reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam.
Ja dziś znowu się budziła i pies znowu od 1 w nocy wył pod tarasem , trzeba go było wypuścić i siedział tam do rana:confused:. Ja dziś nawet dobrze się czuję, może później wyskocze na zakupy bo mnie strasznie korcikorci.
Co do zielonej herbaty to ona działa podobnie jak kawa czyli pobudza organizm i może też pobudzać akcję serca dlatego nie powinno się pić codziennie zielonej, z kolei czarna zawiera teine i " wysusza " organy np. wątrobę i trzustkę a czarnej z cytryną w ogóle pić nie wolno bo glin który znajduje się w czarnej w połączeniu z witaminą c ma łatwy dostęp do mózgu gdzie może się kumulować, dlatego nie wolno dawać dzieciom herbaty z cytryną.
Gdyby w cytrynie była witamina C, to tak by działało. Moja kolezanka, która jest biologiem mówiła, ze miała zajęcia w laboratorium i badali ile jest Wit C w cytrynie po przekrojeniu. Niestety nie ma jej tam prawie wcale, a co dopiero wrzucona do gorącej herbaty.
Ja jestem kosmetyczka i z mojej wiedzy też mogę potwierdzić, ze witamina C jest bardzo ulotna, przez co w kremie jej na pewno nie znajdziecie. W kosmetykach jest jedynie kapsulowana w produktach hermetycznych, gdzie nie może się ulatniac.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ewka maltańczyka macie? My się zastanawialiśmy ale w końcu kupiliśmy nierasowe shih tzu :)
ec2a7d58c4739e521180bff8c76a2567.jpg

Odnosnie pieskow, dzis bylismy u weterynarza po odrobaczenie dla naszego 5,5 miesiecznego psiaka i zapytalam o bezpieczny srodek na kleszcze dla kobiet w ciazy... Kobietka powiedziala, ze najlepsze beda tabletki dla psa i kosztuja... 108zl na 3 miechy :D

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Odnosnie pieskow, dzis bylismy u weterynarza po odrobaczenie dla naszego 5,5 miesiecznego psiaka i zapytalam o bezpieczny srodek na kleszcze dla kobiet w ciazy... Kobietka powiedziala, ze najlepsze beda tabletki dla psa i kosztuja... 108zl na 3 miechy :D

O kurcze... a ta obroża Foresto nie jest odpowiednia? Chcialam ja kupic. Kosztuje ok 80 zl a działa do 8 miesiecy. Podobno naprawdę jest dobra.

Babeczka mi powiedziala, ze obroze pokrywaja siersc psa proszkiem/pylkiem i ze no niestety bede musiala po kazdym dotknieciu psa myc rece i uwazac bo to no srodki chemiczne jakies, pies spi z nami w lozku wiec odpada... Plyn juz lepszy bo nie pokrywa siersci z zewnatrz tylko jakos skore no ale tez, ze niezbyt poleca jak jestem w ciazy. Polecila ta tabletke, podaje sie ja psu i 3 miesiace jest chroniona ale niestety dziala to tak, ze kleszcz musi ja juz ugryzc i dopiero sie truje/odczepia. Jesli bedzie kleszcz chory to i tak ja zarazi..

Powiem szczerze, ze nie czytalam o tym wczesniej i niezbyt mam jakas wiedze na ten temat. Zaufalam Jej bo wiem na 100%, ze nie jest nastawiona za wszelka cene na kase i na to zeby wcisnac mi cos drogiego.

Cudne piesiunie macie :) Z malych pieskow kocham wlasnie maltanczyki- sa takie rozkoszne [emoji3] ale najbardziej lubie jednak duze rasy :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewi jak bylam ostatnio w szpitalu to byla jedna dziewczyna i tez tak miala. Zoperowali ja by usunac pecherzyk w brzuchu a ta druga ciaze niestety poronila. Niech siostra idzie do kogos z wiekszym doswiadczeniem albo do kliniki. Tam ogladna wszystko bo sie znaja lepiej.

AnScarlett jakis idiota lekarz, moze liczyl na lapowke...

Moja tesciowa mieszka obok mnie, dobrze z nia mam nie powiem, ale i rady tez dostaje. Jest tak przewrazliwiona moim stanem ze przychodzi min raz dziennie zapytac czy mi czegos nie potrzeba, czy w czym nie pomoc. Oferowala sie ze mi w grzadkach na ogrodku bedzie pomagala a ja mam tam nie isc i sie nie narażać. Szkoda tylko ze rok wczesniej mowila ze ciaza to nie choroba.
Musze wam sie tez pochwalic moim mężem oplewil cale nasze truskawki. I prężnie dziala na ogrodku. Jego to nie bawi ale poszedl :) robil i nie mruczy.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A my wróciliśmy z zakupów,na obiad będzie dzisiaj lazania - ale mrożona :zawstydzona/y:. Bo siły nie mam kompletnie, P. dzisiaj też nie ma weny na gotowanie,a już nieraz kupowaliśmy tej firmy i jest naprawdę przepyszna, duża foremka ,1 kg, do piekarnika. :D A dla dzieci jak będą marudzić,to są placki ziemniaczane w razie czego. :p
Młoda od ponad godziny na dworze - ładna pogoda,niech się bawi.:tak: Moja mama leci jutro na kilka dni do Polski i tak się zastanawiam czy jej nie poprosić,żeby mi witaminy dla ciężarnych kupiła właśnie w Polsce,jakby nie patrzeć,są tańsze niż tu w De,chociaż ostatnio trafiłam na promocję w internetowej aptece i w zasadzie różnicy wielkiej nie było. :confused:
Wiecie na co mam ochotę? Na tort!!!!! Taki dobry,z pysznym śmietankowym kremem,może być przekładany z czekoladowym, na to galaretka z owocami i bita śmietana.:-D:-D:-D Mój P. mówi,że z deserów najbardziej lubi karkówkę. :D
Chociaż miewa takie napady,że wcina jakieś deserki czekoladowe czy coś w tym stylu. :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry