reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mnie się też strasznie nie chciało wstać,młody ma gdzieś,że jest sobota.:D Ale tata przyniósł już dla niego gotowe śniadanie,więc mogłam poleżeć trochę jeszcze.
Śniadanie jakoś za godzinę zjem,teraz raczę się zieloną herbatka,ja w ogóle uwielbiam herbaty,a już Lipton biała herbata i malina....mmm...orgazm.:D
Co do programów,to ja rycze na Położnych, są na Youtube,ale niestety tylko 2 sezon.:( Była scena,że laska długo parla,już nie mogła i ostatkiem sił urodziła spore dziecko,tam wszyscy klaskaja i w ogóle radość,a ja w ryk.:)
Teraz córka ogląda "Angry Birds" ,niezłe toto,zerkam sobie.

reklama
Karotka zielona chyba nie jest polecana w ciazy, ale poszukaj sprawdzonego info bo nie jestem pewna;)

Hej dziewczyny, tez ostatnio obiło mi się o uszy ze nie można zielonej herbaty w ciąży i dziwi mnie to trochę. My jesteśmy obecnie u teściów a teraz wyskoczylam do fryzjera a wieczorem czeka mnie spotkanie z dawno nie widzianym znajomymi [emoji3] miłego weekendu dla wszystkich

[emoji192] 29/10/2017 [emoji252]
Synek 26/11/2011

Pytałam w pierwszej ciąży,nie ma żadnych przeciwwskazań,byle nie hektolitry czarnej,bo dużo kofeiny.:) Ale pić można każda w sumie.

Dzien dobry.
Witam sie i zycze milego weekendu. Dzis przyjezdza tesciowa i pewnie M powie jej o ciazy.. ciekawe jak zareaguje.. pewnie bedzie miec dla mnie znowu milion rad sprzed 40lat, jakbym sama juz 3x w ciazy nie byla [emoji19]
Wiec w kwestii odwiedzin to u mnie zalezy jaki dzien, ale jakos tlumow nigdy nie bylo. Za tydzien robimy urodziny dzieci wiec wtedy bedzie mlyn.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Haha :-) Moja teściowa na szczęście nic mi nie doradza :-) Chyba jest świadoma tego, że czasy się trochę zmieniły :-)
Mimo, że mieszkamy w 1 domu, to czasem po kilka dni się nie widzimy, bo nie chce jej się na górę przyjść :-) i muszę Wam powiedzieć, że wcale z tego powodu nie płaczę :D

Cześć dziewczyny :-) Późno tu zaglądam, ale od rana fatalnie się czułam, na szczęście już jest lepiej :-) Udanych wyjazdów weekendowych Wam życzę :-)

Mam dziś trochę lepszy humor, bo jednak męża rodzeństwo dziś nie przyjeżdża, tylko jutro :-) Zawsze to 3 osoby mniej :D Także koło 11 koleżanka, o siostra z babcią, wieczorem przyjaciele na noc. Uff... Dobrze, że się trochę zluzowało :-)

Ale Wam zazdroszczę, pojechałabym gdzieś się schować przed światem :D

Miłego dnia Wam życzę :-)
Bez żadnych dolegliwości :-)

Ja telewizora nie posiadam
Pytałam w pierwszej ciąży,nie ma żadnych przeciwwskazań,byle nie hektolitry czarnej,bo dużo kofeiny.:) Ale pić można każda w sumie.
Jeżeli chodzi o herbaty to zielona i czarna nie są zalecane ze względu na dość wysoką zawartość substancji mogących pobudzać macicę do skurczy, co może prowadzić do poronień, oraz dlatego, że znacznie zmniejszają wchłanianie żelaza i wapnia, których w ciąży i tak mamy ciągle mało;)
Ale nie ma co panikować, wszystko z głową i jeśli nie masz zagrożonej ciąży to 1 herbata dziennie nie powinna zaszkodzić. Wszystko kwestia indywidualna. A jeśli są wątpliwości, zawsze pozostaje herbatka z suszu owocowego lub ew. czerwona:)

Hej dziewczyny :) dzisiaj strasznie złe spałam. Miałam koszmary i mój D tak chrapał ze wygonilam go na kanapę...

Zielona herbata w ciąży jest niebezpieczna. Moja pracodawczyni urodziła niedawno, Piła zielona herbatę ale nie w hektolitrach i dziecko urodziło się z mała wada serduszka. Lekarze w szpitalu powiedzieli jej ze picie zielonej herbaty mogło mieć na to realny wplyw. Wiadomo ze 5,6 kubków na cała ciaze nic nie zmieni ale z jedna dziennie bym uważała :)

Ostatnia edycja:
Też slyszałam, że nie powinno się pić zielonej herbaty... Czarnej za dużo też nie, bo zawiera dużo pobudzającej teiny. Ja wypijam jedną slabą czarną herbatę dziennie. Z cytryną i sokiem malinowym :-)

reklama
Hej dziewczyny :) dzisiaj strasznie złe spałam. Miałam koszmary i mój D tak chrapał ze wygonilam go na kanapę...

Zielona herbata w ciąży jest niebezpieczna. Moja pracodawczyni urodziła niedawno, Piła zielona herbatę ale nie w hektolitrach i dziecko urodziło się z mała wada serduszka. Lekarze w szpitalu powiedzieli jej ze picie zielonej herbaty mogło mieć na to realny wplyw. Wiadomo ze 5,6 kubków na cała ciaze nic nie zmieni ale z jedna dziennie bym uważała :)

Haha :-) Mój mąż też chrapie... Mało tego... Pies (z avatara :-) ) który śpi z nami też czasem pochrapuje, wierci się i musimy uważać, żeby go nie przygnieść, także też czasem się nie wysypiam, ale nie mam sumienia ich eksmitować z łóżka :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry