reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Igusiad, ten śmieszny napój bezalkoholowy?
Ale w Szwajcarii jest też taka paczka i też jest butelka jakiegoś napoju [emoji6]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

No właśnie piwo bezalkoholowe, heheh ja byłam w szoku.
Muszę się Wam pochwalić, że dzisiaj ręką wyczułam jak dziecko się porusza. Siedziałam zgięta w pół (wtedy najlepiej czuje ruchy) i przyłożyłam rękę i poczułam od środka i pod ręką :-) syn oczywiście chciał też poczuć ale już potem nie było czuć.

Piwo bezalkoholowe podobno dobre na produkcje mleka. Mi tak położna mówiła, jak urodziłam córkę. I rzeczywiście smakowało mi i nawet piłam. Teraz jak sie okazało, ze jestem w ciąży, to mąż poleciał do sklepu i znów nakupił, a mi po tym jest teraz niedobrze.
No nic, poczeka do porodu. [emoji4]

Ja tez dzisiaj coś czułam jakby ruch, w brzuchu, tez byłam trochę zgięta przy biurku w robocie. Niby wcześnie, ale jestem prawie pewna, ze to to. Szczególnie, ze dokładnie tam, gdzie bobas był na usg. [emoji2]

Dziewczyny,ja juz po pobraniu krwi do testu Nifty,wyniki za tydzień.Zobaczymy jak będzie.:eek:

Będzie dobrze, a jak ma być :-) Limit złych wieści na tym forum został wykorzystany :-)

Przy tamtej ciąży zapisałam się na gratisy i zapomniałam się wyrejestrowac po poronieniu. Dzisiaj przyszła paczka ( termin miałam na 18 kwietnia). Co was w niej najbardziej zaskoczyło?
1491499643-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie zdziwiła ilość, dopiero jak powiedziałyście, że piwo, to przyjrzałam się i je dojrzałam :-) gdzie dają taką ilość gratisów?? :-)

Ja tez dzisiaj coś czułam jakby ruch, w brzuchu, tez byłam trochę zgięta przy biurku w robocie. Niby wcześnie, ale jestem prawie pewna, ze to to. Szczególnie, ze dokładnie tam, gdzie bobas był na usg. [emoji2]

Powiem Wam, że ja też kilka razy poczułam dzidziusia :-) tzn... tak mi się wydaje, w zasadzie to jestem prawie pewna, chociaż nie wiem, czy to możliwe :-)

Pytałam dziś położną o ruchy, czy to w ogóle możliwe na tym etapie ciąży i powiedziała że jak najbardziej- jeśli kobieta zna i obserwuje swoje ciało to jest w stanie wyczuć pierwsze ruchy tak wcześnie -A już myślałam że je sobie uroiłam [emoji16][emoji23] Dziś nawet w pracy czułam jak Robak się wierci [emoji16]

w57v3e3kdnfl41ek.png

roza martwiłyśmy się o Ciebie... Nie było Cię od soboty :-)
Już myślałyśmy, że Ci internet odcięli :-)

Ja też odnoszę wrażenie że czuję malucha :-) zwłaszcza w godzinach wieczornych :) czuje wtedy takie jakby przepływanie przez brzuch, nie raz nawet widzę jak sie dobrze przyjrzę, że brzuch się rusza... Pierwsze myślałam ze to jakieś skurcze, ale to poprostu dzidziuś się wierci :-) to mój 13 tydzień 4 dzień wg prenatalnych

reklama
O matko:) Nadrobiłąm, poszalałyscie strasznie :)

Byłam dziś na wizycie ale bez usg, wszystko ok, zrobił mi cytologię. Powiedział ze moge po tym troche krwawic....

Co do tesciów...temat rzeka:-) :)
Ja nie moge narzekać, mój mąż jest jedynakiem i teściowie traktują mnie jak córkę.
Też mieszkamy z nimi, tzn oni na dole, my piętro i poddasze, jeszcze przed slubem zabudowaliśmy klatke wewnątrz. Są tam drzwi na klucz, których właściwie nigdy nie zamykamy bo nie ma takiej potrzeby.
Mamy osobne wejscia, a nawet furtki i podwórko podzielone. Mam z nimi dobrze, dziecko mi z przedszkola odbiorą, a jak jest chore to zostaną. Zakupy ciężkie robią, do pieca nie zaglądamy, trawy nie kosimy bo teściowi się nudzi i wszystko robi. Przychodzą do nas co 2 tyg w niedziele na obiad i tyle, my do nich częściej, a raczej nasza córeczka.
Mój mąż uważa, że traktują mnie lepiej niż jego, coś w tym jest:-D
Teraz jak jestem w ciąży, jak tylko wjeżdzam w naszą uliczkę, teść czeka żeby mi bramę i garaż otworzyć:-) :) Sąsiadka się śmieje z tego:biggrin2:
Co tu dużo móić, mam w nich duże wsparcie, ale nie narzucają się i za to ich kocham.

Uciekam spać bo jutro na 8 do pracy, zostało mi 47dni pracujących do końca roku szkolnego, ale czad:tak:

Dobranoc, udanych wizyt jutrzejszych i nadchodzących :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry