reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Nigdy nie miałam, więc nie znam się, ale myślałam, że wtedyy jeszcze jakaś gorączka czy coś?
Jak jutro będzie tak samo to pójdę do lekarza...

Może dzidziia inaczej się odwróciła i dlatego mniej czujesz... ja też raz w ogóle nie czułam to muzykę na słuchawkach wł. I przylozylam do brzucha... dostałam wtedy takiego kopa, że uooo [emoji14] może spróbuj :/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio synek superstylerow miał bezobjawowe zapalenie obu płuc. Chyba dziś wychodzą ze szpitala. Apetyt miał, gorączki nie miał, był pogodny tylko straszny kaszel go męczył. Nie podejrzewali nic poważnego, ale z racji tego, że to wcześniak, ma 5 miesięcy to pojechali z nim do szpitala i okazało się że ma obustronne zapalenie płuc. Może idź niech chociaż lekarz Cie poslucha przez ten stetoskop, czy jak się to nazywa ;-)

Hej dziewczyny;) Ja dziś mam usg połówkowe. Trochę się martwię bo też nie czuje ruchów maleństwa. Poproszę lekarza o zmierzenia szyjki, mam nadzieję że jest poprawa.... byłabym spokojniejsza :) trzymajcie kciuki;) Ja trzymam za was:)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymamy ;-)

Cześć dziewczyny :) Można dołączyć :)? Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale jakoś się nie miałam okazji odezwać :)

Witaj wśród nas ;-)
Skąd jesteś? Ile masz lat? Który to tydzień? ;-)

reklama
Dobrze, nie będę panikowac. Zjadłam 3 Kinder czekoladki i chyba poczułam Małego. Pewna nie jestem, bo ostatnio juz tak wyraźnie było go czuć, że z niczym innym nie dało się tego pomylic, a dziś tak leciutko i jakoś tak głęboko poczułam te ruchy (?).

Biorę sie za obiad... U mnie dziś rozmrozona pomidorowa i smazony pstrag z ziemniaczkami. Myślę tylko jaka surówkę zrobić, bo mam tylko pekinke a do ryby to bardziej kapusta kiszona by się przydała; -)

Lodówka świeci pustkami :-D
Dziś wieczorem wysyłam męża na duże zakupy, pewnie będzie chciał żebym z nim pojechala :-)

Witaj wśród nas ;-)
Skąd jesteś? Ile masz lat? Który to tydzień? ;-)

Tydzień 23 leci. Wg USG termin mam na 28 września, wg OM 1 października. Bardzo bym chciała żeby sprawdził się termin USG a z drugiej strony lekarz mówi, że USG nie jest do określania terminu porodu więc nie wiem czego się trzymać :)

W grudniu tego roku kończę 30 lat :) więc jeszcze pierwsze dziecko urodzę przed 30 :D. Jestem z Wrocławia i tylko patrzę jak się chmury na niebie zbierają bo za chwilę myślę, że u nas lunie deszcz ;)

Ja też tak miałam, od czasu jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży to codziennie czytam wszystko co się dzieci i ciąży tyczy:) nic innego mnie aktualnie nie interesuje...tylko ta mała osóbka w moim brzuchu:)

To prawie jest jak uzależnienie ;) Powiem szczerze, że tak się uśmiecham kiedy czuję, że ten maluszek się kręci w brzuszku, że mogłabym leżeć i czekać na te ruchy całymi dniami. Od zawsze wiedziałam, że będę chciała dzieciątko (wbrew temu co się wszystkim wydawało) natomiast bardzo chciałam by miało pewne rzeczy których ja nie doświadczyłam w dzieciństwie, stąd późna decyzja o macierzyństwie. Teraz cieszę się nim pełną piersią i jestem rozpieszczana przez męża.

Macie dziewczyny jakieś listy wyprawek zrobione? Ja swoją zrobiłam, wczoraj dostałam masę ciuszków od teściowej i tak się zastanawiam czy jeszcze kupować czy nie. Wydaje mi się, że sporo tego, ale z racji pierwszego dzieciątka nie wiem ile tak naprawdę szykować. Czy czegoś mi jeszcze nie brakuje do ubrania itd...

Dobrze, nie będę panikowac. Zjadłam 3 Kinder czekoladki i chyba poczułam Małego. Pewna nie jestem, bo ostatnio juz tak wyraźnie było go czuć, że z niczym innym nie dało się tego pomylic, a dziś tak leciutko i jakoś tak głęboko poczułam te ruchy (?).

Biorę sie za obiad... U mnie dziś rozmrozona pomidorowa i smazony pstrag z ziemniaczkami. Myślę tylko jaka surówkę zrobić, bo mam tylko pekinke a do ryby to bardziej kapusta kiszona by się przydała; -)

Lodówka świeci pustkami :-D
Dziś wieczorem wysyłam męża na duże zakupy, pewnie będzie chciał żebym z nim pojechala :-)
O jak bym zjadla takiego pstraga! U mnie końcówka leczo i jutro się musze wziąć za gotowanie. Zlew mam dalej zatkany, woda z kretem stoi :(

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Tydzień 23 leci. Wg USG termin mam na 28 września, wg OM 1 października. Bardzo bym chciała żeby sprawdził się termin USG a z drugiej strony lekarz mówi, że USG nie jest do określania terminu porodu więc nie wiem czego się trzymać :)

W grudniu tego roku kończę 30 lat :) więc jeszcze pierwsze dziecko urodzę przed 30 :D. Jestem z Wrocławia i tylko patrzę jak się chmury na niebie zbierają bo za chwilę myślę, że u nas lunie deszcz ;)
Ooo, to najbliżej mnie, bo ja z Klodzka, chociaż teraz to juz ciagle w Monachium. Koleżanka tez mi przed chwila mówiła, ze sie we Wrocławiu zbiera na burze

Eh przykre to z mamaginekolog:(

Rozumiem niechec niektorych do kompletowania wyprawki, ja tez czekam, mysle ze to tylko mamy po stracie rozumieja, nie wiem do jakiego momentu, myslalam ze wlasnie zaczne w czerwcu,ale chyba jeszcze poczekam...

Niby wszystko jest ok, a ja sie boje kazdego uklucia...

Wczoraj bylismy w zoo w ostravie, nachodzilismy sie wiec dzisiaj leze i odpoczywam:)

Ooo, to najbliżej mnie, bo ja z Klodzka, chociaż teraz to juz ciagle w Monachium. Koleżanka tez mi przed chwila mówiła, ze sie we Wrocławiu zbiera na burze

Bardzo lubię kotlinę kłodzką :) Szczególnie Polanicę i Zieleniec. Zbierało się może na burzę, ale właśnie w tej sekundzie pierwsze promienie słońca wychodzą.. więc niestety. Ja bym była usatysfakcjonowana burzą, bo właśnie posialiśmy trawę w ogródku więc deszcz by jej dobrze zrobił.. i naszemu budżetowi - jedno podlewanie mniej.

Przy zatkanej rurze czasami tylko spirala pomoże :D Kiedyś wieczny problem w domu moich rodziców.

Hej:)Beczulinda ale Ci sie przytrafiło...dobrze że maleństwo zrobiło niespodziankę i dało o sobie znać[emoji4] a teściów nie zazdroszczę...masakra jakaś...Ewkap u mnie też od kilku dni jakoś tak się uspokoilo z ruchami ale tłumaczę sobie ze pewnie mały się inaczej ułożył. Ja89 szkoda ze taki wstydniś ale dobrze ze wszystko w porządku[emoji4] Witam nową Mamę, ale nas przybywa [emoji4]u mnie na obiad dzis placki po węgiersku[emoji4] idę sie odświeżyć bo odliczam do 12.15 i wizyta[emoji4] trzymam kciuki za resztę[emoji110][emoji110][emoji110]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam nowa mamusie.
Ja postanowiłam nigdzie nie wychodzić, znalazłam etui jakiego szukam na allegro, a takie ciężko gdziekolwiek dostać nie wiem dlaczego. Zamówiłam sobie. Tak więc chyba robię dzisiaj dziś piżamy :D w brzuszku coś się dzieje delikatnie więc chyba maleństwo ma się dobrze na szczęście ♡
chyba się prześpię troche

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry