reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Witam nowa mamusię :-)
Natasza super, że wizyta udana.
Ja dzisiaj mam dzień leniucha. Moi chłopcy przegrali wczoraj zakład i dzisiaj wszytko oni robią :-) znaczy sprzątają bo my w sobotę zawsze gruntownie sprzątamy i obiadek robią. A ja z maluchem leżaki leżakujemy :-) O 16 jadę zobaczyć to łóżeczko udało mi się zbić cenę i w gratisie przewijak ma być. Jak je kupimy i mi się uda męża nakłonić żeby je złożył to zrobię fotkę.
U mnie dziś na obiad mielone i mizeria :-)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Uwielbiam smazony ryz jeszcze do tego curry...ale niestety moj m szanowny nie lubi ryzu...dzis u mnie byl makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowym...ale sie objadlam..
A twoj obiad Ewkaa to wyglada jak w ekskluzywnej restauracji...pycha...az slinka cieknie...
Witam nowa mamuske...
A ja dzis w 15 tydz. Wkraczam i brzuch mam coraz wiekszy..juz nie po calym dniu..a nawet rano jak wstaje z lozka....

Makaronik z sosem pieczarkowym...
Mielone i mizeria... Do tego ziemniaczki z koperkiem bym dała... Mmm...
Powiem Wam, że nigdy nie miałam problemów z apetytem, ale teraz to po prostu zjadłabym wszystko o czym tu piszecie.
Lody czekoladowe któraś miała dziś wcinać... Mmm...
Ostatnio o tym arbuzie pisałyście... Jutro jadę z męzem na zakupy, to zakupie i arbuza i lody :-)
Niestety my tylko raz w tyg teraz jeździmy na większe zakupy, bo ja nie mogę prowadzić, żeby sama pojechać, a mąż całe dnie pracuje, to wieczorem daję mu odpocząć i nie ciągam go po sklepach :-) Robimy duże zakupy, mięso zamrażam i tak gotuję z tego co jest :p
My do większego sklepu mamy ponad 10 km, w tym naszym wiejskim nie ma świeżych owoców i warzyw :-(

No wlasnie nie wiem dlaczego mi to przepisal... Wiem ze chce za wszelka cenę utrzymac ciaze bo w pierwszej urodzilam w 26 tyg... Wyniki wszystkie mam dobre... Boje sie troche tych zastrzykow... Naczytalam sie o siniakach i zrostach... Ale musze jak ma to w czyms pomoc... Brzuch mi sie tez napina od kilku dni ... Jezeli chodzi o progesteron to biore luteine dopochwowo...do tego luteine i aspargin... Powiedz ze te zastrzyki sa do wytrzymania... :(

Ja sobie nie robię zastrzyków - mąż mi robi :D Na początku nie jest źle, ale po kilku dniach jest pełno siniaków i nie ma miejsca, by zrobić zastrzyk i boli. Najlepiej trzymać fałdkę brzucha przez cały zastrzyk i później delikatnie puścić. Niektóre dziewczyny rozmasowują to miejsce od razu. Mnie za bardzo bolało miejsce po zastrzyku i dopiero po kilku dniach je rozmasowywałam. Zrosty się robią, ale można je rozmasować. Najlepiej robić je na leżąco i później chwilę się zdrzemnąć to mniej boli :)

Dziewczyny ale fajny dziś dzień :D rano jak siedziałam w kuchni i robiłam sobie kaszkę bardzo gwałtownie się zerwalam z krzesła bo mleko kipiało na gazie i wtedy poczułam kopniaczka :D teraz tez leżę i ciągle czuje przelewanie i pukniecia z brzuszka :D a przyznam się że od trzech dni praktycznie nic nie było czuć i już myślałam że to moja wyobraźnia była :) po dziś juz nie mam wątpliwości :D

Hejka

Biorę od wczoraj ten duomox i gardło dziś mnie boli [emoji43][emoji43]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 16t4d [emoji272]

A ja nic jeszcze nie czuje. I postanowiłam się nie nakręcać, jak dostanę kopa to na pewno to poznam :) Dziś jest 14+6 dopiero, to maleństwo jeszcze czas ma :)

Ostatnia edycja:
reklama
I powiem Wam jeszcze ze tak jak w pierwszych tygodniach mogłabym być obudzona w środku nocy i wiedziałam jaki mam dokładnie tydzień i dzień, tak teraz gdyby nie aplikacja to bym musiała się grubo zastanowić [emoji14] też tak macie?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry