reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
To nie jest dobry pomysł, aby zażywać paracetamol w I trymestrze [emoji52] ja przy bólu głowy robie chłodne okłady.

Hajmal daj koniecznie znać co u Ciebie. W poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam czegoś takiego. W ogóle tak się nie martwilam, teraz to jakiś koszmar

[emoji192] 29/10/2017 [emoji252]
Synek 26/11/2011
Ewelyn, tak wiem o tym, choć bardziej chodzi o długotrwałe zażywanie. Ale to nie był zwykły ból. Z takim to sobie radzę podobnie jak Ty :-)
Jestem bardzo ostrożna z jakimkolwiek lekami, nawet pomijając to, że jestem w ciąży, bo i tak dużo ich przyjmuję a nie wszystko mogę łączyć.

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

reklama
Wyniki mam prolaktyna 94 a progesteron 28 i oczywiscie zadnych norm. Czekam teraz na meza jak wroci to zadecydujemy co zrobic.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wyniki mam prolaktyna 94 a progesteron 28 i oczywiscie zadnych norm. Czekam teraz na meza jak wroci to zadecydujemy co zrobic.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ta prolaktyne robiłaś rano na czczo bez stresu? Chodzi mi o to ze potencjalny wczorajszy stosunek z mężem albo kłótnia mogły mocno zachwiać wynik. Jeśli jednak nie było czynnika podnoszacego poziom prolaktyny to powinnaś skonsultować to w miarę szybko z lekarzem.

[emoji127] 28.10.2017

Witam
Jak zwykle wczoraj już nie dałam rady zajrzeć a dzisiaj koło godz.10.30 poszłam spać, kiedy wreszcie dostanę przypływu energii
Akilegna super dużego dzidziolka nosisz pod serduchem
Ewcia mnie na szczęście zgaga nie meczy ale w początkowych tygodniach była nie do zniesienia
PaulinkaMalinka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Ella mnie też czasem tak brzuch zakuje się przekręcam z boku na bok, a w ogóle to ja zawsze spałam na brzuchu a teraz nie mogę bo mnie boli i tak się wiercę z boku na bok
Madagos super dzidzia, ale ci dobrze że już po prenatalnych
Hajmal trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku, a jak się tak bardzo stresujesz to wybierz się jak najszybciej do lekarza on cię uspokoi. Doczytałam, na normach się nie znam ale lepiej jedź z mężem na ip, nawet jakby cie mieli położyć na 3 dni, najważniejsze żeby nic nie przeoczyć
Roza mi to moja ginekolog powiedziała na kiedy najlepiej umówić się na prenatalne i to co do dnia
Pisałyście o nocnych napadach głodu, ja na szczęście ich nie mam, ale od tego siedzenia w domu mam wrażenie ze cały dzień tylko podjadam i nic nie robię, dzisiaj pranie zdejmę ze sznurków to postoję trochę przy desce do prasowania i zgubię kilka zbędnych kalorii ;-) ;);-) ;)

Prenatalne mi gin mówił , że od 11t0d do 13t6dni się robi., wczoraj u mnie z usg wyszedł 11t0d i powiedział, ze już mogę jechać - ja mam prenatalne w pon i to będzie z USG 11t5d a według OM 12t6d - tylote usg jest dokładniejsze bardziej i lepszy pomiar z dzidzi wezmą [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Króliczek 2.10.2017 - 12t2d [emoji235]

Ja z okazji dosc sporej ilosci tluszczu na brzuchu dzis na tych badaniach troche sie nacierpialam, baaardzo mocno naciskal ta glowica.
A termin ustalala mi kobitka w rejestracji jak dzwonilam, spytala o datenostatniej miesiaczki i na tej podtawie ustalila termin.
Jutro wizyta u mojego gina ale jakby... troche mi zwisa [emoji14]

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
madagos a masz jakaś różnice miedzy usg a om ?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Króliczek 2.10.2017 - 12t2d [emoji235]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry