reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczyny

Ja dziś narazie bez mdłości ale u mnie zaczynają się popołudniu ale da się przeżyć.
Co do porodu to ja rodzilam Sn i bałam się jak cholera bo ja jestem szczupłą osoba i wąskie biodra a lekarz mi wyliczył ze młody bd miał 3700 najmniej.
Ale urodziłam w 5godz i nie wspominam źle. Nawet było ok. :) Na drugi dzień już smigalam i siadalam po turecku. A młody urodził się 4kg:)

reklama
Hej dziewczyny[emoji4]

Róża współczuję tych okropnych mdlosci, u mnie z objawami trochę lepiej teraz są tylko wieczorami i zauważyłam że sama jestem sobie winna bo za dużo wieczorami się obrzeram ale mam taki wilczy apetyt.[emoji39]

zi139jcgzj8086ka.png

synek 08/2009, córeczka 11/2015, aniołek*09/2014

Jedna babeczka mi poradziła, żebym przed wstaniem z łóżka zjadła jedną kostkę czekolady. I ku mojemu zaskoczenu trochę działa. Lepiej niż te leki na mdłości co mi gin prepisała :biggrin2:

Jedna babeczka mi poradziła, żebym przed wstaniem z łóżka zjadła jedną kostkę czekolady. I ku mojemu zaskoczenu trochę działa. Lepiej niż te leki na mdłości co mi gin prepisała :biggrin2:
Ja gdzieś wyczytałam że na mdłości dobre jest to żeby przed wstaniem z łóżka wypić szklankę wody. U mnie to działa na odwrót [emoji14] ja musze najpierw zjeść śniadanie, potem napić się czegokolwiek, inaczej mdli mnie przez pół dnia

f2w33e3k4iz3rar2.png

Hej.

Też macie wrażenie, że ciąża Was wykończy? ;) Na nic nie mam siły. Masakra.
Mnie zapewne czeka cc. W sierpniu miałam usuwaną ciąże pozamaciczną, więc zapewne tylko cc wchodzi u mnie w grę. A żałuję. Po laparotomii miesiąc dochodziłam do siebie. Nie wspominam tego dobrze.
Mnie mdłości o dziwo dopadają wieczorem... i pomaga mi tylko picie wody z cytryną.

Dziewczynyyyy...... ma któraś z Was cudowny przepis na doowy pasztet? :3 pewnie cokolwiek nie zjem to zwymiotuje ale przynajmniej pocieszę podniebienie przez 5 minut :-D

Beczulinda ja jak mam jeden z tych 'gorszych dni' to nawet jak wypije łyka wody to ide go zwymiotować :hmm:

Dziewczyny czy ktoras z was miala moze zapalenie okolic intymnych...na ostaniej wizycie u gina kazal mi kupic lactovaginal...kupilam stosuje od kilku dni ale mam wrazenie ze w ogole mi nie pomaga..ide dzis na wizyte poprosze o cos na recepte...czy uzywalyscie w ciazy globulek clotrimazolum albo nystatyne...
Chcialam sobie zrobic nasiadowke z rumianku zeby troche zlagodzic swedzenie ale nie wiem czy mozna...doradzcie cos bo wizyta dopiero o 17

Hej dziewczyny :-) własnie wróciłam do domu. Po dzisiejszej wizycie jestem szczęśliwa i rozczarowana.
Rozczarowana, bo najpierw sam kazał mi przyjechać do szpitala, a potem nie miał dla mnie czasu. To po cholerę każe przyjeżdżać do szpitala jak wie, że ma młyn bo tu jedna rodzi, druga się źle czuje itp... Mogłam jechać prywatnie wieczorem, zapłacić i mieć normalną wizytę na której rozwieje wszystkie moje wątpliwości i odpowie na nurtujące mnie pytania. W minutę zrobił mi USG, powiedział, że się poprawia, ale mam leżeć dalej. Jeszcze nie zdążyłam się ubrać, a jego już nie było, nawet nie powiedział kiedy mam teraz przyjechać...
Ale z maluszkiem wszystko ok, ze 3 sekundy posłuchałam serduszka. 167 uderzeń na minutę. Krwiak się wchłania, troboflast dalej się nie odkleja, czyli same dobre wiadomości :D

Natasza tak mam takie wrażenie. Już nawet zapowiedziałam swojemu, że jak bedzie chciał mieć więcej dzieci to albo on zachodzi w ciąże albo adoptujemy :zawstydzona/y:

Dziewczyny czy ktoras z was miala moze zapalenie okolic intymnych...na ostaniej wizycie u gina kazal mi kupic lactovaginal...kupilam stosuje od kilku dni ale mam wrazenie ze w ogole mi nie pomaga..ide dzis na wizyte poprosze o cos na recepte...czy uzywalyscie w ciazy globulek clotrimazolum albo nystatyne...
Chcialam sobie zrobic nasiadowke z rumianku zeby troche zlagodzic swedzenie ale nie wiem czy mozna...doradzcie cos bo wizyta dopiero o 17
Przykro mi, ja Ci nie pomogę... Tyle miałam pytań do tego doktora, a tak mnie olał...

reklama
Justa nasiadówki z tego co wiem są niezalecane w ciąży.... ale może ktoś mądrzejszy się wypowie bo ja pewności nie mam

ewka bardzo mi przykro :( może jedź jeszcze dzisiaj na wizytę prywatną skoro i tak miałaś to w planach? :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry