reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć dziewczyny, kulka dni mnie nie było bo psychicznie nastawialam się na dzisiejsze usg. No i jest super. Mialyscie racje, serduszka moich 1 cm maluszków biją juz prawie 170 na minutę. Doktor założył kartę ciąży i kazał się absolutnie niczym nie martwić. Na usg znalazł miejsce gdzie może znajdować się troszkę krwi czyli po prostu malutki krwiaczek i tez mam nie panikować gdybym ciut podkrwawiala.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny! :-) Cały dzień mnie tu nie było, a Wy tylko jedną stronę naklikałyście? :-)
Część gości juz ode mnie pojechała, mam nadzieję, że druga część nawet nie przyjedzie :-)
Wiem, podła jestem, ale chciałabym się dziś wcześniej położyć, bo nie miałam jak się w dzień przespać i jestem padnięta... Oglądam powtórkę "Kuchennych Rewolucji" i mam straszną ochotę na takie pielmienie, albo haczapuri, czy jak to się nazywa :-)
Oj jak oglądałam w czwartek to też miałam straszna ochotę na te pierożki...

f2w33e3knlyz5bde.png

Też oglądaliśmy wczoraj "Kuchenne rewolucje" i tak samo mieliśmy ochotę na te wszystkie pierożki i cholera wie co tam jeszcze. :-) :) Więc skonsumowaliśmy pyzy z mięsem.:-D:-D:-D

Ona ma ten pęcherzyk na jajowodzie i myślisz ze to jest do usunięcia?ona jest strasznie zalamana. A drugi zarodek zywy ma w macicy w której jest dodatkowo jakis płyn.Juz niewiadomo co tu robic.
Nie znam się za bardzo... Ale wydaje mi się, że jeśli ten pęcherzyk na jajowodzie się nie wsiąknie w jakoś sposób to trzeba będzie go usunąć.. Bo to jak ciąża pozamaciczna- może grozić przerwaniem jajowodu

f2w33e3knlyz5bde.png

Evi naprawde niech jedzie do szpitala o 3 stopniu referencji czyli do kliniki, moze do czmp w lodzi albo sama nie wiem gdzie blizej tez jest moze jak zrobia szybko zabieg to sie uda uratowac choc dzidziusia w macicy. Bo tego na jajowodzie to raczej nie. Te dzieciatka nie maja szans. Plyn macicy ma szanse sie wchlonac tylko radze sie spieszyc. To strasznie trudne, podobno takie przypadki sa bardzo bardzo rzadkie. Przykro mi :(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuje za rady. No własnie jestem zdziwiona bo lekarz pierwszy raz sie z tym spotkał.Do Łodzi mamy najblizej.
Evi a lekarz nie dał jej skierowania do szpitala od razu?
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze [emoji110][emoji110]
[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji71]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji142]synek 08/2009.

Hej :) jak tam mija weekend? Ja wczoraj caly dzien przelezalam w lozku z migrenowym bolem glowy i wymiotami. Głowa chciała mi pęknąć ( przed ciąża brałam tabletki na migrene teraz nie moge). Znacie jakies sppsoby na ból głowy? Bo ja jiz wczoraj nie wiedzialam co z.sobą zrobić

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Evi naprawde niech jedzie do szpitala o 3 stopniu referencji czyli do kliniki, moze do czmp w lodzi albo sama nie wiem gdzie blizej tez jest moze jak zrobia szybko zabieg to sie uda uratowac choc dzidziusia w macicy. Bo tego na jajowodzie to raczej nie. Te dzieciatka nie maja szans. Plyn macicy ma szanse sie wchlonac tylko radze sie spieszyc. To strasznie trudne, podobno takie przypadki sa bardzo bardzo rzadkie. Przykro mi :(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

III stopien ref na poczatku ciazy niewiele zmienia,niestety, mi zrobili lyzeczkowanie na zamknietej dlugiej szyjce bez podania lekow,bez czekania na krwawienie tylko otwarli na sile...

To na pewno laparoskopowo wiec trzebaby moze szukac lekarza ktory takie rzeczy juz robil, jak ma czas to obdzwanialabym szpitale, ale z pecherzykiem w jajowodzie nie ma za duzo czasu, bo on ppprostu jesli rosnie rozerwie jajowod

U nas sobota spokojna, ale na wyjezdzie, dzisiaj dzien lenia:)))

reklama
Cześć Kobietki, nasz weekend również składa się z odwiedzin [emoji6]
Ale samopoczucie dopisuje, więc nawet zabrałam się wczoraj za sprzątanie.
Dziś leniuchowanie, bo odwiedziny popołudniu.
Spokojnej i miłej niedzieli!

Kinga - 4.04.2015
c55fskjo5b420o5x.png

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry