reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja te jutro mam na 12 , ale zapewne mi USG nie zrobi bo w gabinecie ma tylko docipne ... Ale badania robilam to chociaż obejrze czy wyniki sa oki.

An a na usg ci nie mowili płci?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 16t2d [emoji272]

Mozna rennie brac w ciazy..
Natasza...dzieki za te wyniki chcialam zobaczyc jak to wyglada...a ty jestes spokojniejsza po tych badaniach bo ja juz sama nie wiem co robic...
Niby bym chciala ale sie boje...
Badania wolnego dna to badania przesiewowe, a nie diagnostyczne jak np. amniopunkcja. Nie daja więc 100 % pewności. Producenci podaja że sprawdzaja się w ponad 99% jeśli chodzi o trisomié21 (zespół downa). Jeśli chodzi o ta wadę to chyba bez wiekszej różnicy który test się wybuerze. Jeśli chodzi o inne wady to różnie to wyglada w poszczegolnych firmach. Nifty to test na licencji chińskiej, krew jest badana w Polsce (pobiera sie 10 ml o ile dobrze pamiętam). Przy harmony i panoramie próbkę wysyłaja do badania do usa (pobieraja 20 ml, dwie większe fiolki). Oba testy sa amerykańskie. Nie ma się czego bać jeśli chodzi o samo podranie - pisze to igłowa histeryczka :-) Przy tym ryzyku pośrednim trzeba rozważyć czy: 1. nic dalej nie robić 2. Zrobić któryś z testów nieinwazyjnych pamiętajac jaki jest charakter tego testu i liczac sie z kosztem 3. Zrobić amniopunkcję i miec pewność ale też liczyć sie z ewentualnymi komplikacjami. przy wyborzecopcji 2 gdyby wynik był zły, można zrobić jeszcz amnio . Pozdrawiam:-)

Hej, co do detektora to ja używam codziennie i nigdzie nie spotkałam się ze stwierdzeniem, że jest szkodliwy. Wczoraj jak słuchaliśmy z m dzidziolka, to nas "okopał" i uciekł :) Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z zakupu i mam też ten najzwyklejszy. A wizyta za tydzień ;)
Czytam Was na bieżąco, ale jeszcze pracuje więc nie mam czasu za bardzo pisać, a po pracy padam na pysk :p
Miłego dnia i kciuki za wizyty!

Cześć dziewczyny :)
Ja juz nie spie bo mąż wychodził do pracy i mnie obudził :) co do tych detektorów tętna to sama sie zastanawiałam, mówiłam mężowi o nich itd i stwierdziliśmy ze chyba bym zawału dostała jakbym nie umiała znaleźć tętna i lepiej sobie odpuścić. Potem pomyslałam ze juz nie długo zaczniemy odczuwać ruchy dziecka i to po nich będziemy wiedziały ze wszystko jest ok. Tak jak to natura sama stworzyła.
Wiec czekam na upragnione pierwsze wyraźne ruchy :) dziś mam 15 tydzień 5 dzień według prenatalnych wiec może jeszcze z 4 tygodnie i wkoncu poczuje :))
U nas dzisiaj strasznie mroźno, -4stopnie za oknem. Wczoraj ogladalismy wózki i łóżeczka ale wybór jeszcze nie padnął.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)

Hej dziewczyny[emoji4]
U nas też zimno,
Ja wózek trzymam u rodziców bo u siebie jeden juz mam mini spacerowke w ktorej teraz cora jeździ, łóżeczko muszę kupić ale chyba kupie takie wieksze ktore zmienia sie na tapczanik i bedzie spala w nim córka a to mniejsze bedzie dla dzidziusia.
Mowilego dnia [emoji4]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.

KaSia cieszę sie że jest wszystko w porzadku i ze jesteś zadowolona z lekarza:) Przepraszam że tak męczę z tym detektorem ale mam jeszcze pytanie:) którą masz wersje bo widziałam ze sa dwie- z wyświetlaczem i bez i jak często go używasz?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam wersję A-bez wyświetlacza... Ale jak już wyłapię serduszko to sama liczę ile jest uderzeń na minutę [emoji4] W sumie nie tyle liczę jakie jest tętno co po prostu słucham, Bo to najpiękniejszy dźwięk na świecie [emoji173] Na początku słuchałam codziennie Ale teraz raz na parę dni słucham. Podobno jest on całkowicie bezpieczny bo wysyła minimalną dawkę fal. Nie wiem jaka jest różnica w cenie między wersją A i B, ja dałam ogłoszenie na Spotted i odkupiłam od dziewczyny z mojego miasteczka za 80zł [emoji4]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-)
Natasza idź spać, bo jutro Cię czeka ciężki dzień :-)
Trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty!
Ja jadę za tydzień :-)

Powiedzcie mi jak często używacie tych detektorów? Ja na początku nie chciałam kupować, żeby się nie nakręcać, ale dziś od rana chodzi mi po głowie ten zakup...
Na początku tak się ekscytowałam że codziennie słuchałam [emoji23] Teraz 2-3 razy w tygodniu mi wystarcza [emoji6]

w57v3e3kdnfl41ek.png

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry