reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Quinny tez ogladalam:D ale miala go kuzynka i nie byla zadowolona:) wozek do galerii ;)

a jak spisuje Ci się ten koszyk u dołu? czytałam w necie opinie ze sypie sie do niego piasek i wypadaja z niego rzeczy, tez tak mialas? No ja właśnie też stwierdziłam że quinny jest bardziej szpanerski niż funkcjonalny.

reklama
Patrzę sobie na stronie sklepu u mnie w mieście są wózki za ok 1400-1600 zł 3w1 z foteliki maxi cosi. Może to będzie więcej warte niż te z neta. Ja gotuje dziś rosolek, mąż w pracy więc troszkę ogarniam chałupkę piesek po spacerku więc jakoś leci. Nie mam i nie miałam większych objawów ciąży jedynie teraz jak np kaszlnę to zakłuje mnie ta strona brzucha gdzie jest dzidziuś co mnie martwi. Następna wizyta u giną 24 kwietnia ale bez usg... Na usg muszę czekać do polowkowych i się zastanawiam czy nie iść za jakieś dwa tyg prywatnie.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja Lenka ma wpisane Lena Aleksandra. Teraz chyba zostaniemy przy jednym imieniu.
Co do fajnego gestu...no hmm a jeśli miałabyś na chrzestną przesympatyczną osóbke z imieniem które Ci sie nie podoba to co wtedy...decyzja na inną chrzestną?
U nas ten trik odpada....Lenki niechrzciliśmy i teraz też nie będziemy.
To tak jak ja. Nasze dziecko nie będzie mieć chrzcin, bo u mnie w kościele chrzcza się dorośli, także sobie poczekają. Ja miałam 16 lat, mąż chyba 18 jak się chrzcil. Zaoszczedze na organizowaniu chrzcin [emoji14]

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

I jak sobie radzisz z tym ze Maz zagranicą? My aktualnie razem mieszamy zagranicą, ale zdecydowaliśmy ze ja przed porodem zjade i będę mieszkać z teściową. Po pierwsze ze względów ekonomicznych. Niestety życie z jednej pensji jest dla nas dwoje ciężkie a jak będzie dziecko to sobie tego nie wyobrażamy. Bo dziecku nie chcemy niczego odmówić. No a druga sprawa jest taka, że łatwiej będzie mi być z kims kto mi chociaż trochę pomoze przy dziecku. Tutaj mąż od rana do wieczora w pracy. Więc jakoś muszę to pociągnąć i być silną dla naszej trójki Ale jest mi z tym mega ciężko.
Mój mąż wyjeżdża od ponad roku. Ale wciąż się nie przyzwyczaiłam. W międzyczasie miałam poważne kłopoty zdrowotne (zagrożenie życia), do tego dwóch synów 17 i 12 lat. Nie jest łatwo. Jednym ze sposobów jest to, że liczę czas tylko danego wyjazdu, a nie że to jeszcze potrwa miesiące. Tak mi jest łatwiej. Przyjeżdża do domu co 3-5 tyg. Jakoś ogarniamy....

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Ja w sumie też naogladalam się wózków w necie i różne mi się podobały. A teraz doszłam do wniosku ze pojadę do sklepu zobaczę podotykam i wtedy zdecyduje co chce mieć. Tak samo z lozeczkiem. Wiem ze na pewno chce dwupoziomowe turystyczne. Nie znoszę łóżeczek drewnianych

Mój mąż wyjeżdża od ponad roku. Ale wciąż się nie przyzwyczaiłam. W międzyczasie miałam poważne kłopoty zdrowotne (zagrożenie życia), do tego dwóch synów 17 i 12 lat. Nie jest łatwo. Jednym ze sposobów jest to, że liczę czas tylko danego wyjazdu, a nie że to jeszcze potrwa miesiące. Tak mi jest łatwiej. Przyjeżdża do domu co 3-5 tyg. Jakoś ogarniamy....

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png
Mój będzie co trzy czasem cztery miesiące w domu. Ale chcemy tylko Tak poltora roku pociągnąć odłożyć coś i jakoś zacząć żyć w Pl razem. Na szczęście mamy gdzie mieszkać i chociaż o to się nie musimy martwić po powrocie. Doszliśmy do wniosku ze jak mamy żyć skromnie tu czy w Pl to lepiej między rodziną w Pl A nie sami w obcym kraju

Hej dziewczyny :) Piękna pogoda dziś :) Wczoraj bylismy z psem w lesie na spacerze, z siersci wyciagnelam jej 8 kleszczy... Dostaje te tabletki przeciwko kleszczom ale i tak po niej lazi to wszystko, wiec dzis pierwsza noc nie z nami w lozku tylko zamknieta w kuchni. Balam sie ze w nocy mi cos z niej wejdzie do lozka i przejdzie na mnie.. Zgrozo!

Co do wózka to mamy upatrzony taki:

Ja bardzo chcę wózek biegowy, mam rolkostrade pod domem, kocham jezdzic na rolkach, wiec młody w wózek i fruuuuu na rolki :)

Właśnie wczoraj chcialam sie wybrać posmigac ale z ciekawosci przed wyjsciem sprawdzilam czy nie ma przeciwwskazan i dupa.. nie wolno w ciazy jezdic na rolkach ani rowerze bo sa mikrodrgania, ktore prowadza do odklejenia lozyska... :( Czyli dwie rzeczy, ktore z mężem najbardziej lubimy odpadły :( zostaja spacerki z kleszczami..

Miłego i spokojnego dnia kobietki :) Już 1/3 za nami ;)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wypada z koszyka ale faktycznie jest plytki, to akurat evo ma duzo lepszy, ale ja nigdy wielkich zakupow nie taszczylam, a to co potrzebowalam zawsze sie miescilo, a nie mialam nigdy takiej dodarkowej torby do wozka czy cos;) raczej duza nerka na biodro:)

Madagos mi lekarz pozwolil jezdzic na rowerze full suspension,ale wiadomo,bez przesady,pozatym w innych krajach to do samego porodu babki jezdza:) ja w pierwszwj ciazy jezdzilam do konca 6miesiaca :)

Rolki tez mam fajne, mam calkiem fajne z K2, i najpierw jedna ciaza, potem najezdzilam sie ale z przyczepka croozera, a teraz tez sezon z glowy a potem znowu bedzie z przeyczepka, hahaha

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :) Piękna pogoda dziś :) Wczoraj bylismy z psem w lesie na spacerze, z siersci wyciagnelam jej 8 kleszczy... Dostaje te tabletki przeciwko kleszczom ale i tak po niej lazi to wszystko, wiec dzis pierwsza noc nie z nami w lozku tylko zamknieta w kuchni. Balam sie ze w nocy mi cos z niej wejdzie do lozka i przejdzie na mnie.. Zgrozo!

Co do wózka to mamy upatrzony taki:

Ja bardzo chcę wózek biegowy, mam rolkostrade pod domem, kocham jezdzic na rolkach, wiec młody w wózek i fruuuuu na rolki :)

Właśnie wczoraj chcialam sie wybrać posmigac ale z ciekawosci przed wyjsciem sprawdzilam czy nie ma przeciwwskazan i dupa.. nie wolno w ciazy jezdic na rolkach ani rowerze bo sa mikrodrgania, ktore prowadza do odklejenia lozyska... :( Czyli dwie rzeczy, ktore z mężem najbardziej lubimy odpadły :( zostaja spacerki z kleszczami..

Miłego i spokojnego dnia kobietki :) Już 1/3 za nami ;)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

madagos ja też kocham rolki... Ostatnio kupiłam sobie nowe do tego kask (chodziłam też na naukę slalomu i freeride i był obowiązkowy), kask założony raz i co... dzidziuś. Jak byłam u gina pierwsze co zobaczyła gigantycznego siniaka na kolanie no i już wtedy się dowiedziałam ze mogę się na razie pożegnać. Cóż poczekam. Jedne rolki sprzedam to kaska pójdzie do kopretki dla dziecka a tak zostało nam się uzbroić w cierpliwość. Jak to się mówi coś za coś :)

reklama
Nie wypada z koszyka ale faktycznie jest plytki, to akurat evo ma duzo lepszy, ale ja nigdy wielkich zakupow nie taszczylam, a to co potrzebowalam zawsze sie miescilo, a nie mialam nigdy takiej dodarkowej torby do wozka czy cos;) raczej duza nerka na biodro:)

Madagos mi lekarz pozwolil jezdzic na rowerze full suspension,ale wiadomo,bez przesady,pozatym w innych krajach to do samego porodu babki jezdza:) ja w pierwszwj ciazy jezdzilam do konca 6miesiaca :)

to chyba się zdecydujemy na tego mutsy:) ja napewno będę mieć dodatkowo torbę do wózka

Ja mam zalecone min. 2 dni leżenia plackiem. Krwawienie wróciło (prawdopodobnie nadal przez cytologie), więc o wszelkich aktywnościach mogę pewnie zapomnieć na dobrych kilka tygodni :( Fajnie że możecie sobie ćwiczyć itp. też bym już chciala.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry