reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja cały czas myślę że to jest Jakub :D mocno się zdziwię jak będzie dziewczynka bo ja jestem pewna ze to chłopiec :)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja mama cała ciaze była przekonana ze będzie Robercik. Jak urodziła mnie to po porodzie krzyczała ze to nie jej dziecko [emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam jakiś idiotyczny bałagan z lekarzami. Mam swoją panią doktor do której zawsze chodziłam jak cos sie działo - prywatnie. Równocześnie mam pakiet w LuxMed i badania tam za darmo. I moja pani doktor wymyśliła że ona mi poprowadzi ciąże ale zeby nie dopłacać to żebym na badania chodziła z tego pakietu... Co powoduje ze w Lux Medzie jestem za każdym razem u innego lekarza i każdy co innego mówi. W środę miałam jakies plamienia. Poszłam do mojej gin, zrobiła usg powiedziała ze wszystko ok ale żebym zrobiła progesteron i jak bedzie niski to wezmę duphaston. Wynik miałam 18.9 - gin powiedziała ze mało i zaczęłam brać 2x1 duphastonu. Dzisiaj poszłam do luxmedu na "konsultacje" czy mi jeszcze jakis badań nie zlecą bo sie przestraszyłam ze niski ten wynik. I uwaga:
Gość mi mówi ze on by nigdy progesteronu nie zlecił, ze to badanie o niczym nie świadczy. Ze duphaston to lek placebo. Ze nie ma żadnych badań ze hormony pomagają podtrzymać ciąże i jak juz biorę to żebym brała dla swojego spokoju bo nie będę plamić ale ze plamienia sa lekiem powstrzymane to nie znaczy ze by ich nie było, czytaj - nie znaczy ze jest dobrze. I w ogóle to wszystko nic nie znaczy i bez sensu to biorę i całe te badania. I jeszcze sie uśmiechał prześmiewczo a same opinie na 5* na znany lekarz - zwariować można!!!!!!! Bądź tu mądra! Dzisiaj z mężem zdecydujemy do którego lekarza chodzę i zostanę u jednego.
Także ci kochana nie odpowiem o co chodzi z progesteronem... Niestety :(

Nie denerwuj sie, moze faktycznie trochę przesadził ale po części ma racje, bo jeśli ciąża ma sie nie utrzymać to sie nie utrzyma nawet z końskim dawkami, dupka, luteiny i wielu innych leków, które biorą niektóre dziewczyny.

Ale moze faktycznie do niego juz nie chodzi, bo zamiast Cię uspokoić to tylko wystraszył a napewno wszystko jest dobrze. Z progesteronem powiem Ci jest bardzo różnie, jedne miały 10 inne 50 a jeszcze inne po 300 , wiec to trudny temat. Oszczędzaj sie troszkę i bedzie dobrze.

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

A który masz tydzień wg usg i wg @?

w57v3e3kfucyl84a.png

A ile ma Twój zarodek, bo na zdjęciu to go chyba nie widać? To okrągłe to ciałko żółte tak?

Ja będę miała podobnie zapewne. Póki co byłam na usg prywatnie, po zwolnienie miałam udać się do jego żony do mnie do przychodni. Teraz w poniedziałek też idą do tej babki na nfz. Ale czekam aż z pracy dostanę kartę luxmed bo niedawno złożyłam papiery. Słyszałam ze ta lekarka na nfz nie zleca badań dodatkowych i robi wszystko na "czuja" a w luxmedzie cały wachlarz badań + wszystko na miejscu. Nigdy tam nie byłam i nie wiem jak to tam jest tak na prawdę, ale wszystkie koleżanki bardzo sobie chwalily prowadzenie ciąży w luxmedzie. Zobaczę jeszcze. Na razie czekam na poniedziałek żeby zobaczyć czy coś w moim pęcherzyku jest bo nic nie było ostatnio. A że nie mam żadnych objawów to troszkę się denerwuje

W luxmedzie wszystko masz rzeczywiście w ramach pakietu i jak sie wykłócisz to nawet od ręki ;) Generalnie uważam ze to jest dobra opcja. Najlepiej trafić tylko na fajnego lekarza. Mi nawet nie miał kto polecić. Na studiach mieszkałam w Warszawie i teraz po latach tu wróciłam i tak na razie szukam w tym luxmedzie kogoś kto bedzie sensowny. A prywatnie mam tą panią która od studiów znam. No i chyba zostanę przy niej po prostu, wykupie w jej przychodni pakiet. Ale generalnie LuxMed sobie chwale na tle reszty - i możesz sobie zeobic dostęp przez internet i wszystkie wyniki i zapisy na wizyty masz w jednym miejscu na portalu :)

Oj,ja też wyobrażam sobie małą Maję.:) Kurde,jakoś na chłopca nie mam przeczuc....ale to pewnie myślenie życzeniowe,w końcu parke w domu już mam.:D

@roza_21 wpisz w internet albo fb "bezpieczny maluch", oni jeżdżą po całej Polsce, może będą w pobliżu u Ciebiee :)

U mnie ja wolę dziewczynkę a mój chłopca, Emilia lub Gabryś (choć mój facet o Gabrysiu nie chce słyszeć :p). Na początku byłam pewna, że dziewczynka, a teraz cooraz częściej myślę, że jednak chłopak... :)

To rzeczywiście masakra. Wybierz jednego lekarza dla świętego spokoju. Tak to tylko nerwy będziesz szarpać. A jeśli chodzi o znanylekarz to tam można wykupić opinie. Jak masz np średnia to dzwonią do Ciebie i proponują ze jak zapłacisz to likwidują te źle opinie i wstawiaja dobre.

To by wiele tłumaczyło :) nie wiedziałam.. Zdaje sobie zawsze sprawę ze kobiety w stresie, wyczulone to mogą czasem cos gorzej odebrać i ginekologa i opinie w emocjach wystawić ale widzę tez np. Ze jak lekarz jest młody i w miarę przystojny to zawsze ma wyższe opinie :) czego nie adekwatnie do zaangażowania :)

reklama
Nie denerwuj sie, moze faktycznie trochę przesadził ale po części ma racje, bo jeśli ciąża ma sie nie utrzymać to sie nie utrzyma nawet z końskim dawkami, dupka, luteiny i wielu innych leków, które biorą niektóre dziewczyny.

Ale moze faktycznie do niego juz nie chodzi, bo zamiast Cię uspokoić to tylko wystraszył a napewno wszystko jest dobrze. Z progesteronem powiem Ci jest bardzo różnie, jedne miały 10 inne 50 a jeszcze inne po 300 , wiec to trudny temat. Oszczędzaj sie troszkę i bedzie dobrze.

Dzięki kochana! Dokładnie tak zrobie. Oszczędzam się i tylko zdecyduje na lekarza dla swojego spokoju :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry