reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć Katee :-) witaj w gronie październikowych mam :-)

Niżej nasz obiad :-)
Rosół z podwójną ilością żelaza , który ugotowałam wczoraj (chyba przeczuwalam , że dziś bede mieć takiego lenia ) :-)
I kasza gryczana z sosem borowikowym z kurczakiem, do tego pieczone szparagi z szynką parmeńską :-)
Pyyycha :-)

Zobacz załącznik 803518 Zobacz załącznik 803519
Szparagi wyglądają obłędnie [emoji7] Nie chcesz mnie zaadoptować? [emoji23]

w57v3e3kdnfl41ek.png

reklama
Cześć Katee :-) witaj w gronie październikowych mam :-)

Niżej nasz obiad :-)
Rosół z podwójną ilością żelaza , który ugotowałam wczoraj (chyba przeczuwalam , że dziś bede mieć takiego lenia ) :-)
I kasza gryczana z sosem borowikowym z kurczakiem, do tego pieczone szparagi z szynką parmeńską :-)
Pyyycha :-)

Zobacz załącznik 803518 Zobacz załącznik 803519
O boże... podaj mi adres swój i zapakuj się. Zabierz tylko najpotrzebniejsze rzeczy, resztę Ci zapewnie :D i będę Cię przetrzynywac u siebie :D ja będę sprzątać, a Ty będziesz gotować!

Clexane jest przeciwzakrzepowy. Miałam go do ubiegłego tygodnia, ale już został odstawiony. Wyniki krwi satysfakcjonowały lekarza i dlatego już nie muszę go brać. Tydzień miałam bez zastrzyków... nawet siniaki mi się nie pogoiły jeszcze... Teraz mam progesteron w zastrzykach. Do tej pory brałam dopochwowy, ale ze względu na mój obolały i twardy brzuch lekarz zmienił na zastrzyki.
Clexan ma tępe igły jak nie wiem. Zamiennikiem tańszym i łatwiej dostępnym jest flexyparyna - ma jeszcze bardziej tępe igły niestety. Clexan przepisuje się po in vitro, u osób które mają problemy z krzepnięciem krwi, z żylakami lub jak w morfologii płytki krwi są za wysokie.
No wlasnie nie wiem dlaczego mi to przepisal... Wiem ze chce za wszelka cenę utrzymac ciaze bo w pierwszej urodzilam w 26 tyg... Wyniki wszystkie mam dobre... Boje sie troche tych zastrzykow... Naczytalam sie o siniakach i zrostach... Ale musze jak ma to w czyms pomoc... Brzuch mi sie tez napina od kilku dni ... Jezeli chodzi o progesteron to biore luteine dopochwowo...do tego luteine i aspargin... Powiedz ze te zastrzyki sa do wytrzymania... :(

Szparagi wyglądają obłędnie [emoji7] Nie chcesz mnie zaadoptować? [emoji23]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Hihi :-) mogę! Od czasu do czasu machniesz mi paznokcie i obie będziemy zadowolone :-D

O boże... podaj mi adres swój i zapakuj się. Zabierz tylko najpotrzebniejsze rzeczy, resztę Ci zapewnie :D i będę Cię przetrzynywac u siebie :D ja będę sprzątać, a Ty będziesz gotować!

Ależ się uśmiałam z mężem :-)
Niesamowita jesteś :-D
Powiedział, że może mnie jedynie wypożyczać od czasu do czasu :-) haha :-)

reklama
A to super ;) bo nie lubię kaszy ;) ale napewno spróbuje zrobić; )

A ja kiedyś dla odmiany nie lubiłam ryżu :-) nauczyłam sie go jeść jak mąż był na diecie i uważałam, że to głupota gotować osobno dla niego i osobno dla siebie :-) przemoglam się wtedy, polubiłam i teraz ryż jemy bardzo często :-)

Jutro planuje smażony ryż z indykiem w curry :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry