reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja mam tak realistyczne sny, ze w nocy chcialam budzic meza ze musi nastawic budzik bo ide rano do pracy bo bylam u lekarza i nie dal mi L4 :D no i oczywiscie zdradzal mnie dziad na drugi dzien z banda 18-latek.
Sny sa realistyczne strasznie, zazwyczaj budzi mnie pies bo placze i krzycze :D

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
karolla89 piszesz o ciąży w UK...widzisz,każdy kraj ma swoje własne "fanaberie" dotyczące opieki nad ciężarnymi,porodów itp. Natomiast to mierzenie brzucha jest dla mnie co najmniej dziwne...Nie no,fajnie,że mierzą,że sprawdzają..ale co to ma mieć na celu? Może ja jakaś tępa jestem,ale kompletnie nie rozumiem celowości tego typu czynności. Ja w obydwu ciążach miałam małe brzuszki, nie dlatego,że z dzieckiem coś było nie tak,tylko dlatego,że taką mam budowę,a i też niewiele przytyłam.
Ale może rzeczywiście jest jakieś sensowne wytłumaczenie, żeby nie było,że się czepiam.:D
Mam dzisiaj jakiś dziwny dzień,z góry was przepraszam...

Dziewczyny,poważnie przepraszam,jeśli moje dzisiejsze posty są jakieś...bo ja wiem...agresywne albo dziwne...Mam kompletnie powalony dzień,hormony mi szaleją,pewnie dlatego. Może to też stres przed jutrzejszą wizytą,czy aby na pewno będzie coś widać, czy te testy się nie myliły i tak dalej...:(
Z mierzeniem chodzi o sprawdzenie czy rośnie. Jeśli systematycznie przybywa cm znaczy, że dziecko także rośnie.
Humorkami się nie przejmuj, mam dokładnie to samo... a co do wizyty to wszystko będzie dobrze :) czekamy jutro na dobre wieści ;)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ilona1110 u mnie pierwsze objawy ciąży to powiększone piersi ,wrażliwe sutki i mdłości. ..czasami z większym nasileniem ale do wytrzymania. Natomiast od 2 dni nie mam żadnych objawów :(nie czuje ze jestem w ciąży,nie ukrywam ze bardzo mnie to martwi,jest to początek 8 tygodnia..

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez mam glupie sny. Ze maz zdradza, ze krwawie, ze jestem na wizycie i lekarz nic nie mowi.
Sny sa okropne. Jak mam noc ze mi sie nic nie sni to przesypiam cala i jestem wypoczeta.

Robil juz ktorej lekarz wymaz z szyjki ?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczęta a jakie miewacie te pierwsze objawy ciąży? Ja o swojej dowiedziałam się w ostatni czwartek z usg, teraz jestem w 6 tyg. Wstępny termin porodu 19 październik. Ja już chodzę taka senna i dosyć często pobolewa mnie brzuch... Ogólnie to bardzo teraz się wsłuchuje w swoje ciało, bo na pierwszej wizycie byłam w takim szoku, że nie dopytałam o szczegóły czy np. takie bóle brzucha są normalne itp. parę razy czułam lekkie skurcze i tak się będę zastanawiać do następnej wizyty, gdyż to moja pierwsza ciąża i pierwsze takie przeżycia :)
U mnie przed terminem @ bolące piersi. Później doszły bóle brzucha jak na okres, nasilające się pod wieczór i nudności. A gdzieś od 4 dni też nie czuje ze jestem w ciąży. Dzisiaj trochę mnie zmulilo i spalam popołudniu. A tak to nic

Ja też się czuję od 2 dni jak niby nigdy nic , jak nowo nardzona ale nie plamię więc musi być dobrze z dzidzią <3

Alki jak tam ?

Ilona1110 u mnie pierwsze objawy ciąży to powiększone piersi ,wrażliwe sutki i mdłości. ..czasami z większym nasileniem ale do wytrzymania. Natomiast od 2 dni nie mam żadnych objawów :(nie czuje ze jestem w ciąży,nie ukrywam ze bardzo mnie to martwi,jest to początek 8 tygodnia..

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
No piersi to i mnie bolą cały czas a sutki to czasem swędzą wręcz, natomiast najbardziej to odczuwam senność mogłabym cały czas spać i spać, raz czułam poranne mdłości no i w niektóre dni większy apetyt.

U mnie z objawów to mdłości, najbardziej dokuczliwe wieczorem, humorki (najczęściej rozdrażnienie) i przeszkadzają mi niektóre zapachy, wzdęcia i pobolewanie piersi.

Hej Dziewczyny. Ja dzisiaj miałam wizytę. Uff, wszystko w porządku. Fasolka 7mm 7 tydzień termin na 13 października [emoji4] serduszko bije, także mamie popłynela łezka. Drugie szczęście nam rośnie, jak ja się cieszę [emoji4] byłam prywatnie ale mam przyjść do poradni na wszystkie badania, także trochę uda się zaoszczędzić. Tylko znowu mam te infekcje, dręczyly mnie cała poprzednia ciążę, po porodzie jak ręką odjął a teraz znowu to samo.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie z objawów to mdłości, najbardziej dokuczliwe wieczorem, humorki (najczęściej rozdrażnienie) i przeszkadzają mi niektóre zapachy, wzdęcia i pobolewanie piersi.

Ja dostałam Premovit na mdłości jutro wykupię i zobaczymy czy będzie lepiej. Mdłości chyba gorsze niż wymioty, tak bym sobie pawia puściła i na jakiś czas spokój [emoji6] a tak piersi wrażliwe i ta ciągła senność...

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry