reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Nie rozumiem jaki jest sens robienia tyle razy bety. Na początku ciąży to ok... Wiadomo... ale w obecnej sytuacji to tylko przysporzy niepotrzebnych nerwów a po co fasolkę stresować jeśli może się okazać że nie ma czym. Tym bardziej ze czy beta rośnie prawidłowo czy nie i tak nic się z tym nie zrobi. Głowa do góry

Poroniłas kiedys ? Ile lat sie starałas o dziecko ?
Ja nie mam możliwości zrobienia usg wczesniej niz za dwa tygosnie w weekend miałam krwawienie wiec hcg e odstępie 48H to jedyna weryfikacja jaka moge zrobic zreszta prosili mnie o to w klinice w ktorej miałam in vitro jak in powiedizalam o krwawieniu - wiec nie wrzucaj wszystkich ciaz i lekarzy do jednego wora
Jak wiesz ze masz ciąże na 100% i bijące serce to szczerze zazdroszcze ja tego nie wiem - hcg to krok ku przetrwaniu jeszcze dwoch tygodni ze świadomością ze moze ciazy nie byc ale z nutka nadziei

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emenems, a masz możliwośc zapytania o ten przyrost w przychodni?

Moim zdaniem wszystko jest w porządku. Beta rośnie w zastraszającym tępie na początku, potem zwalnia a po chyba 12 tyg zaczyna troszkę spadać. Gratuluję udane transferu!!! [emoji1]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

O dziekuje w koncu ktos kto wie o czym mowie i wie co przeżywam :)

Ja u mnie nie moge zrobic usg dopiero mi zrobią 5 tygodni po transferze a miałam krwawienie lekkie w weekend i sie zestresowałam polecialam robic bete bo tak mówili w klinice - jak mowisz ze ok to czekam z nutka nadziei ze wszystko ok

O dziekuje w koncu ktos kto wie o czym mowie i wie co przeżywam :)

Ja u mnie nie moge zrobic usg dopiero mi zrobią 5 tygodni po transferze a miałam krwawienie lekkie w weekend i sie zestresowałam polecialam robic bete bo tak mówili w klinice - jak mowisz ze ok to czekam z nutka nadziei ze wszystko ok

Kochana dobry masz przyrost nie raz kobieta ma mały przyrost nie książkowy i jest wszystko wporządku najważniejsze że rośnie.Spokojnie czekaj na USG i nie przywiązuj się do liczb.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Poroniłas kiedys ? Ile lat sie starałas o dziecko ?
Ja nie mam możliwości zrobienia usg wczesniej niz za dwa tygosnie w weekend miałam krwawienie wiec hcg e odstępie 48H to jedyna weryfikacja jaka moge zrobic zreszta prosili mnie o to w klinice w ktorej miałam in vitro jak in powiedizalam o krwawieniu - wiec nie wrzucaj wszystkich ciaz i lekarzy do jednego wora
Jak wiesz ze masz ciąże na 100% i bijące serce to szczerze zazdroszcze ja tego nie wiem - hcg to krok ku przetrwaniu jeszcze dwoch tygodni ze świadomością ze moze ciazy nie byc ale z nutka nadziei

Ja również mam za sobą poronienie wiec wiem ze masz jakieś obawy itd tym bardziej jeśli wystąpiły krwawienia. Ja sama mam problemy z tarczyca i tez nie mam żadnej pewności ze moja ciąża przebiega prawidłowo, serca również jeszcze nie słyszałam bo wizytę mam dopiero 27 go, ale mimo to staram się nie myśleć o najgorszym bo jeśli będzie się coś znowu miało przydarzyć to i tak się przydarzy. Poprostu uważam ze dokładnie sobie stresu raczej nie jest dobrym pomysłem, chyba sama widzisz ze teraz jak juz zrobiłaś wyniki bety to jeszcze bardziej myślisz o tym i się zastanawiasz.... Zamiast się uspokoić bo beta rośnie to myślisz czy to jest 60 procent czy nie. Uwierz ze będzie dobrze i tego się trzymaj

Witajcie :-) :) Nieśmiało do was dołączam,zrobiłam dziś test ....i jeszcze jestem w szoku.
Jutro rano powtórzę,a w środę i tak jestem zapisana do ginki,może coś dojrzy na usg...Przewidywany termin porodu to 20.10.2018,ale to nic pewnego,okaże się po usg.:) P_20170216_145055-1.jpg

Załączniki

• P_20170216_145055-1.jpg
    P_20170216_145055-1.jpg
    465,4 KB · Wyświetleń: 112
Emenems ciesz się ze swojej sytuacji. Mi w Polsce w Warszawie (podkreślam to tylko z tego względu, że wydaje mi się, że stolica powinna coś sobą reprezentować) zaproponowali usg na wrzesień :-D Przynajmniej bym się dowiedziała czy chłopiec czy dziewczynka przed porodem. teraz się śmieje, ale jak wyszłam dzisiaj z wizyty to chciało mi się ryczeć ze złości

reklama
ememes beta przyrasta robiłaś po niecałych 48 godzinach wiec spokojnie nie martw się

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry