AnScarlett
Fanka BB :)
Gdyby w cytrynie była witamina C, to tak by działało. Moja kolezanka, która jest biologiem mówiła, ze miała zajęcia w laboratorium i badali ile jest Wit C w cytrynie po przekrojeniu. Niestety nie ma jej tam prawie wcale, a co dopiero wrzucona do gorącej herbaty.Witam.
Ja dziś znowu się budziła i pies znowu od 1 w nocy wył pod tarasem , trzeba go było wypuścić i siedział tam do rana. Ja dziś nawet dobrze się czuję, może później wyskocze na zakupy bo mnie strasznie korcikorci.
Co do zielonej herbaty to ona działa podobnie jak kawa czyli pobudza organizm i może też pobudzać akcję serca dlatego nie powinno się pić codziennie zielonej, z kolei czarna zawiera teine i " wysusza " organy np. wątrobę i trzustkę a czarnej z cytryną w ogóle pić nie wolno bo glin który znajduje się w czarnej w połączeniu z witaminą c ma łatwy dostęp do mózgu gdzie może się kumulować, dlatego nie wolno dawać dzieciom herbaty z cytryną.
Ja jestem kosmetyczka i z mojej wiedzy też mogę potwierdzić, ze witamina C jest bardzo ulotna, przez co w kremie jej na pewno nie znajdziecie. W kosmetykach jest jedynie kapsulowana w produktach hermetycznych, gdzie nie może się ulatniac.
Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom