reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny ale jestem przeszczęśliwa!! [emoji259] odbyliśmy z mężem spacer w pięknej pogodzie po lesie kampinoskim. Po paru dniach umierania w domu najchętniej spędziłaby tam cały dzień ale pogoda już się psuje :(

Mnie tez piersi bardzo bolą i sutki mi spuchły... o_O

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie piersi praktycznie nie bolą, za to ciągle senna jeatem. Dzisiaj też, obudziłam się, zjadłam śniadanko i zasnelam znowu. Dopiero się obudziłam... i teraz jest moja godzina na mdłości i czuje się okropnie :(

f2w33e3k0l2lqnk7.png

Cześć Dziewczyny, jestem tutaj nowa, mam na imię Aleksandra i jestem obecnie w 9t4d ciąży i zachorowałam, tzn. jestem przeziębiona, wszystko boli, mam stan podgorączkowy, kaszlę i smarkam 4567543 razy na minutę :) Ratuję się herbatką z imbirem, miodem i cytryną, do tego pożeram czosnek. Czy któraś z Was stosowała w ciąży witaminę C w dawkach 1 gram (jedna dawka, kilka razy dziennie) oraz witaminę D3 w dawce 4000 j.?

Karotka u nas też do tej pory był spokój ale ostatnio zauważyłam ze w Warszawie jest coraz wiecej uchodźców ale tez w autobusie czy tramwaju słychać rozmowy po ukrainsku co widać też po zatrudnieniu.

Spark ja taka bezobjawowa miałam pierwszą ciąże z synem, może będziesz miała chłopca?

4c3trjjgqzgmtgte.png

3i49df9hqpdnmahp.png

zrz6ha00xexzdiaa.png

Cześć Dziewczyny, jestem tutaj nowa, mam na imię Aleksandra i jestem obecnie w 9t4d ciąży i zachorowałam, tzn. jestem przeziębiona, wszystko boli, mam stan podgorączkowy, kaszlę i smarkam 4567543 razy na minutę :) Ratuję się herbatką z imbirem, miodem i cytryną, do tego pożeram czosnek. Czy któraś z Was stosowała w ciąży witaminę C w dawkach 1 gram (jedna dawka, kilka razy dziennie) oraz witaminę D3 w dawce 4000 j.?
HEJ! JA NA ODPONOŚĆ TEŻ WCINAM CZOSNEK I PIJĘ HERBATĘ Z MIODEM, WIEC NA SZCZESCIE MNIE OMIJAJA CHORÓBSKA. PODOBNO W CIĄŻY MOŻNA PARACETAMOL BRAĆ PODCZAS CHOROBY.

Cześć dziewczyny. Ja wstałam dziś przed 6, i czuję się wyjątkowo kiepsko... Boli mnie głowa, jestem senna i strasznie marudna...Chciałam się przespać, ale nie mogę usnąć przez co męczę sie jeszcze bardziej. ;/ Mąż posprzątał w domu, wrócił przed chwilą z psem ze spaceru i wziął się za obiad... Co ja bym bez niego zrobiła...

Można paracetamol na ból i gorączkę. W poprzedniej ciąży, w 28 tygodniu, byłam po wyrwaniu zęba i dostałam w nocy gorączki, i położna w szpitalu kazała przysłać męża po paracetamol właśnie.

Cześć dziewczynki, ja też wczoraj na obiad spaghetti robiłam, a dzisiaj teściowa coś pichci :) na pewno rosolek :) piękna pogoda, później na spacerek smigamy :)

Dziewczyny a tak z innej beczki, dzisiaj 9tydz1dzien, czy któraś z Was nie ma zupełnie ŻADNYCH objawów??
Ja wizyte dopiero za 2 tyg ale tak cholernie się martwię... nic nie czuję, nic. Już nawet mniej głodna...
Ja nie mam żadnych. Tez nic nie czuje i tez sie martwię a wizyta dopiero 27.03

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ech dzisiaj nic nie chce mi się jeść :( Zjadłam tylko kilka biszkoptów i popiłam inką z mlekiem. Dzisiaj ogólnie mam zły dzień, beczałam pół dnia, wszystko mnie denerwowało, Ł. zszedł mi z drogi a mi tak bardzo smutno było. Miałam robić rosół, ale wczoraj była pomidorowa, to dzisiaj nic nie gotuje, później tylko usmażę paluszki rybne, ziemniaki i do tego ogórek konserwowy.
Wczoraj na drugie była wątróbka, ziemniaki z koperkiem i surówka z kiszonej kapusty ;)

reklama
Ktoś pytał o zakaz seksu do 12 tygodnia.
My mamy taki zakaz, no ale czasami lekko go złamiemy, wiadomo delikatny seks nikomu jeszcze nie zaszkodził. Oczywiście zakaz mamy od 4 tygodnia, więc troszkę czasu minęło na totalnym poście :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry