reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Witam nowa mamusię :-)
Natasza super, że wizyta udana.
Ja dzisiaj mam dzień leniucha. Moi chłopcy przegrali wczoraj zakład i dzisiaj wszytko oni robią :-) znaczy sprzątają bo my w sobotę zawsze gruntownie sprzątamy i obiadek robią. A ja z maluchem leżaki leżakujemy :-) O 16 jadę zobaczyć to łóżeczko udało mi się zbić cenę i w gratisie przewijak ma być. Jak je kupimy i mi się uda męża nakłonić żeby je złożył to zrobię fotkę.
U mnie dziś na obiad mielone i mizeria :-)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Uwielbiam smazony ryz jeszcze do tego curry...ale niestety moj m szanowny nie lubi ryzu...dzis u mnie byl makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowym...ale sie objadlam..
A twoj obiad Ewkaa to wyglada jak w ekskluzywnej restauracji...pycha...az slinka cieknie...
Witam nowa mamuske...
A ja dzis w 15 tydz. Wkraczam i brzuch mam coraz wiekszy..juz nie po calym dniu..a nawet rano jak wstaje z lozka....

Makaronik z sosem pieczarkowym...
Mielone i mizeria... Do tego ziemniaczki z koperkiem bym dała... Mmm...
Powiem Wam, że nigdy nie miałam problemów z apetytem, ale teraz to po prostu zjadłabym wszystko o czym tu piszecie.
Lody czekoladowe któraś miała dziś wcinać... Mmm...
Ostatnio o tym arbuzie pisałyście... Jutro jadę z męzem na zakupy, to zakupie i arbuza i lody :-)
Niestety my tylko raz w tyg teraz jeździmy na większe zakupy, bo ja nie mogę prowadzić, żeby sama pojechać, a mąż całe dnie pracuje, to wieczorem daję mu odpocząć i nie ciągam go po sklepach :-) Robimy duże zakupy, mięso zamrażam i tak gotuję z tego co jest :p
My do większego sklepu mamy ponad 10 km, w tym naszym wiejskim nie ma świeżych owoców i warzyw :-(

No wlasnie nie wiem dlaczego mi to przepisal... Wiem ze chce za wszelka cenę utrzymac ciaze bo w pierwszej urodzilam w 26 tyg... Wyniki wszystkie mam dobre... Boje sie troche tych zastrzykow... Naczytalam sie o siniakach i zrostach... Ale musze jak ma to w czyms pomoc... Brzuch mi sie tez napina od kilku dni ... Jezeli chodzi o progesteron to biore luteine dopochwowo...do tego luteine i aspargin... Powiedz ze te zastrzyki sa do wytrzymania... :(

Ja sobie nie robię zastrzyków - mąż mi robi :D Na początku nie jest źle, ale po kilku dniach jest pełno siniaków i nie ma miejsca, by zrobić zastrzyk i boli. Najlepiej trzymać fałdkę brzucha przez cały zastrzyk i później delikatnie puścić. Niektóre dziewczyny rozmasowują to miejsce od razu. Mnie za bardzo bolało miejsce po zastrzyku i dopiero po kilku dniach je rozmasowywałam. Zrosty się robią, ale można je rozmasować. Najlepiej robić je na leżąco i później chwilę się zdrzemnąć to mniej boli :)

Dziewczyny ale fajny dziś dzień :D rano jak siedziałam w kuchni i robiłam sobie kaszkę bardzo gwałtownie się zerwalam z krzesła bo mleko kipiało na gazie i wtedy poczułam kopniaczka :D teraz tez leżę i ciągle czuje przelewanie i pukniecia z brzuszka :D a przyznam się że od trzech dni praktycznie nic nie było czuć i już myślałam że to moja wyobraźnia była :) po dziś juz nie mam wątpliwości :D

Hejka

Biorę od wczoraj ten duomox i gardło dziś mnie boli [emoji43][emoji43]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 16t4d [emoji272]

A ja nic jeszcze nie czuje. I postanowiłam się nie nakręcać, jak dostanę kopa to na pewno to poznam :) Dziś jest 14+6 dopiero, to maleństwo jeszcze czas ma :)

Ostatnia edycja:
reklama
I powiem Wam jeszcze ze tak jak w pierwszych tygodniach mogłabym być obudzona w środku nocy i wiedziałam jaki mam dokładnie tydzień i dzień, tak teraz gdyby nie aplikacja to bym musiała się grubo zastanowić [emoji14] też tak macie?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry