reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No to jestem po wizycie, serduszko już bije :) byłam prywatnie i ginekolog, który jest bardzo znany i bardzo dobry, powiedział abym odstawiła duphaston, ponieważ on może u mnie wywoływać takie masakryczne mdłości, przez które nie spię całą noc, podobno za dużo progesteronu to powoduje, ufam mu i będę prowadzić jednak u niego ciąże, tabletki kazał odstawić także nie będę już brała i wtedy zobaczymy, niestety te ciałko żólte-torbiel ma już 6 cm, ciągle rośnie, ale lekarz mnie uspokajał że się wchłonie i następna wizyta 20 marca. Ciąża ma 6tyg5dni :) robaczek ma
16830325_177427372753946_1901204473_n.jpg
8.1 mm :)

Załączniki

• 16830325_177427372753946_1901204473_n.jpg
    16830325_177427372753946_1901204473_n.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 392
reklama
Ja mam wizyte jutro i juz sie trzese ze strachu, cos mnie dzisiaj bardziej pobolewa brzuch,a juz nie bolal ostatnio... przydalo by mi sie cos na te nerwy bo mysle ze cisnienie to z tego:(

Alkihisa przykro mi.

Ja tez mam duza roznice z om/usg ale wiem kiedy mialam owu wiec wgl nie biore pod uwage terminu z om,

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

:D :D :D dobre! :D

ja po pierwszym teście z krwi (sikańca tez zrobiłam ale jakiś taki blady był wiec wolałam się upewnić) poszłam do mojego lekarza i mówię że chyba coś zmajstrowałam, ale wtedy miałam takie bóle jak na @ więc myślałam, ze może to biochemiczna albo pozamaciczna.... więc powiedział ze dajemy sobie tydzień, mam powtórzyć betę żeby sprawdzić czy przyrasta. Więc kompletnie się nie nastawialiśmy że to TO żeby się nie rozczarować. nawet jak drugą betę po dwóch dniach zrobiłam i mieliśmy przyrost ponad 100% to nadal nie wierzyłam. Dopiero dziś jak zobaczyłam że wciąż pnie się w górę, to zrozumiałam że faktycznie mogę być w ciąży :D[/QUOTE]
Ja mieszkam w Niemczech i tutaj z betą słabo,dlatego muszą wystarczyć mi "sikańce". :D Wszystko wyjaśni się w środę,ale ja jestem nadal w nieartykułowanym szoku.

Ja tez nie mam specjalnie objawów. Ale w pierwszej ciąży też nie miałam i wszystko dobrze, wiec jesteś dobrej myśli.

U mnie dzis początek 7mego tyg. A lekarz dopiero w 10tym, wiec do tego czasu to w sumie tez sie tak do końca w ciąży nie czuje. Dlatego też nikomu nie powiedziałam. A jak byliśmy w sobotę za znajomymi coś zjeść to mąż mi piwo bezalkoholowe ukradkiem dawał [emoji23]
Nalewał pod stołem? :D Hihi :D Czasem faktycznie ciężko o ciąży nie powiedzieć..

Ja mam wizyte jutro i juz sie trzese ze strachu, cos mnie dzisiaj bardziej pobolewa brzuch,a juz nie bolal ostatnio... przydalo by mi sie cos na te nerwy bo mysle ze cisnienie to z tego:(

Alkihisa przykro mi.

Ja tez mam duza roznice z om/usg ale wiem kiedy mialam owu wiec wgl nie biore pod uwage terminu z om,
Kochana,meliskę sobie zrób,na pewno będzie w porządku.
A co do terminu,to w zasadzie ja też nie mam pojęcia kiedy była owu ,bo miałam nieregularne cykle, ten suwaczek mój jest na podstawie OM, ale pewnie w środę na usg wyjdzie dokładny wiek ciąży.

Znowu masakrycznie senna jestem. :/

Kochane mam pęcherzyk 7mm bez zarodka i jest zbyt mały stosunku do wieku ciąży więc wszystko to samo co w zeszłym roku :( :( niestery teraz mocniej krwawie mam nadzieje ze szybko sie wyczyści jeszcze 20 razy mnie kuli bo nie mogli pobrać krwi

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Straszne wieści, bardzo Ci współczuję. To może dla otuchy powiem Ci jak u mnie było. Poszłam po pozytywnym wyniku testu do ginekologa, był to dopiero 5 tydzień ale wiadomo człowiek się cieszy i idzie jak najszybciej żeby potwierdzić. Uslyszalam, że jest pęcherzyka ale bez zarodka bo jeszcze jest za wcześnie. Jak to lekarz powiedział cytuję "jeszcze się cipka nie zagoila po seksie a już lecą do lekarza".0k myślę, miły gość z Ciebie. Kazał przyjść za dwa tygodnie. Poszłam. Nie wiem co mnie za diabeł podkusil żeby tam wrócić. Po dwóch tygodniach dowiedziałam się że jest dalej pęcherzyk ale bez zarodka i dużo za mały, jak sama nie poronie a to pewnie będzie lada dzień to będą musieli mnie wyczyścić. Przez dwa dni byłam w czarnej rozpaczy czekając na wizytę u ginekolog, która mi polecono. I co się okazało po dwóch dniach nagle pęcherzyk był i to dobrych wymiarów, zarodek i usłyszałam bicie serduszka! Teraz mój pęcherzyk bez zarodka ma 9 miesięcy i psoci mamie non stop :) także cuda się zdarzaja, mam nadzieję, że tak będzie w Twoim przypadku

Straszne wieści, bardzo Ci współczuję. To może dla otuchy powiem Ci jak u mnie było. Poszłam po pozytywnym wyniku testu do ginekologa, był to dopiero 5 tydzień ale wiadomo człowiek się cieszy i idzie jak najszybciej żeby potwierdzić. Uslyszalam, że jest pęcherzyka ale bez zarodka bo jeszcze jest za wcześnie. Jak to lekarz powiedział cytuję "jeszcze się cipka nie zagoila po seksie a już lecą do lekarza".0k myślę, miły gość z Ciebie. Kazał przyjść za dwa tygodnie. Poszłam. Nie wiem co mnie za diabeł podkusil żeby tam wrócić. Po dwóch tygodniach dowiedziałam się że jest dalej pęcherzyk ale bez zarodka i dużo za mały, jak sama nie poronie a to pewnie będzie lada dzień to będą musieli mnie wyczyścić. Przez dwa dni byłam w czarnej rozpaczy czekając na wizytę u ginekolog, która mi polecono. I co się okazało po dwóch dniach nagle pęcherzyk był i to dobrych wymiarów, zarodek i usłyszałam bicie serduszka! Teraz mój pęcherzyk bez zarodka ma 9 miesięcy i psoci mamie non stop :) także cuda się zdarzaja, mam nadzieję, że tak będzie w Twoim przypadku

ale historia... masakra ten lekarz... skąd w ogóle się tacy ludzie biorą?? :growl::no:

ale historia... masakra ten lekarz... skąd w ogóle się tacy ludzie biorą?? :growl::no:
No to jestem po wizycie, serduszko już bije :) byłam prywatnie i ginekolog, który jest bardzo znany i bardzo dobry, powiedział abym odstawiła duphaston, ponieważ on może u mnie wywoływać takie masakryczne mdłości, przez które nie spię całą noc, podobno za dużo progesteronu to powoduje, ufam mu i będę prowadzić jednak u niego ciąże, tabletki kazał odstawić także nie będę już brała i wtedy zobaczymy, niestety te ciałko żólte-torbiel ma już 6 cm, ciągle rośnie, ale lekarz mnie uspokajał że się wchłonie i następna wizyta 20 marca. Ciąża ma 6tyg5dni :) robaczek ma Zobacz załącznik 796178 8.1 mm :)
Gratuluję bardzo :) mam nadzieję, że jutro będę miała dla Was podobnie mile wieści ;)

mama_jagodki no lekarze mają czasem takie teksty,że szkoda gadać...
Moja koleżanka kilka lat temu przeżyła ogromną tragedię, urodziła martwe dziecko (jak dla mnie z winy lekarzy,nikt jej nie skierował ani razu na KTG!!),a doktorek do niej: "Pani nie beczy, zrobi se Pani nowe.":errr: No przecież jakbym wstała, jak bym w łeb palnęła...

Tak ale tylko 3 dni w tygodniu i nie ciężka praca ;) tzn opiekuje się 3 dzieci :) 2 bliźniaki 2,5 roku i jeden miesięczny chlopczyk

Nie ciężka praca? Ja zajmuje się roczniakiem i mamm dość czasem :p tylko, że ja 5 dni w tyg.
Kiedyś też trójką się zajmowałam...

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry