Kurde... Powiem Wam, że już mam dość tych wszystkich odwiedzin... Ja rozumiem, jestem w ciąży, muszę leżeć, ale dzień w dzień ktoś do mnie przyjeżdża! Kurw... , przecież ja nie umieram! Żyję mam się całkiem dobrze, muszę leżeć, żeby było lepiej, a tu ciągle ktoś mnie nawiedza... Już mam dość... Chcę sobie w spokoju sama posiedzieć, przespać się kiedy mam na to ochotę, a nie na siłę się uśmiechać i tłumaczyć każdemu z osobna co mi się dzieje i dlaczego muszę leżeć! No bez przesady... Właśnie dostałam kolejne telefony. W dzień ma przyjechać koleżanka (ok, ją zapraszałam, bo dawno się nie widziałyśmy, a poza tym zrobi mi paznokcie), po południu ma przyjechać męża rodzeństwo, później przyjaciółka z mężęm, pewnie zostaną na noc, bo z K coś sobie chlapną, a teraz jeszcze babcia zadzwoniła, że jutro przyjedzie! No fuck! Cały dzień pełna chałupa, będą się gościć, wszędzie pierdolnik, masa zalegającego prania... Czy ci ludzie nie rozumieją, że ja potrzebuję odpoczywać...
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
hajmal
Fanka BB :)
Nie mozesz im tego powiedziec? Ja mialam w sobote gosci raptem dwoje, ale wszystko musialam sama zrobic bo maz byl zajety, potem w niedziele zaczelam plamic. W d..... e mam gosci. Nikogo nie zaprosze a nawet jak ktos sie zwlecze to go bede probowala splawic. Radze Ci zrobic podobnie.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Głupio mi... wiesz, ja nie zamierzam ani nic szykować, ani wstawać robić herbatki. Wszyscy wiedzą, że mam leżeć i niech się sami obsługują, ale szczerze mówiąc już mnie drażni ciągłe zamieszanie i pełna chałupa ludzi... No dzień w dzień ktoś... Jeszcze niektórzy nawet nie uprzedzą, wiedzą że jestem w domu to po prostu przyjażdżają... Jutro zamierzam wszystkich informować że po 18 gości nie przyjmujemy ;-P
A od poniedziałku nie będę się z nimi cackać, będę mówić że nie na rękę mi te ciągłe odwiedziny i już. No, ale babci nie mogłam tak powiedzieć... I tak się bardzo rzadko widzimy...
A od poniedziałku nie będę się z nimi cackać, będę mówić że nie na rękę mi te ciągłe odwiedziny i już. No, ale babci nie mogłam tak powiedzieć... I tak się bardzo rzadko widzimy...
Eglentine
I pewnie jeszcze Ty musisz wszystkich "obsłużyć". To herbatkę zrobić, to kawkę. Współczuję.Kurde... Powiem Wam, że już mam dość tych wszystkich odwiedzin... Ja rozumiem, jestem w ciąży, muszę leżeć, ale dzień w dzień ktoś do mnie przyjeżdża! Kurw... , przecież ja nie umieram! Żyję mam się całkiem dobrze, muszę leżeć, żeby było lepiej, a tu ciągle ktoś mnie nawiedza... Już mam dość... Chcę sobie w spokoju sama posiedzieć, przespać się kiedy mam na to ochotę, a nie na siłę się uśmiechać i tłumaczyć każdemu z osobna co mi się dzieje i dlaczego muszę leżeć! No bez przesady... Właśnie dostałam kolejne telefony. W dzień ma przyjechać koleżanka (ok, ją zapraszałam, bo dawno się nie widziałyśmy, a poza tym zrobi mi paznokcie), po południu ma przyjechać męża rodzeństwo, później przyjaciółka z mężęm, pewnie zostaną na noc, bo z K coś sobie chlapną, a teraz jeszcze babcia zadzwoniła, że jutro przyjedzie! No fuck! Cały dzień pełna chałupa, będą się gościć, wszędzie pierdolnik, masa zalegającego prania... Czy ci ludzie nie rozumieją, że ja potrzebuję odpoczywać...
Mnie wkurza coś takiego po porodzie. Ledwie wyszłam ze szpitala a tu zaraz cała rodzina się zjeżdża. A ja bym chciała trochę odpocząć i dojść do siebie.
Nie, sami się obsługują :-)I pewnie jeszcze Ty musisz wszystkich "obsłużyć". To herbatkę zrobić, to kawkę. Współczuję.
Mnie wkurza coś takiego po porodzie. Ledwie wyszłam ze szpitala a tu zaraz cała rodzina się zjeżdża. A ja bym chciała trochę odpocząć i dojść do siebie.
Boże, już się boję tych odwiedzin po porodzie... Znowu będzie to samo...
Ja miałam na 1 usg płyn w macicy nie wiadomo z czego , po 3 dniach na usg było już mniej a teraz już nie ma [emoji6] bedzie w porządku [emoji4]Powiedzcie mi dziewczyny bo oszaleje...Moja siostra jest w ciąży ok 5-tc,i dziś gin powiedział jej że widzi jakis pęcherzyk ale jest tez płyn w macicy i on po raz 1w życiu widzi cos takiego.Kazal w pon zrobić badania i jesli cos nie tak to do szpitala.Oprócz tego poza macicą jest jeszcze jeden jakis pęcherzyk.ale to jest za wczesnie by cokolwiek wiedziec.Ale jesli nadal on tam bedzie to operacyjnie trzeba usunąć. Czy któraś z Was miala taką sytuację? Głowa juz mnie boli od myslenia i nerwów.
[emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
[emoji701][emoji782][emoji702]2 październik 2017 [emoji271]
10t3d [emoji235]
Ewka daj spokoj, właśnie dzisiaj o tym myślałam. Ze zaraz zaczną się odwiedziny, dobre rady, wszyscy będą mi dotykać brzucha... a ja nie chce być dotykana, nie życzę sobie. Niektórzy się nawet nie pytają czy mogą :/
A co do odwiedzin to mam taki sposób ze jak jestem sama bez D to nawet domofonu nie podnoszę i nie podchodzę do drzwi jak ktoś puka wiec mogą sobie przyjeżdżać. A jak jest D w domu to spławia ludzi [emoji38]
A co do odwiedzin to mam taki sposób ze jak jestem sama bez D to nawet domofonu nie podnoszę i nie podchodzę do drzwi jak ktoś puka wiec mogą sobie przyjeżdżać. A jak jest D w domu to spławia ludzi [emoji38]
Nie wiem mi gin nie mówił po czym to , na początku stwierdził tylko , że to bardzo dziwne .... - więc chyba rez nie wiedział po czym to...Myślisz ze bedzie dobrze? Siostra cała w stresie i ja tez. Ale czemu lekarz pierwszy raz sie ztym spotkał?i skad to sie wzielo...
U mnie jest ok to czemu by miało nie być u twojej siostry ok [emoji6]
Nawet na wątku o tym moim płynie pisalam i tez sie martwilam.
[emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
[emoji701][emoji782][emoji702]2 październik 2017 [emoji271]
10t3d [emoji235]
reklama
VanjaLind
Właściwie to zwykło się przyjmować wg daty om. W niektórych przypadkach, gdy w pierwszym badaniu prenatalnym wyjdzie wiek młodszy o ponad tydzień, to jest to uwzględniane podczas trwania ciąży i np. przy skierowaniu do szpitala. Postępuje się tak ponieważ w tym czasie znaczna większość płodów ma zbliżone rozmiary i łatwiej jest ocenić ich wiek.
Kinga - 4.04.2015
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.