reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A gdzie jezdzicie nad morze z psem żeby mógł sobie legalnie poszaleć na plaży? Ja byłam kiedyś w Jarosławcu to tam była plaża dla psów ale to ode mnie daleko.
Ja też często słyszę z dwóch stron serduszko może to echo a może tak się ułoży że jest pośrodku... Nie wiem sama w sumie się nad tym nie zastanawiałam [emoji4]

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Zawsze jeździmy do Kątów Rybackich. Tam przed sezonem nie ma prawie w ogóle ludzi, więc pies prawie w ogóle nie wychodzi z wody :) I w sumie tam mamy najbliżej :)
Nie mam tam plaży dla psów tylko taka normalna... Nie mam tam nigdzie zakazu, aby nie wprowadzać psów. Z resztą - ludzie to śmieciarze - petów pełno, puszek po piwach pełno, a ja po swoim psie kupki zawsze sprzątam. Właściciele psów dbają o czystość po swoim psie na plażach... a ludzie po dzieciach nie - mój pies już nieraz wykopał z piachu brudnego pampersa :mad:

reklama
Witam nowa mamusie.
Ja postanowiłam nigdzie nie wychodzić, znalazłam etui jakiego szukam na allegro, a takie ciężko gdziekolwiek dostać nie wiem dlaczego. Zamówiłam sobie. Tak więc chyba robię dzisiaj dziś piżamy :D w brzuszku coś się dzieje delikatnie więc chyba maleństwo ma się dobrze na szczęście ♡
chyba się prześpię troche

To razem piżamujemy :D ja też dziś się lenię na całego. Postawiłam pojemnik sałatki jarzynowej obok mnie i nie chce mi się zupełnie ruszyć z wyrka.. :)

Zawsze jeździmy do Kątów Rybackich. Tam przed sezonem nie ma prawie w ogóle ludzi, więc pies prawie w ogóle nie wychodzi z wody :) I w sumie tam mamy najbliżej :)
Nie mam tam plaży dla psów tylko taka normalna... Nie mam tam nigdzie zakazu, aby nie wprowadzać psów. Z resztą - ludzie to śmieciarze - petów pełno, puszek po piwach pełno, a ja po swoim psie kupki zawsze sprzątam. Właściciele psów dbają o czystość po swoim psie na plażach... a ludzie po dzieciach nie - mój pies już nieraz wykopał z piachu brudnego pampersa :mad:

Co do dbania ludzi o czystość na plażach to myślę, że nie ma zależności czy dziecko czy pies. Ludzie którzy sprzątają po swoich pupilach będą sprzątać i po dziecku oraz sobie, a Ci którzy nie sprzątają po dziecku myślę, że i po psie by nie sprzątali. Natomiast jak kiedyś zwróciłam koleżance z psem uwagę by w parku posprzątała po swoim psie to stwierdziła, że park jest od tego by pies mógł się spokojnie wypróżnić na trawnik a ona nie musiała tego sprzątać, a ludzie nie muszą dzieci wpuszczać na trawę. Co człowiek to inaczej. Natomiast jeśli ktoś sprząta po sobie czy swoim zwierzaczku to nie widzę żadnego problemu w korzystaniu z ogólnodostępnych plaż.

Tak mnie glowa dziewczyny cmi ze to jakas masakra. Chyba przez ten skwar na zewnatrz.

Witajcie dziewczyny!

U mnie żar leje się z nieba od rana, więc zaraz zmykam na dwór. Jutro mają u nas być burze i pogoda ma się zepsuć.

Miska nie stresuj sie, pojdziesz na wizyte to popros żeby gin pobral. Ja tez poprosze bo wole byc spokojna.

Natasza zazdroszcze morza. W tym roku z uwagi na ciaze nie jedziemy i tak nam smutno, jak by bylo blizej to bysmy sie wybrali ale mamy 700 km :( wiec to nie do pokonania dla mnie.
Tak wogole to po badaniu pojechalismy do Iwonicza Zdroju przeszlismy sie kawalek i jestem na 100% pewna ze sie teraz nie nadaje do turystyki. Tylko taras, lezak i swiety spokoj.

Hajmal ja mam w góry ok 700km i bardzo rzadko jeździmy... Wyprawą już jest wyjazd do mojej mamy w odwiedziny na Śląsk.... a w góry jeszcze od niej spory kawał...

Idź koniecznie do lekarza z tym kaszlem. Może to zapalenie płuc?? Nie czekaj aż samo przejdzie.

Ja pieprze! Co za ludzie? Współczuję takich teściów...
I popieram, jak teść się uchla przy Waszym dziecku to ogranicz z nimi kontakty i tyle... domyślam sie jak Twojemu mężowi musiało być przykro jak taka szopkę odstawili jego rodzice...
Do Niemczech też bym z nimi nie pojechała! Żeby patrzeć na zachlana twarz teścia i wiecznie nadeta teściowa? Albo na szczęśliwe, kochające sie małżeństwo na wakacjach, a po powrocie do domu znów to samo... nie cierpię takich ludzi! Nie cierpię! Szczerze współczuję weekendu.

Dziewczyny strasznie się martwię. Wczoraj w ogóle nie czułam ruchów. Dopiero wieczorem ze 3 lekkie musniecia. Dziś rano nic. Już były bardzo wyczuwalne. Widać bylo nawet na brzuchu, czuć pod ręką, a teraz nic. Nawet po śniadaniu jak się położyłam to nic nie czułam....

Ja małej w ogóle nie czuje jak leże. Może spróbuj innej pozycji? Ja czuję małą jak buszuje gdy jestem w pozycji półleżącej na fotelu z nogami położonymi na pufie. Jak leżę na płasko to nic nie czuję ruchów.

No to ja już po :) Pani doktor powiedziała, że dawno nie miała tak upartego dziecka :D cały czas buźką do dołu i nic się nie dało zobaczyć ani zbadać twarzy. Kazała mi się odwrócić na bok bo może wtedy by się obróciło ale gdzie tam. Za to stopy... piękne- tyle pozwoliło nam oglądać :D Jednak jak leżałam na boku do przez chwilę się ujawniło. Doktorka widziała, mąż też a ja nie ale muszę wierzyć więc mamy siusiaka :) Mały waży 358 gram więc idealnie jak na swój wiek :) Pozdrawiam trzymam kciuki za inne wizytujące dziś mamusie

Gratuluję synka :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! :)

Idę wywiesić pranie i spadam na leżak :D Miłego dnia dziewczyny! :)

Hej ...
Ja wyszlam dopiero od lekarza.
U nas wszystko ok.
Sluchalismy tylko serduszko, badania dobre .
W kartotece mam juz napisane , że poród ma być zakończony cięciem więc jestem spokojna [emoji4]
Szyjka wysokoo , wiec wszystko dobrze.
Odpoczątku ciąży mam +5kg .

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 22t0d [emoji594]

Ostatnio synek superstylerow miał bezobjawowe zapalenie obu płuc. Chyba dziś wychodzą ze szpitala. Apetyt miał, gorączki nie miał, był pogodny tylko straszny kaszel go męczył. Nie podejrzewali nic poważnego, ale z racji tego, że to wcześniak, ma 5 miesięcy to pojechali z nim do szpitala i okazało się że ma obustronne zapalenie płuc. Może idź niech chociaż lekarz Cie poslucha przez ten stetoskop, czy jak się to nazywa ;-)

Trzymamy ;-)

Witaj wśród nas ;-)
Skąd jesteś? Ile masz lat? Który to tydzień? ;-)
No dobra, tak jak mówię, jak jutro nie przejdzie to pedze do lekarza...;)

Wiesz ciężko mi się przystosować do takich zachowań w ciąży... zwykle z gorączka do pracy chodziłam, do lekarza szłam jak już antybiotyk w zastrzykach mieć musiałam, a teraz... ciężko mi tak z wszystkim biegać, choć wiem, że odpowiadam za drugą osóbkę

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To prawie jest jak uzależnienie ;) Powiem szczerze, że tak się uśmiecham kiedy czuję, że ten maluszek się kręci w brzuszku, że mogłabym leżeć i czekać na te ruchy całymi dniami. Od zawsze wiedziałam, że będę chciała dzieciątko (wbrew temu co się wszystkim wydawało) natomiast bardzo chciałam by miało pewne rzeczy których ja nie doświadczyłam w dzieciństwie, stąd późna decyzja o macierzyństwie. Teraz cieszę się nim pełną piersią i jestem rozpieszczana przez męża.

Macie dziewczyny jakieś listy wyprawek zrobione? Ja swoją zrobiłam, wczoraj dostałam masę ciuszków od teściowej i tak się zastanawiam czy jeszcze kupować czy nie. Wydaje mi się, że sporo tego, ale z racji pierwszego dzieciątka nie wiem ile tak naprawdę szykować. Czy czegoś mi jeszcze nie brakuje do ubrania itd...
Ja sobie zrobiłam listę :) wczoraj zaznaczyłam co zamierzam kupić w czerwcu a co później, żeby wydatki rozplanowac :)

reklama
Ooo słyszałam o tym! Mój w tym rooku zabrał się za łowienie i naj najchętniej co weekend by jeździł na ryby [emoji14]
My do Rybołówki w Mikołowie ale ktoś nam właśnie Kąty polecał :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry