reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
ja mam dopiero 27 marca usg myślę czy nie iść gdzieś wczesniej zobaczyć co tam w bebzonie słychać. Ostatnio usg miałam 20 wiec to ponad miesiąc czekania. Nie mam żadnych objawów (nic a nic) a maleństwo było malutkie bo w 6 tyg 3mm. Martwię sie czy wszystko ok... A Wy? Co byście zrobiły? Czekały czy tez poszły wczesniej?

Czesc. Własnie sie umówiłam na 15.03 na usg prenatalne do sonomedica. Bardzo nie miła pani w rejestracji...masakra. Bedę ze skierowaniem więc bezpłatnie.Akurat to bedzie 11tc. Mam nadzieję że babka od usg bedzie w porządku bo jak mnie na dzień dobry wkurzy to wyjdę od razu.
Acha, na następnej wizycie u mojego gin 13.03 mam mu odpowiedzieć czy bede u niego robić test Nifty. Mam 2tyg na przemyslenie no i uzbieranie kasy.

Ja też idę w poniedziałek na drugą wizytę, również zastanawiam się czy będzie ponownie wykonane usg.. mocno wierzę że tak, bo ostatnio był tylko pęcherzyk. Fasolki jeszcze nie widziałam :( na którą wizyta?

Rano na 9:) A Ty? też bym chciała już widzieć takiego ładnego dzidziusia jak tu dziewczyny dodaja [emoji7] ostatnio była kropeczka [emoji6] No właśnie jak to u was wygląda? Na każdej wizycie badanie czy jakoś raz na tymestr? Z NFZ

34bw3e3ko95myff6.png

Rano na 9:) A Ty? też bym chciała już widzieć takiego ładnego dzidziusia jak tu dziewczyny dodaja [emoji7] ostatnio była kropeczka [emoji6] No właśnie jak to u was wygląda? Na każdej wizycie badanie czy jakoś raz na tymestr? Z NFZ

34bw3e3ko95myff6.png

Na NFZ robi się standardowo 3 usg na cała ciaze z czego pierwsze w 12 tc. Jeśli Twój gin zrobi Ci wcześniej to jest to jego dobra wola :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc. Własnie sie umówiłam na 15.03 na usg prenatalne do sonomedica. Bardzo nie miła pani w rejestracji...masakra. Bedę ze skierowaniem więc bezpłatnie.Akurat to bedzie 11tc. Mam nadzieję że babka od usg bedzie w porządku bo jak mnie na dzień dobry wkurzy to wyjdę od razu.
Acha, na następnej wizycie u mojego gin 13.03 mam mu odpowiedzieć czy bede u niego robić test Nifty. Mam 2tyg na przemyslenie no i uzbieranie kasy.
A w jakim mieście będziesz robiła to badanie? Ja również idę do sonomedici tylko ze mam termin na 29go

reklama
Ja juz po wizycie, maluch ma 3cm i starsznie sie wiercil:) termin z usg wychodzi na 27.09, ostatnio byl 29.09 niby dzis jest 10 + 0 tyg. :) prenatalne za 3tygodnie, akurat mam lekarza ktory robi sam wiec nie musze nigdzie sie dodatkowo umawiac:)

Przed wizyta bylam zielona ze stresu, az sie lekarz martwil czy sie dobrze czuje, ale jak zobaczylam usg to zaraz spokojniej :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry