reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
BUM smaka narobilas :) u nas pieczarkowa z wczoraj, na jutro naleśniki. Po najmniejszej linii oporu ale mamy takiego lenia ze od rana leżymy przed telewizorem i śpimy... a takie plany na weekend mieliśmy.... [emoji38]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja siedzę w maku i lody zajadam, czekam na pociag do domu:biggrin2:
Obiad dopiero zjem u tesciowej jak wrócę, ona tak pysznie gotuje.
A jutro to sobie chyba grochowke ugotuje bo mąż się dopomina;)

Ja siędzie w trawie [emoji12]mąż wczoraj skosił trawnik, a ja mam dziś trawę grabić i zbierać. Teraz przerwa.
A na obiad będzie mięso z grila, cukinia i zimniaki. Mój najchętniej cały rok by na grillu mięso robił, a teraz jak ładna pogoda to juz w ogóle. Ale dla mnie lepiej, bo się nie musze napracować.
Tylko ja teraz z ogóle nie mam ochoty na mięso. A do tego dla mnie osobno, bo nie może być krwiste.

Ale lody z maca to bym zjadła... [emoji39]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

@KaSia86 ja używam detektora codziennie już od tygodnia :) Ja tam polecam, mnie serio to uspokaja. Moim zdaniem nie da się pomylić swojego tętna z tętnem dziecka, bo przecież tętno dziecka jest dużo szybsze ;)
Faktycznie nie da się pomylić, ja dla porównania sprawdziłam swoje tętno i u Maluszka bije dwa razy szybciej[emoji173] ... Tylko mój Urwis strasznie ruchliwy i co chwilę mi uciekał [emoji23] Ale po kilka uderzeń udało się uchwycić, dokładnie ten sam problem miał lekarz na usg [emoji12] Widocznie już taki temperament od małego wykazuje [emoji23]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Czesc Wszystkim [emoji5] ja dzis późno się witam ale rano jak wyjechalam do Kościoła o 8 to wróciłam na 14 do domu ( Kościół daleko ) A później po Mszy mój stwierdził ze obejrzymy pasję. A teraz on gra sb w piłkę na boisku A ja się relaksuje na laweczce [emoji3]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) jak tak widze co piszecie, to sie po prostu zalamuje :o ja nie mam jeszcze nic procz listy co trzeba kupic, kazdy mi mowi ze to jeszcze za wczesnie, chociaz ja najchetniej kupilabym juz wszystko! Bylam w sklepie z artykulami dzieciecymi i tam byla gotowa wyprawka, wzielam ja i po przeczytaniu doszlam do wniosku ze tych podobno "niezbednych" rzeczy jest za duzo. Wiadomo ze fajnie byloby miec wszystko, ale wedlug mnie lepiej jednak zrezygnowac z rzeczy bez ktorych mozna sie obejsc niz wydawac dodatkowe pieniadze. Jak myslicie? Najwiecej pieniedzy ostatnio idzie na jedzenie, bo pozeram wszystko i niestety ale wciaz jestem glodna. Zaczynajac od kwasnych rzeczy, konczac na slodkich, potrafie zjesc cokolwiek napotkam na swojej drodze. Te bole brzucha wydaje mi sie ze sa normalne, moj lekarz powiedzial ze mam nie brac zadnych tabletek, bo nie jest to konieczne. Z tym ze moje bole brzucha pojawiaja sie niespodziewanie kiedy chodze, kiedy leze, a jak np kicham to lapia mnie skurcze w jajnikach i nie moge tego wytrzymac. Skoro lekarz powiedzial ze to nic zlego i nie zagraza dziecku to chyba tak jest :) bylyscie juz na usg 3D? Mozecie powiedziec o co tam pytaja i jak to wyglada? Robia samk USG czy cos jeszcze? ide we wtorek i zastanawiam sie, czy dowiemy sie kogo goszcze w swoim brzuszku :D

Napisane na GT-I9100 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nawet listy nie mam hahaha. Marzy mi się taki kokon dla dziecka. Ale nwm czy to nie jest zbędny wydatek... Bo jednak na górze dziecko bd w łóżeczku a na dole bd we wózku. Aczkolwiek tłumaczę sb ze jak bd z nim leżeć na łóżku to by się przydał [emoji6]

Ja w czwartek mam wizytę ale aż się boję jak ja to wszystko lekarzowi wytlumacze o co mi chodzi. Niestety mój fr nie jest aż tak bogaty żeby się medycznie dogadac

Paulik884 nie wiem czy za wcześnie, nie patrz na innych :) my w przyszłym tygodniu prawdopodobnie kupimy wózek i fotelik

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Paulik mi dzisiaj koleżanka pisała listę rzeczy, które się nie przydadzą :D No więc tak: Pisała, że podgrzewacz do butelek i sterylizator nie są potrzebne, gadżety w stylu elektroniczna niania, czy mata licząca oddechy, pościli do łóżeczka nie trzeba, tylko materacyk i rożek, otulacz (kokon) niepotrzebny, bo wystarczy zawinąć w kocyk albo rożek. Rękawiczki można olać, przyda się tylko kilka par skarpetek. Twierdzi, że herbatki laktacyjne to syf i dziecko dostaje po tym wzdęcia.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry