reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witajcie dziewczyny.
Ale dużo piszecie [emoji14]
Karotka tak strasznie mi przykro, nie mam więcej słów..
Ja z włosami nie mam problemu bo po ślubie postanowilam, że czas je w końcu trochę ogarnąć (przez całe liceum co miesiąc katowałam je rozjasniaczem na całą długość i potem farba blond :o ). Doprowadziłam je do tajiego stanu ze sie kruszyły. nie farbuje od sierpnia 2015 :D a że strasznie wolno mi rosną, to jeszcze daleka droga.
Ovudzilismy się dzisiaj po 9, na śniadanko ugotowałam jajka na twardo, takie połówki z majonezem. Potem poszliśmy na spacer, zjedliśmy lody, a teraz mąż przygotowuje obiad, a ja siedzę z kotem i po prostu ładnie wyglądamy [emoji14]
Powiem Wam, że brzuch mi coraz bardziej widać i wyłapuje spojrzenia ludzi w jego kierunku.
Po obiedzie znowu idziemy się przejść do sklepu, na wieczór mam zaplanowany film. Tak żadko mąż ma wolne..
Miłego dnia kochane !

reklama
18 i 13 lat temu farbowałam włosy cały czas. W tej chwili farby są o wiele lepsze, łagodniejsze. Bez amoniaku, bez parabenów itd. Podobnie jak ze zdrowym żywieniem, w kosmetyce i fryzjerstwie też jest od kilku lat moda na "zdrowe" produkty. Na pewno nie wszędzie, ale jest sporo salonów, które mają takie farby w swojej ofercie. Wtedy nie trzeba się stresować, że to 1 trymestr.

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Super wiadomości z wizyt, oby tak dalej:-)
Ja dziś mialam tylko 3 lekcje i skonczylam o 11.30 pracę.

Po pracy zajrzalam do rossmanna a tam super promocja na kosmetyki dla dzieci. 2+2gratis, nakupilam chusteczek wilgotnych z pampersa i tych rossmanowskich bo przy corce sie sprawdzily, do tego balsamy i zele nivea baby bo tez wydaja mi sie bardzo dobre, uzywam jeszcze przy 4 latce wiec jak małe bedzie uczulone to ona zuzyje. Mam spory zapas a wydalam 35zl:-) takze polecam. A w tesco z kolei śliczne maciupenkie ubranka za grosze ale jakos sie powstrzymalam:-)

Alraris śliczny młody mężczyzna Ci w brzuszku rośnie. To ile tych chłopaków masz?

Ja chciałam syna dostałam córkę, a teraz mi wszystko jedno...byle zdrowe :) ale ciekawa jestem kto tam w brzusiu siedzi. Moja córa mówi, że "Oliś".
No mam mojego Mężczyznę i pasierba, bo on ma syna z pierwszego małżeństwa. A pod nami jeszcze teściowie mieszkają, no to jest teść, a z teściową nie mam dobrego kontaktu, więc brak porządnego, babskiego wsparcia :( Nawet żadna z moich przyjaciółek tutaj nie mieszka, bo przeprowadziłam się "z miłości" a przyjaźnie w innych miastach zostały. Także ten, nawet na jakiś babski wieczorek wyskoczyć nie można. A ten młodzieniec, choć mieszka z nami pół tygodnia, to jest jak bomba energetyczna. I zbiera z klocków jakieś czołgi, Star Wars i Ninjago a potem karze mi się tym z nim bawić. Nawymyślałam już tyle strategii na pacyfistyczne zabawy tymi zastępami żołnierzy, że to przechodzi wszelkie pojęcie. Co ja poradzę, że wojna we wszelkiej postaci mnie brzydzi? Czy chłopcy musza się tym bawić? Tearz spróbujcie sobie wyobrazić żołnierzy Lego, którzy zostają złomiarzami, albo otwierają kawiarnię, bo już nie chcą walczyć. I urządzają wyścigi czołgów tak dla sportu. Ja chcę córkę...

Alaris to ja zupełnie odwrotnie, już nie umiem się doczekać Ninjago, bajek lego, zolnierzykow, jeepow na sterowanie, ogromnych koparek i ciężarówek. W dzieciństwie bylam straszną chlopczyca a rodzice za chiny ludowe nie chcieli mi takich zabawek kupować, wiec teraz się wybawie za wsze czasy! ;)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Kochane :)

Weekend był tak piękny, ze cały czas spędzaliśmy na dworze. Jestem po usg genetycznym. Dzidzia rośnie jak na drożdżach. Na 7 cm i fikala koziołki. Cały czas stała na głowie :D
Co do płci to lekarz powiedział, ze coś wystaje między nogami znacznie Ale więcej może dowiemy się za miesiąc. Nie ma co wrozyc z fusów.
2 trymestr zaczął się wspaniale . Mam energię. Mdłości minęły. :)

Piszecie o włosach, ja na szczęście nigdy nie farbowalam. Natura mnie obdarowala w tej kwestii gestymi włosami i kolorem zmiennym w zależności od pory roku hehe :)

@karotka00 trzymaj się Słoneczko. Jak będziesz nas potrzebowała to pisz albo wejdź na staraczki. :*

Alaris to ja zupełnie odwrotnie, już nie umiem się doczekać Ninjago, bajek lego, zolnierzykow, jeepow na sterowanie, ogromnych koparek i ciężarówek. W dzieciństwie bylam straszną chlopczyca a rodzice za chiny ludowe nie chcieli mi takich zabawek kupować, wiec teraz się wybawie za wsze czasy! ;)

Ja też byłam chłopczycą o tyle, że zamiast lalek miałam Lego i samochodziki Wader, łaziłam po drzewach i miałam swoją "paczkę" od wracania ze szkoły przez rzeczkę i od zabaw pijawkami. Ale moje Lego, to był statek piratów, zoo, zamek zbójców, Sfinks z takiej serii jak Indiana Jones i takie tam. Ja lubię przygody, nawet piratów i rycerzy, o ile to jest biała broń. Bo są jakieś zasady, bo się nie strzela w plecy... nienawidzę pistoletów. I wszystkiego, co przypomina II Wojnę Światową. A ten młody zbiera czołgi z Cobi... no jakaś masakra. Nie ma ani jednego pirata czy rycerza, tylko same spluwy. No sorry, nie mój klimat. A poza tym, to w zabawie ja sie staram obmyślić jakąś akcję, jakąś misję, a ten swoimi ludzikami nic prawie nie robi, tylko zsyła na moich jakies kataklizmy. Mają być wybuchy, nagłe ostrzały i same kłody pod nogi. Chwilami to już nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.

Właśnie rozmawiałam z moim lekarzem, nawet nie umiem opisać tego jak bardzo się cieszę!!! Testy Pappa wyszły bardzo dobrze (tydzień temu przeziernosc tez super 1,0) Bardzo sie denerwowałam mimo wszystko tym bardziej ze słyszałam ze wyniki czasami niesłusznie pokazują podwyższone ryzyko
Muszę to jakos uczcić :) chyba pójdę z dziećmi na lody :)
Wizytę mam dopiero 20.03
A włosy farbowałam dwa tygodnie temu bo niestety mam to 'szczęście' i sporo siwych odkąd skończyłam 25 lat. One się tak bardzo świecą ze nie mogłam czekać dłużej :) Farbuje włosy sama w domu, kupuje tylko profesjonalna farbę w salonie i oczywiście utleniacz/lotion. Mój kolor to chłodny brąz :)

reklama
Gratuluje udanych wizyt. Ja sie sporo naczytalam o szkosliwosci farb i w sumie nie farbuje od stycznia 2016, paznikci tez nie maluje zeby dziecka nie truc. Od tak byle byc jak najbardziej eco.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry