reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
U mnie te suwaczki wogole sie nie zmieniały wlasnie w aplikacji więc je skasowalam i wpisałem termin jak widac[emoji38]
Któraś z Was wczesniej pisala o rybie, u nas też dzisiaj na obiad rybka smażona mniam [emoji39]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji71]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji142]synek 08/2009.

U mnie tez rybka...dla moich facetow ziemniaczki dla mnie ryz..i surowka z pekinki...ktorej juz polowe zjadlam bo glodna jak wilk jestem a maz dopiero o 17 bedzie...

reklama
Oo tez bym zjadla naleśniki :-) :) ale mam dokładnie jak xBUMx jak ja zrobie to czuje ze to nie jest to a mąż nie umie wcale :no2:

Ja właśnie przed chwilą na ilpi ogladalam przyjaciółki :) boje sie tych "Porodów" ze tylko sie nastresuje na zapas albo przeciwnie uwierze ze to pikus a potem sie zdziwie jak sama wyladuje na sali :D

Kochane,ja już po wizycie. :tak:
Serducho pięknie biło, wszystko w porządku, wielkościowo zgadza się z terminem OM, tylko ona za bardzo nie mierzyła też wszystkiego,bo to dalej zastępstwo za moją ginkę; następna wizyta za 4 tygodnie,już będzie moja,a ona jest dokładniejsza. ;) No i oczywiście krew pobrali,choć byłam zdziwiona,bo przy 2 ciąży miałam toxoplazmozę za darmo,a teraz niby kasa już nie płaci i musiałabym sama sobie zapłacić.:no:

Mi toksoplazmozę zrobili za darmo, ale lekarka coś kombinowała ze skierowaniem. Mam pakiet w prywatnej klinice i się okazało, że części badań, które mi chciała zlecić mój pakiet nie obejmuje. Ale pokombinowała z opieką ciężarnych z NFZ i tak zrobiła, że wszystko było za darmo. Z prenatalnymi tak samo, coś powzdychała, poklikała i też ma być gratis.

Ja tez plamilam przez 2dni, nie było tego duzo. Dostalam duphaston 2razy dziennie. Lekarz nie wiedział skad to, bo wszystko bylo w porzadku na usg.
u mnie tez nie widział czemu, ale wzięłam na włąsna rekę tą luteinę , gdzies czytałam ze miedzy 14a 16 tygodniem kiedy łożysko przejmuje funkcje czasem moze brakować progesteronu i dziewczyny go biorą ale do tego czasu to jeszcze u mnie miesiąc.

Bum narobiła mi tą zupą takiego apetytu że odgrzałam przedwczorajszą zupę i ja zjadłam potem jak mnie zaczęło męczyć to sie musiałam sedesowi pokłonić. Więcej sie nie dam wkrecić :D

mój maż powiedział ze sie do mnie nie dotknie bo za kazdym razem kończyło sie to szpitalem, biedny ma rację. Szkoda mi go bo zaplanowałam mu długie czekanie.

Hej dziewczyny
Ja właśnie zrobiłam obiadek frytki kiszona plus rybka i czekam na męża.
Sporo dziś napisałyscie.. Widzę że temat badań prenatalnych, też muszę zrobić. One są refundowane powyżej 35 roku a mi wypada termin badania na 2 tyg przez 35 urodzinami... I prawdopodobnie będę musiała zapłacić 370zł
ja kończe 35 lat we wrześniu, lekarz wypisał mi skierowanie ze wzgledu na poprzednie poronienia, w sumie to nie mam zadnego dowodu że było coś nie tak bo lekarz do którego chodziłam był ordynatorem, on mi robił to niby usg prenatalne i nic nie powiedział, a jak poroniłam i okaząło sie ze on sie nie dopatrzył to zamiótł "sprawe pod dywan" nie wiem co mnie czeka na tych prenatalnych mam nadzieję ze bedzie wszytko dobrze.

Mi toksoplazmozę zrobili za darmo, ale lekarka coś kombinowała ze skierowaniem. Mam pakiet w prywatnej klinice i się okazało, że części badań, które mi chciała zlecić mój pakiet nie obejmuje. Ale pokombinowała z opieką ciężarnych z NFZ i tak zrobiła, że wszystko było za darmo. Z prenatalnymi tak samo, coś powzdychała, poklikała i też ma być gratis.
I jak ci wyszla toksoplazmoza?

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
u mnie tez nie widział czemu, ale wzięłam na włąsna rekę tą luteinę , gdzies czytałam ze miedzy 14a 16 tygodniem kiedy łożysko przejmuje funkcje czasem moze brakować progesteronu i dziewczyny go biorą ale do tego czasu to jeszcze u mnie miesiąc.

Bum narobiła mi tą zupą takiego apetytu że odgrzałam przedwczorajszą zupę i ja zjadłam potem jak mnie zaczęło męczyć to sie musiałam sedesowi pokłonić. Więcej sie nie dam wkrecić :D

mój maż powiedział ze sie do mnie nie dotknie bo za kazdym razem kończyło sie to szpitalem, biedny ma rację. Szkoda mi go bo zaplanowałam mu długie czekanie.

ja kończe 35 lat we wrześniu, lekarz wypisał mi skierowanie ze wzgledu na poprzednie poronienia, w sumie to nie mam zadnego dowodu że było coś nie tak bo lekarz do którego chodziłam był ordynatorem, on mi robił to niby usg prenatalne i nic nie powiedział, a jak poroniłam i okaząło sie ze on sie nie dopatrzył to zamiótł "sprawe pod dywan" nie wiem co mnie czeka na tych prenatalnych mam nadzieję ze bedzie wszytko dobrze.
Mi też wypisał skierowanie, nie wiem jak to wyjdzie..pewnie każą mi płacić. W poprzedniej ciąży też robiłam prenatalne tak dla własnego spokoju (2 pierwsze ciążę straciłam) miałam wtedy 32 lata. Wyniki byly super i teraz też na to liczę. Trzymam kciuki za nas wszystkie.

p19u3e3kvkz8r37a.png

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry