wkoncu dwie kreseczki to było dla nas największe marzenie! O ciązy dowiedzieliśmy sie 3 dni przed terminem miesiączki, ja juz czułam ze jestem w ciązy i zrobiłam test wcześniej mieliśmy troszkę nerwów bo w 9 tygodniu obawiałam sie ospy wietrznej, która dopadła mojego siostrzeńca, a ja nie chorowałam nigdy i z całego stresu (prawdopodobnie) zaczęłam mieć lekko brązowe plamienia... Także od razu izba przyjęć, gdzie mnie uspokoili ze z dzieckiem wszystko ok, po 3 dniach wizyta u lekarza prowadzącego. Z dzidzia wszystko w porządku ale dostałam większa dawkę duphastonu 3x1 i magnez 3x2 i 2 tygodnie leżenia w domu... W środe znów sie pojawiło plamienie i znów izba przyjęć, nasza panika i na szczęście z dzidzia wszystko dobrze, miała wtedy 3,9cm (10 tc 6d). Lekarka twierdzi ze podobno takie plamienia sie zdarzają do końca 3 miesiąca i nie jest to niepokojące i mam odpoczywać.. W środe mam wizytę u mojego lekarza a 3 kwietnia prenatalne :-) do tej pory męczą mnie koszmarne mdłości i brak apetytu... Mam nadzieje ze Was nie zanudziłam :-))
hajmal
Witaj Natalia
Madagros pobiora wymaz i sprawdza czy cos rosnie. Jak cos da ci lekarz globulki i bedzie dobrze.
Madagros pobiora wymaz i sprawdza czy cos rosnie. Jak cos da ci lekarz globulki i bedzie dobrze.
Ella23
Zaciekawiona BB
reklama
dasia
Witajcie Olek i Natalia [emoji4]
Ja z racji tego, że na razie prawie nikt nie wie, że jestem w ciąży to mam spokój i z pytaniami o samopoczucie i dotykaniem brzucha [emoji4] ale myślę sobie, że pytania potem będą i to męczące, z racji mojego wieku. Dla pocieszenia, zakładam, że z tego samego powodu nie będą mnie po brzuchu macać, wiek=respekt [emoji38]
Madagos, zgadzam się z Hajmal, myślę, że to dobrze o lekarzu świadczy, że skierował Cię na badania bo nie jest czegoś pewny, będzie mógł lepiej dopasować leki, jeśli masz jakąś Infekcję, a nie czeka aż się coś wykluje. Będzie dobrze[emoji4]
Olak, ja myślę, że poza przyspieszeniem wizyty, możesz jeszcze badanie moczu zrobić, na wszelki wypadek.
Ja z racji tego, że na razie prawie nikt nie wie, że jestem w ciąży to mam spokój i z pytaniami o samopoczucie i dotykaniem brzucha [emoji4] ale myślę sobie, że pytania potem będą i to męczące, z racji mojego wieku. Dla pocieszenia, zakładam, że z tego samego powodu nie będą mnie po brzuchu macać, wiek=respekt [emoji38]
Madagos, zgadzam się z Hajmal, myślę, że to dobrze o lekarzu świadczy, że skierował Cię na badania bo nie jest czegoś pewny, będzie mógł lepiej dopasować leki, jeśli masz jakąś Infekcję, a nie czeka aż się coś wykluje. Będzie dobrze[emoji4]
Olak, ja myślę, że poza przyspieszeniem wizyty, możesz jeszcze badanie moczu zrobić, na wszelki wypadek.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.