reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej[emoji4]
Śliczne te białe mebelki tez lubie[emoji106]
Co do przewijaka to uważam ze jest potrzebny do ok. pól roku a potem to przewijasz gdzie popadnie na podłodze łóżku i wszędzie gdzie dopadniesz raczkujacego szkraba [emoji6] Na przewijaku jest wygodniej jest twardszy niż łóżko, wszystko masz w zasiegu dziecko nie ucieka i nie odczuje tego Twój kręgosłup bo stoisz wyprostowana.
Ja jeszcze nie wiem czy kupię łóżeczko bo mam w domu tylko teraz śpi w nim córeczka i jak dzidziuś sie urodzi to ona skończy 2 latka i mam dylemat czy już ja przenieść na większe łóżko czy zostawić jej tamto a kupić jakieś używane bo tyle zmian dla 2 latka w jednym czasie to chyba spory stres. Co myślicie?

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.

reklama
Dzien dobry kobitki..
Ja dzis tez sloabo spalamale to prwnie z nerwow przed dzisiejszym usg..
Paula mamy podobny termin.widze...i ja tez ostatnio mam takie placzliwe dni...z byle glupoty potrafie ryczec...
Jade zaraz na badanie moczu..
Na 10 na jajeczko do szkoly lece i jedziemy na badanie...
Trzymajcie kciuki za nas..
Ja tez trzymam za dzisiejsxr wizyty

Kornelcia masz racje co do cory...kup uzywane lozeczko dla niwego dzidziusia bo tak jak mowisz dla niej to i tak beda duze zmiany...bedzie musiala dzielic sie z toba...to dla niej juz bedzie szok...
Za malutka jest jeszcze zeby zrozumiec ze lozeczko dla dzidziusia jest potrzebne a ona dostanie nowe...
Zrobisz oczywiscie co uwazasz....ale doradzic ci chcialam tylko..
Ewkaa super te mebelki tylko cena rzeczywiscie niezla

Link do: Klupś Luna 120x60cm to łóżeczko niemowlęce z niezwykle pięknym designem i kołyską. - 559 zł

Tak sobie przeglądam mebelki dla Malucha i strasznie podoba mi się to łóżeczko :-) trochę drogie, ale ładne, do tego z kołyska: -)

Link do: ZESTAW RADEK III KLUPŚ BIAŁY

A tu drugie, mniej masywne, też ładne :-) i komoda na później :-) uparlam się na białe meble. Będą na początek pasować do naszej sypialni, pozniej zrobimy dziecku pokój- szare ściany, białe mebelki i turkusowe lub żółte dodatki :-) może też 1 ściana w tym kolorze :-) tak sobie wymyśliłam :-)
Dzien dobry wszystkim :)
Moja córka ma pokój biało szary :) ona jest już starsza wiec ma piękne dodatki, pościel obowiązkowo w kolorze, poduszek pełno w tym jedna perełka turkusowa :)
Synek ma teraz pokój w kolorowe zwierzęta ale tak jak pisałam planujemy remont bo będzie miał pokój z bratem lub siostra i będzie on szaro biały jak córki z większa ilością jednak turkusu żeby nie był nudny
A my ogólnie cale mieszkanie mamy w klimacie szarości bieli i czerni, nawet taka kuchnie zamówiliśmy w styczniu haha wiec niby nudno ale mi w kolory bardzo odpowiadają
Córka wyszła do szkoły a ja wracam do kózka bo synek jeszcze śpi

JustaKacper trzymam kciuki
Dasia ja mialam taka podkładkę właśnie do synka, byłam bardzo zadowolona. Kupuje się do niej specjalne pokrowce takie mieciutkie w Ikei. Komodę mialam biała normalna bo również mnie wnerwia ze szuflady są przysłonięte, próbowałam w sklepie ale nie było mi wygodnie
Z kolei z córka nic nie miałam i kładłam ja np na łóżko, ale jednak takiego maluszka przewijamy bardzo często i powiedziałam sobie ze więcej tego nie zrobię, non stop bolały mnie plecy
Tym razem tak jak napisała Anetka ja kupie przewijak na łóżeczko, taki mam narazie plan :)

Dzien dobry:)
Jade zaraz na badanie krwi, cale szczescie przypomnialam sobie ze mocz tez i zanim poszlam do łazienki przynioslam pojemnik sobie:-p
Dzis mam w pracy tylko poltorej godzinki, później jajeczko i święta:biggrin2:
Moze między badaniem a pracą uda mi sie jakues zakupy zrobić;)
Trzymam kciuki za wizyty, wszystko będzie dobrze:)

Moj maluch dziś od rana szaleje w brzuszku, chyba glodny, a matka zjesc nie może. Zbieram się na badania....

Witam dziewczyny
JustaKacper mój synek jak miał około 2 lat tak strasznie obijał się o szczebelki że musiałam mu kupić większe łóżko w którym dużo lepiej śpi ale to była wtedy jedyna zmiana dla niego
Ja dla synka miałam przewijak na łóżeczko i jestem z niego bardzo zadowolona i teraz też go wykorzystam
U mnie dziś znowu kiepska pogoda i ból głowy ale przyszłam do pracy i mam nadzieję że dziś dam radę do końca dnia wytrwać

D
Ja mam taką komodę w domu
Zobacz załącznik 802382
I wymyśliłam, że kupię do niej podkładkę do pielęgnacji i przewijania np któraś z tych:
Zobacz załącznik 802383
Zobacz załącznik 802384
Nad komodą powieszę połkę/i na akcesoria, żeby były pod ręką.Komodę mam odpowiednio szeroką i wysoką (zwracam uwagę na wysokość, bo mam schorzenia w kręgosłupie lędźwiowym). I ma pojemne szuflady, dla Maleństwa jaj znalazł.
Myślę, że na początek wystarczy, tym bardziej, że Maleństwo musi być w naszym pokoju, który jest również dziennym.[emoji4]

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png
Racja, może ja też rozejrzeć sie w Ikei. Świetny pomysł z ta półka nad komoda :-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry