reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Justa ja jeszcze nie farbowalam, odrosty mam straszne, kolor splukany, ale zamierzam zapisać sie do fryzjera , tylko cholerka muszę sobie załatwić kierowcę, bo nie mogę prowadzić, mąż od rana do wieczora pracuje... Mój lekarz powiedział, że mogę farbowac, ale farba bez amoniaku.

Hajmal paznokcie też można malować i zmywac :-) podobno nie ma szans żeby lakier, lub aceton przedostały się przez płytkę do naszego organizmu, a już tam do dzidzi to całkiem marne szanse... ;-)

Igusiad nawet ta piękna, słoneczna pogoda nie poprawia Ci nastroju? To może czekolada?? :-D

Miałam tu zaglądać, ale nie mogłam. Przyjechała mama z siostra, mam umyte okna, prasowanie zrobione, w łazience wszystko lśni, podłoga zajął się iRobot- nazwałam go Lucjan :-)
Siostra zawiozla Franka na szczepienie i ogólny przegląd, tak ze to już też mam z głowy :-)
Byłam 3 razy na spacerze i czuje sie świetnie , rano nic tego nie zapowiadało ;-)

Gratuluje super wizyt.
Ja za tydzien..ehh- wreszcie.
Dzis dalej zmeczona jestem choc mdlosci mniejsze. Oby do konca tego trymestru.
Ja tez lubie star wars i wszelkich avengers ale wole miec dziewczynki i lego friends ;) ciekawe co tam teraz w brzusiu siedzi(?)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny kupilam farbe bez amoniaku i musze zrobic ten kolor bo tez juz siwa jestemm..
No wiecie co dostalam dzis przelew z pracy..
Ale mniej niz zazwyczaj...dzwonie do.ksiegowej i sie pytam czemu a ona mowi ze przeciez zwolnienie mam.platne 80%...ajej mowie ze nie bo 100 bo to zwolnienie ciazowe a ona do mnie mowi a skad ona mato wiedziec...no zesz ***** mac to chyba od tego jest ale mi cisnienie podniosla...jak mi niewyrownaja tp pojde do zusu...

Dziewczyny kupilam farbe bez amoniaku i musze zrobic ten kolor bo tez juz siwa jestemm..
Ale mniej niz zazwyczaj...dzwonie do.ksiegowej i sie pytam czemu a ona mowi ze przeciez zwolnienie mam.platne 80%...ajej mowie ze nie bo 100 bo to zwolnienie ciazowe a ona do mnie mowi a skad ona mato wiedziec...no zesz ***** mac to chyba od tego jest ale mi cisnienie podniosla...jak mi niewyrownaja tp pojde do zusu...
Mi też wyplacili 80 % mimo tego że wiedza coon znaczą symbol B na zwolnieniu. Moja korpo zazyczyla sobie zaświadczenie od lekarza o ciąży i przewidywanym terminie porodu, dziś im wyslalam. Przelewy muszą nam wyrównać, u mnie to nastąpi do 10.04. Twoje kadry tez powinny się określić kiedy to nastąpi

[emoji127] 28.10.2017

Anatka to widze zenie tylko u mnie pracuja niedouczone baby... Jak nie wiedza co znaczy kod B na zwolnieniu to niech sobie sprawdza...
Ja tez im nie podaruje nie dosc ze na konto mam tylko najnizsza krajowa bo reszte do pod stolem dostawalam...to jeszcze ponad 300 zl mniej dostalam...
A najlepsze to mowi mi ze z zusu dostane juz 100 procent...i gdzie tu kuzwa logika...ale mnie wnetwilo bobsko

Ewka u mnie w domu to ja ogarniam finanse więc martwię się.
Czy któraś z Was ma też uczucie że ciągle ma pełny pęcherz. Masakra, schodzę z wc i już mi się chce, a robię po parę kropel.

Mi też wyplacili 80 % mimo tego że wiedza coon znaczą symbol B na zwolnieniu. Moja korpo zazyczyla sobie zaświadczenie od lekarza o ciąży i przewidywanym terminie porodu, dziś im wyslalam. Przelewy muszą nam wyrównać, u mnie to nastąpi do 10.04. Twoje kadry tez powinny się określić kiedy to nastąpi

[emoji127] 28.10.2017

Dziewczyny niestety wasze kadrowe mają rację. Kod B na zwolnieniu oznacza tylko że jest to zwolnienie 100% płatne (nie jest równoznaczne z ciąża) potrzebne jest zaświadczenie od lekarza że jesteście w ciąży. Tylko wtedy zwolnienie płatne jest 100%.

reklama
Umówiłam się na środę do lekarza... tak fatalnie się czuję, że ogarnia mnie powoli panika, że coś jest nie tak z malutką. Jutro jadę zrobić badania krwi, aby jechać w środę z całym kompletem badań. Jak czytam, że Wasze samopoczucia się poprawiły a u mnie jest coraz gorzej.... Boję się, że znowu stracę dziecko.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry