reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mam problem i może któraś jest mi w stanie coś doradzić

wstałam rano i zobaczyłam ze mam mokrą koszulkę od sutka taki tylko ślad ale ewidentnie mi siąpie, wystraszyłam sie bardzo bo przy pierwszym poronieniu tez tak miałam, dziś mam dopiero 12,0 wtedy tez w 12 tygodniu zaobserwowałam. Wsiadłam rano w auto pojechałam zrobić badania prolaktyny. czy ma tak któraś z was ? czy któraś coś o tym słyszała zeby tak szybko i żeby sie skończyło dobrze, nie wiem co mi to badanie prolaktyny da ale nie wiedziałam co zrobić a wizytę mam najwcześniej w niedziele ta prenatalną a normalną we wtorek. Normalnie jestem bardzo przestraszona
Może idź do gina bez kolejki ,powinien Cię przyjąć albo zadzwoń z zapytaniem. Nie zaszkodzi a może akurat ci pomogą.

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny :) przez ostatnie 3 dni miałam taki kocioł w pracy ze nie miałam siły pojawiać się nigdzie w internatach...

Jednocześnie mam pewna wątpliwość... w przyszłym tyg w om będę w 12 tc natomiast wg ostatniego usg w 11. Mam zrobić usg teraz między 12-14 tc. Myślicie ze w przyszłym tyg już mogę iść mimo ze wg ostatniego usg nie będzie jeszcze 12 tc? Zastanawiam się czy poczekać jeszcze tydzień bo chciałabym jak najszybciej się dowiedzieć czy wszystko jest ok...

Om 11 tc 4 dz [emoji255][emoji254][emoji258][emoji272][emoji294]️
Usg 10 tc 3 dz [emoji175][emoji166][emoji322][emoji323][emoji307]

Hej dziewczyny :) przez ostatnie 3 dni miałam taki kocioł w pracy ze nie miałam siły pojawiać się nigdzie w internatach...

Jednocześnie mam pewna wątpliwość... w przyszłym tyg w om będę w 12 tc natomiast wg ostatniego usg w 11. Mam zrobić usg teraz między 12-14 tc. Myślicie ze w przyszłym tyg już mogę iść mimo ze wg ostatniego usg nie będzie jeszcze 12 tc? Zastanawiam się czy poczekać jeszcze tydzień bo chciałabym jak najszybciej się dowiedzieć czy wszystko jest ok...

Myślę że tak ja idę na Usg prenatalne w 11+3. I położna mówiła że to się liczy jako 12 tydz już.

Hajmal, może warto zadzwonić do położnej i się poradzić ? Choć piszą na necie że może coś takiego się pojawić i nie oznacza to nic złego.
Widocznie tak hormony ci pracują.

Paulinka wszystkiego najlepszego :)

Ja siedzę w pracy i już mam szczerze dość. Siedzę przed kompem 8h na krześle i już odczuwam bóle kręgosłupa. Boję się co będzie potem. W dodatku teraz zjadłam banana i mi źle :/

Musisz mieć skończone 11 tc więc jak już nie możesz się doczekać to idź. Ja idę w 11 tygodniu i 4 dniu na NFZ a potem tydzień później prywatnie do mojego gina [emoji4]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji71]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji142]synek 08/2009.

Lekarza sie nie dodzwonie. Zadzwonilam do poloznej ma mi po południu oddzwonic, zaraz jade po wyniki. Maja po 14 jak cos wyjdzie zle ta maz mnie zawiezie na ip. Tu gdzie mam najblizszy szpital ip wyglada tak ze odrazu kieruja na oddzial, nic nie podpowiedza tylko na oddzial zeby nabic statystyke

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kornelcia dzięki! To idę w przyszłym :D

Wyimaginowana niestety dla lekarzy liczy się skończony tydzień ciąży :) czyli jak jesteś w 11 tc 3 dniu to lekarzowi mówisz ze jesteś w 11 tc :) Link do: Czy ciąża trwa 9 miesięcy? - Mama Ginekolog

Jeszcze się zapytam :) czy przez to usg lekarz może np wykryć zespół Downa u mojego dziecka czy wykrywa się to oddzielnym badaniem? Wybaczcie jeśli to głupie pytanie... [emoji4]

Wyimaginowana niestety dla lekarzy liczy się skończony tydzień ciąży :) czyli jak jesteś w 11 tc 3 dniu to lekarzowi mówisz ze jesteś w 11 tc :) Link do: Czy ciąża trwa 9 miesięcy? - Mama Ginekolog

Jeszcze się zapytam :) czy przez to usg lekarz może np wykryć zespół Downa u mojego dziecka czy wykrywa się to oddzielnym badaniem? Wybaczcie jeśli to głupie pytanie... [emoji4]

Po to jest usg prenatalne, żeby wykryć część wad genetycznych min zespół downa, dodatkowo robi się badanie z krwi matki co daje około 95 procent szans na rozpoznanie ewentualnej choroby

A co daty badania prenatalnego to ja na twoim miejscu zapytalabym w przychodni gdzie chcesz się umówić jaka według nich data będzie najlepsza bo gdyby się okazało ze przyjdziesz za wcześnie to takie badanie nie ma najmniejszego sensu

reklama

Tak to jest właśnie to badanie usg na które idziesz: przeziernosci karku czyli NT i musi być widoczna kość nosowa [emoji6]
Mam nadzieję ze nic nie pomyliłam jeśli tak to mnie poprawcie

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji71]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji142]synek 08/2009.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry